Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
RUSIJA - ST. PETERSBURG I MOSKVA - PROGRAM 4
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 19.11.2019./Ažurirano: 26.06.2020.


 

Termini putovanja:
01.08. - 15.08.2020.


1. dan: ZAGREB – MOSKVA – JEKATERINBURG
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Jekaterinburgu preko Moskve na liniji SU2041 (Aeroflot) u 13:05 sati. Dolazak u Moskvu u 17:05 sati. Nastavak leta na liniji SU1598 (Aeroflot) za Jekaterinburg u 19:05 sati. Dolazak u Jekaterinburg u 23:40 sati po lokalnom vremenu (Moskva +2h). Slijedi organizirani prijevoz do hotela. Prijava, smještaj i noćenje.

2. dan: JEKATERINBURG – ZAPADNI SIBIR
Nakon doručka odlazak u razgled Jekaterinburga, milijunskog grada na Uralu, autobusom i pješice: Spomenik utemeljiteljima, Trg 1905. godine, Opera, Predsjednički centar Borisa Jeljcina, Haritonovski dvorac, palača Sevastjonovih, Hram na krvi, podignut na mjestu kuće trgovca Ipatova, gdje je bilo posljednje utočište ruske carske obitelji, gradska ustava na rijeci Isat. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U večernjim satima transfer na željeznički kolodvor i ukrcaj na vlak za Novosibirsk (№ 056Ы «Енисей» u 21:40 sati). Smještaj u spavaćim kolima. Vlak prolazi pored piramide koja označava granicu između Europe i Azije i kreće prema Zapadnom Sibiru. Vlak prolazi kroz Tjumen, središte naftne regije. Noćenje u vlaku.

3. dan: OMSK - NOVOSIBIRSK
Doručak. Oko 10:46 sati vlak staje u Omsku 16 minuta. Tijekom stajanja putnici na kolodvorima i pored njih mogu kupovati rusku hranu: mladi sir - tvarog, piroške, pite, šašlik, kolače, svježe šumsko voće - jagode, trnjine, brusnice, borovnice, kao i suvenire od lokalnog stanovništva koje tamo ima štandove. Nastavak putovanja vlakom. Oko 19:51 sati po lokalnom vremenu (Moskva +4h) nakon više od 20 sati putovanja vlak dolazi u jednoipolmilijunski Novosibirsk, prijestolnicu Sibira i najveći grad istočno od Urala. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do središta grada. Noćenje u hotelu.

4. dan: NOVOSIBIRSK
Nakon doručka odlazak u panoramski razgled grada s lokalnim vodičem. Lagana šetnja središtem do ulice Kirova i malog trga gdje fontana sa spomenikom evocira rusku bajku o Zmaju Goriniču, Besmrtnom Košćeju te strašnoj ribi Štuki. Novosibirska Državna opera je najsuvremenije opremljeno i najveće operno - baletno  kazalište u Rusiji, ispod kojeg se nalaze dva umjetna jezera iz kojih bi se crpila voda za gašenje u slučaju požara. Zbog veličine i monumentalnosti zdanje nazivaju Sibirskim Kolosejem. Tu je  i Znanstveno - tehnička knjižnica, jedna od najvećih u Rusiji koja raspolaže s 14 milijuna knjiga te Sibirska Akademija znanosti Na glavnoj ulici – Krasnom prospektu je i crkvica sv. Nikolaja - geografsko središte Rusije. Kraće slobodno vrijeme nakon kojeg slijedi vožnja autobusom do tzv. Obskog mora – golemog umjetnog jezera na rijeci Ob. Pogled na jedini natkriveni metro - most u svijetu preko rijeke Ob dugačak 2145 m. Slobodno poslijepodne na plažama jezera. U večernjim satima povratak u grad. Slobodno vrijeme.

5. dan: NOVOSIBIRSK – SREDIŠNJI SIBIR – KRASNOJARSK
Oko 1:00 sat transfer putnika na željeznički kolodvor i ukrcaj na vlak za Irkutsk (№ 002Щ «Россия» u 01:44 sati). Noćenje u vlaku. Vožnja središnjim Sibirom sa stajanjem ujutro na 34 minute u Mariinsku, iza podne 22 minute u Krasnojarsku, a navečer kratka stanka u nekad zloglasnom Staljinovom radnom logoru Tajšet. Noćenje u vlaku.

6. dan: IRKUTSK
Rano ujutro izbijamo na rijeku Angaru i nakon skoro 29 sati vožnje oko 7:40 sati po lokalnom vremenu (Moskva +5h) stižemo u srce Sibira - Irkutsk. Transfer do hotela. Nakon doručka odlazak u razgled grada autobusom i pješice: ulicom Urickog uz tradicionalna ruska zdanja, posjet kući dekabrista grofa Sergeja Volkonskog čija supruga Marija je glavni lik romana Christine Sutherland - Sibirska princeza. Nakon atentata na imperatora Nikolaja i u prosincu 1825.g. dekabristi su služili dugogodišnje kazne u zatvorima u istočnosibirskim gradovima, a supruge i ljubavnice mnogih od njih su se doselile za njima u sibirsku zabit. Dekabristi i njihove pratilje su donijeli sa sobom liberalne poglede i utjecaj europske civilizacije daleko na Istok i bili krema lokalnog društva.  Zdanje Akademskog dramskog  teatra Ohlopkov iz 1895.g. Posjet Bogojavljenskoj sabornoj crkvi te Znamenskom samostanu građenom 1762.g., s prekrasnom stropnom dekoracijom i visokim ikonostasima te moćima sibirskog misionara Sv. Inokenta. U samostanu je i grob sibirskog istraživača i otkrivača Aljaske Grigorija Selehova te jedne od dekabrističkih supruga kneginje Jelene Trubeckaje. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

7. dan: IRKUTSK – BAJKAL – IRKUTSK
Doručak. Transfer u riječnu luku te ukrcaj na hidrogliser, plovidba rijekom Angarom prema Listvjanki, selu  koje je nastalo sredinom 17.stoljeća kao trgovačka postaja na obali Bajkala za trgovinu s lokalnim burjatskim plemenima. Posjet selu Taltsy - muzeju na otvorenom, tradicionalne drvene arhitekture s izvornim kozačkim kućama iz 17.st. Najveće slatkovodno jezero na svijetu prostire se na preko 31 000 četvornih kilometara, s najvećom dubinom oko 1642 m i posljednje je utočište velikog broja endemskih biljnih i životinjskih vrsta. Nakon dolaska u Listvjanku oko 13:25 sati sve ovo vidjet ćemo uživo u Muzeju Bajkalskog jezera i akvariju koji su uz Limnološki institut. Kratki izlet uspinjačom na obližnji vrh s pogledom na Bajkal. Slobodno vrijeme uz obalu jezera. Preporučamo opuštanje u tradicionalnoj ruskoj kupelji s mogućnošću izravnog skakanja u svježe jezero. Navečer transfer autobusom u Irkutsk (70 km). Noćenje u hotelu.

8. dan: IRKUTSK – ULAN UDE – ČITA – ISTOČNI SIBIR
Nakon ranog doručka transfer na kolodvor u 7:00 sati na vlak za Habarovsk (№ 002Щ «Россия» 08:03 sati). Vlak vozi uz južnu obalu Bajkala i  tijekom popodneva prolazimo Ulan Ude (stajanje 22 minute) gdje se odvaja pruga za Mongoliju i Kinu, te dalje  uz Sajanski gorski vijenac vozimo do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju (stajanje čak  50 minuta)  Nastavak puta kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu, određenu rijekom Amur. Noćenje u vlaku.

9. dan: AMURSKA REGIJA
Doručak. Vožnja kroz Amursku regiju s rijetkim stajanjima. Područje kroz koje prolazimo je vrlo rijetko naseljeno, svega 6 milijuna Rusa raspršeno je na ogromnom prostoru. Noćenje u vlaku.

10. dan: RUSKI DALEKI ISTOK - HABAROVSK
Doručak. Ujutro vlak stoji u Bjelogorsku 30 minuta, a tijekom popodneva nakratko u Birobidžanu, glavnom gradu nesuđene  židovske države u vrijeme Staljinove vlasti. U 19:01 sati po lokalnom vremenu ( Moskva +7h) vlak stiže u Habarovsk na obalama beskrajnog Amura. Pogled na veliki spomenik kozaku Jerofeju Habarovu koji je 1650-tih, kroz sibirsku divljinu i vrleti stigao do ovog mjesta i podigao prvu utvrdu. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Preporučujemo šetnju s pratiteljem putovanja Amursko-Muravjevskom ulicom koja obiluje primjercima ruske  imperijalne arhitekture do riječne promenade u središtu grada. Noćenje u hotelu.

11. dan: HABAROVSK
Nakon doručka odlazak u razgled grada autobusom i pješice s lokalnim vodičem. Vozimo se monumentalnim Amurskim bulevarom, posjet Regionalnom muzeju Habarovskog kraja (uključeno) koji je izvrstan presjek povijesti ovog dijela svijeta od prapovijesti, preko Tunguskih plemena, Sibirsko-Aljačkih petroglifa, kineske dinastije Qing, ruskih istraživača Sibira do danas. Habarovsk je atmosferičan grad s puno parkova, kafeterija i restorana. Posjet Spaso - Preobraženskoj i sabornoj crkvi Uznesenja majke božje te šetnja Amurskim parkom do vidikovca, odakle se preko rijeke pruža pogled na Kinu. Slobodno vrijeme. U večernjim satima transfer na željeznički kolodvor i ukrcaj na vlak za Vladivostok (№ 006Э «Океан» u 20:45 sati). Posljednje noćenje u vlaku.

12. dan: PRIMORSKI KRAJ - VLADIVOSTOK
Nakon nešto manje od 12 sati vožnje u 08:27 sati po lokalnom vremenu (Moskva +7h),  preko 7 vremenskih zona i 7289 km stižemo na cilj u polumilijunski Vladivostok, grad domaćin susreta na vrhu APEC-a 2012.g. Transfer u hotel. Nakon doručka odlazak u razgled nekad potpuno zatvorenog grada: lagana šetnja do obližnjeg glavnog trga - Trga Boraca Revolucije, kuća glumca Yula Brinera, Svjetlanskaja ulica, S-56-Podmornica, most Zlatni rog, jedan od najviših u svijetu, stupovi mosta dostižu visinu od 321 m i pogled na zaljev. Slobodno vrijeme. Preporučamo večeru u restoranu s najukusnijom hranom u Vladivostoku - Dva Gruzina. Noćenje u hotelu.

13. dan: VLADIVOSTOK
Doručak i slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet autobusom preko mosta na Ruski otok - od prije 150 god potpuno militariziran, duž obale do Vorošilovske baterije, topničke utvrde prema japanskom otoku Hokaidu s izvrsnim  pogledom na Tihi ocean. Kupanje na plažama u selu Rinda. Povratak u Vladivostok predvečer. Noćenje.

14. dan: VLADIVOSTOK – MOSKVA
Nakon ranog doručka transfer u zračnu luku na let Aeroflota za Moskvu u 08:40 sati s predviđenim dolaskom u 10:15 sati. Panoramska vožnja gradom. Transfer u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15. dan: MOSKVA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke u Moskvi. Prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 (Aeroflot) u 10:05 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12:15 sati.

 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 23.280 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.650 kn



Doplate:
  • viza za Rusiju: 475 kn
  • trošak posredovanja vize: 100 kn
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 60 EUR
  • doplatu za odjeljak u vlaku s 2 ležaja: 1.950 kn po osobi (po želji)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz  zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Jekaterinburg i Vladivostok – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • prijevoz vlakom prema programu
  • 14 noćenja s doručkom u vlaku i hotelima 3* prema programu
  • transfere  i razglede prema programu
  • ulaznice Taltsy muzej u Irkutsku i Limnološki muzej na Bajkalskom jezeru
  • hidrogliser Irkutsk – Listvyanka
  • plovidbu brodom rijekom Amur
  • smještaj u vlaku u spavaćim kolima u odjeljcima 2. razreda s 4 ležaja (2 na kat)
  • pratitelja na programu
  • hotelski voucher potreban za ishođenje vize u Ruskom konzulatu
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • doplatu za odjeljak u vlaku s 2 ležaja (osim na vlaku 078 E od Novosibirska do Irkutska 5.8. i 6.8.)
  • turistička viza za Rusiju
  • ulaznice za muzeje i lokalitete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače cca
  • dodatne usluge, obroke i  izlete koji nisu navedeni u programu
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Viza potrebna: turistička viza za Rusiju 475 kn; troškovi posredovanja vize: 100 kn
  • Za vizu je potrebno: ispunjeni formular, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje s najmanje 2 prazne stranice, 1 fotografija formata kao za putovnicu (3,5 x 4,5 cm), polica zdravstvenog osiguranja koja je ugovorena isključivo za dotično putovanje
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

BORDEAUX I BASKIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.03. 
GARANTIRANI POLAZAK!!


VALENCIA I ZARAGOZA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

PORTO I SANTIAGO DE COMPOSTELA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.