Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠPANJOLSKA I FRANCUSKA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 08.02.2017.

Termin putovanja:
19.08. - 26.08.2017.

1.dan:  ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA - NICA - AZURNA OBALA  noćenje
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 04:30 sati. Moguć ukrcaj putnika u Karlovcu kod naplatnih kućica i putnika u Rijeci na odmorištu Vrata Jadrana (točno vrijeme polaska i ukrcaja u Karlovcu i Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti). Putovanje kroz sjevernu Italiju uz kraća stajanja putem. Dolazak u Francusku u poslijepodnevnim satima. Po dolasku posjetit ćemo glavni grad rivijere, sunčanu Nicu, prošetati se središtem grada i živopisnim starim gradom. Grad koji je do sredine 19.st. zapravo bio talijanski neodoljivo spaja francusku eleganciju i talijansku živost, što je osobito vidljivo u starom gradu. Slobodno vrijeme za večeru. Smještaj u hotel na području između Cannesa i Nice. Noćenje

2.dan: NICA - BARCELONA doručak, noćenje
Doručak. Nastavak putovanja prema Španjolskoj gdje stižemo u glavni grad pokrajine Katalonije, Barcelonu, u poslijepodnevnim satima. Panoramski razgled olimpijskog grada: Avenija Diagonal – Torre Agbar - Sagrada Familia – četvrt Eixample – Plaza Espana – Montjuic – spomenik Kolumbu. Pješački razgled vodi nas na glasovitu Ramblu, jednu od najšarenijih i najživljih šetališta u Europi, punu ljudi, vreve i tipično mediteranske opuštenosti. Otuda ćemo ući u Gotičku četvrt, staru jezgru grada u kojoj je smještena gotička katedrala sv. Eulalije, te brojni spomenici koji podsjećaju na dugu povijest grada. Prošetat ćemo kroz jednu od najzanimljivijih četvrti, Born, u kojoj se nalazi glasoviti Picassov muzej, virnuti na fasadu senzacionalne Palau Catalana i ostaviti vam slobodno vrijeme u središtu grada, oko Plaze Cataluñe za šetnju, kupovinu suvenira, itd. Smještaj u hotel i noćenje.

3.dan: BARCELONA - VALENCIA  doručak, noćenje
Doručak. Danas nas put vodi iz Katalonije prema drugoj španjolskoj pokrajini od 17 koliko Španjolska broji (a na ovom putovanju ćete upoznati 5 regija) – na redu je Comunidad Valenciana. Put nas vodi uz obalu Sredozemlja koja se na ovom potezu zove Zlatna obala, a potom ispod Tarragone do Valencije Obala narančinog cvijeta. Dolazak u Valenciju, treći grad po veličini i važnosti u Španjolskoj, turistički nepravedno podcijenjen u odnosu na Madrid, Barcelonu i neke španjolske regije jer Valencia itekako ima što ponuditi. Grad kojeg su osnovali Rimljani u drugom stoljeću prije Krista svojim ozračjem, živošću, ležernošću, ljepotom, sigurno je jedan od najprivlačnijih i najdojmljivijih gradova Španjolske! Panoramski i pješački razgled grada odvest će nas od područja grada poznatijeg pod nazivom „Grad znanosti i umjetnosti“, arhitektonskog iznimnog djela poznatog Santiaga Calatrave, preko katedrale i poznate Burze svile do živahne četvrti Barrio del Carmen. Slobodno vrijeme za osobne aktivnosti, smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan: VALENCIA - TOLEDO - MADRID doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema pokrajini Castilla la Mancha, pokrajini Don Quijotea i Sancha Panze. Posjetit ćemo poviješću bogat i izniman grad poznat i kao „Grad tri kulture“, Toledo, glavni grad pokrajine. Nekoć glavni grad Španjolske, prepun važnih građevina i ostavštine zbog čega je stavljen na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine, Toledo, strateški smješten na uzvisini iznad rijeke Tejo, i danas osvaja svojom ljepotom i slikovitošću. Šetnja gradom El Greca i kraće slobodno vrijeme za kavu i kupovinu suvenira. Nastavak putovanja prema kraljevskom Madridu. Po dolasku u grad panoramski razgled prijestolnice: Atocha – Retiro – Plaza Cibeles – Gran Via – Plaza Espana – Kraljevska palača – katedrala – Las Ventas – Castallana – Stadion Santiago Bernabeu – Plaza Colon… Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak s pratiteljem javnim gradskim prijevozom na Puertu del Sol u večernjim satima. Madrid, kao uostalom cijela Španjolska, počinje u večernjima satima živjeti punim intenzitetom, večera se kasno (oko 22 sata), a noćni je život nešto po čemu je grad svjetski poznat.  Povratak u hotel, noćenje.

5.dan: MADRID   doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti i obilazak grada javnim gradskim prijevozom. Predlažemo da svakako iskoristite boravak u Madridu da posjetite svjetski poznate muzeje u tzv. muzejski trokut – naime, Madrid je slavan po fantastičnim muzejima koji se nalaze u formaciji trokuta, u neposrednoj bliz, ini. A tu se naravno ističe poznati Prado s kraljevskom zbirkom španjolskog i europskog slikarstva (Velazquez, Goya, El Greco, Tizian, Rubens, Bosch…). Preporučujemo i posjet muzeju Reina Sofía u kojem se između ostalog nalazi Picassova „Guernica“, ali i Muzej Thyssen s fenomenalnom privatnom zbirkom obitelji Thyssen u kojoj možete naći slike poznatih svjetskih slikara od 13.st. do 20.-og, od Caravaggia preko Gauguina do Roya Lichtensteina. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradu kojeg ne bez razloga smatraju jednim od prijestolnica života koji traje 24 sata. Navečer predlažemo zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na flamenco show. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan: MADRID – ZARAGOZA – LLEIDA  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema pokrajini Aragón. Dolazak u Zaragozu u podnevnim satima, panoramski obilazak petog grada po veličini u Španjolskoj i glavnom gradu povijenske i kraljevske pokrajine Aragón. Za Zaragozu možemo reći slično kao i za Valenciju, u sjeni svoje ponatije braće Zaragoza ne sjaji i ne ističe se kao Barcelona, Sevilla ili Madrid, ali ima što za ponuditi, od prekrasne bazilike, lijepe katedrale i najvećeg akvarija u Europi, sagrađenog 2008. za EXPO. Slobodno vrijeme za šetnju, posjete muzejima, kupovinu suvenira, itd. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema Lleidi, smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan: LLEIDA – AIX-EN-PROVENCE  doručak, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela. Danas polako napuštamo Španjolsku, ući ćemo u Francusku u popodnevnim satima i preko regija Occitanie i Languedoc Roussillon ući u Provansu. Naš je cilj za danas nekadašnji glavni grad Provanse, Aix-en-Provence. Na glasu kao jedan od najljepših gradova u Francuskoj, Aix je iznimno popularan kao mjesto za život među samim Francuzima koji Aix smatraju otmjenim i poželjnim gradom za život. Grad pun studenata sa svih strana svijeta, rodni grad Paula Cezannea, grad slastice callison od badema, šarmantnih dućana i ugodnih restorana, Aix je bez sumnje jedan od najzanimljivijih gradova velike Francuske. Šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za osobne aktivnosti. Smještaj u hotel, noćenje.

8.dan: AIX-EN-PROVENCE – RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB  doručak
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje preko Francuske i Italije prema Hrvatskoj uz potrebna stajanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim noćnim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn

Doplata:
  • za manji broj putnika:
    • 30 - 35: 640 kn
    • 35 - 40: 300 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • 7 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*:
    • 1 noćenje na Azurnoj obali
    • 1 noćenje u Barceloni
    • 1 noćenje u Valenciji
    • 2 noćenja u Madridu
    • 1 noćenje u  Lleidi
    • 1 noćenje na području Aix-en-Provencea
  • autobus turističke kategorije tijekom cijelog trajanja ture
  • razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • boravišnu pristojbu u Francuskoj i Španjolskoj
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • troškove javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
Napomena:
  • točno vrijeme polaska i ukrcaja u Karlovcu i Rijeci bit će navedeno u završnoj obavijesti
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.