Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ISLAND - PROGRAM 5
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 06.06.2018.

Termini putovanja:
28.07. - 05.08.2018. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – REYKJAVIK noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i vožnja (po želji i uz doplatu) do Ljubljane odnosno obližnje zračne luke (Munchen, Beč) od kuda slijedi prijava na let u Reykjavik. Po dolasku, prijevoz do hotela i smještaj u Reykjaviku ili okolici.

2. dan: REYKJAVIK – IZLET „ZLATNI KRUG“ doručak, noćenje
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Zlatni krug. Vožnja do vulkanskog kratera Kerio u kojem se nalazi manje jezero. Zaustavljanje kod Haukadalur geotermalnog područja i nastavak putovanja do Gejzira – slavnog gejzira koji je dao ime svim gejzirima svijeta. Već neko vrijeme je utihnuo, ali njegovu je ulogu preuzeo Strokkur koji svakih nekoliko minuta ispusti vruću vodu do 20 metara u visinu! Nakon razgleda, slijedi vožnja do Gullfossa, jednog od najpoznatijih islandskih prirodnih čuda. Za kraj ovog čudesnog dana kroz jedinstvenu islandsku prirodu posjetit ćemo područje prvog nacionalnog parka na Islandu i povijesno najvažnijeg mjesta za cijelu zemlju – Thingvellira. Thingvellir je mitsko mjesto za Islanđane, a njegove prirodne ljepote i jedinstveni krajolik ostavljaju svakog posjetitelja bez daha. Ljetni doživljaj Thingvellira, kad su njegova polja prekrivena cvatom raznog cvijeća, posebna je uspomena. Putovanje do Reykjavika u smiraj dugog ljetnog dana, smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: VESTMANSKI OTOCI - VIK doručak, noćenje
Doručak. Ukrcaj na trajekt koji će nas odvesti na Vestmanske otoke. Vestmannaeyjar, kako se na islandskom zovu, čine 16 otočića i nekih 30-ak stijena i nude zavodljivu kombinaciju spokoja i sirove prirodne ljepote. Riječ je ujedno o novijim svjetskim vulkanskim kreacijama – jedan od otoka nastao je tek 1963. g. nakon silovite vulkanske erupcije. U kontrastu s grubom okolicom, Heimaey, jedini naseljen otok, izgledom je jedan od najmirnijih kutaka Islanda. Obići ćemo Heimaey, promatrati ptice u Storhofdiju, prošetati do kratera koji je zadnji put bio aktivan prije nekoliko godina. Slobodno vrijeme ili mogućnost (doplata) odlaska na izlet brodom tijekom kojeg ćemo promatrati  prekrasnu prirodu otoka, špilje, morske ptice i vidjeti možda i ponekog kita. Povratak s Vestmanskih otoka u poslijepodnevnim satima i vožnja do mjesta Vik, smještaj i noćenje.

4. dan: VIK - JOKULSARLON doručak, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja prema Skaftafellu, dijelu nacionalnog parka Vatnajökull, gdje ćemo imati priliku vidjeti slavni crni Svartifoss vodopad s prekrasnim bazaltnim stupovima, tipičnim za Island (slavna Hallgrimova crkva u Reykjaviku oponaša svojim izgledom bazaltne stupove). Nakon razgleda, nastaviti ćemo prema Jökulsárlónu, jednom od najatraktivnijih mjesta na Islandu: riječ je o tzv. glacijalnoj laguni, jezeru punom santi leda pristiglih s obližnjeg ledenjaka. Ledenjak se tako brzo otapa da je Jökulsárlón danas najdublje jezero na Islandu. Tu su snimana i dva filma iz James Bond serijala. Mogućnost uz doplatu vožnje amfibijskim brodom između ledenjačkih santi. Za kraj dana, odlazak do ribarskog gradića Höfn koji je smješten na jugozapadnoj obali Islanda. Noćenje u okolici Egilsstadira ili Breiddalsvika.

5. dan: ISTOČNI FJORD – MYVATN doručak, noćenje
Doručak. Nastavak putovanja istočnom obalom Islanda, vrlo lijepim područjem visokih planina i dubokih fjordova. Obilazak vodopada Dettiffos i geotermalnog područja Namaskarđ. Dan ćemo privesti kraju na širom području jezera Myvatn koje Islandu predstavlja vrlo važno područje zbog gniježđenja mnogih ptičjih vrsta. Noćenje.

6. dan: JEZERO MYVATN – DIMMUBORGIR – VODOPAD GOðAFOSS – AKUREYRI doručak, noćenje
Doručak. Vožnja do lijepog i mirnog jezera Myvatn, omiljenog područja ljubitelja ptica, prirode i zanimljivih vulkanskih oblika. Razgledati ćemo polja solfatara, Dimmuborgir stijene od lave, pesudokratere u Skútustaðiru. Slijedi nastavak vožnje i zaustavljanje radi razgleda vodopada Goðafoss odnosno „Vodopada bogova“. Nastavak vožnje prema Akureyriju, grad koji se smjestio samo 100 km ispod Arktičkog kruga, Akureyri ima toplija ljeta od Reykjavika i klimu koja nije tako surova kako se pretpostavlja. Smještaj u okolici grada. Noćenje.

7. dan: AKUREYRI - LAUGARBAKKI – REYKJAVIK doručak, noćenje
Nakon doručka, krećemo prema jugu i vozimo se prostranim područjem koji je poznat po uzgoju ovaca, goveda i prekrasnih islandskih konja. Usputno zaustavljanje u mjestu Laugarbakki, nakon čega slijedi nastavak vožnje uz fjordove prema Reykjaviku. Smještaj u hotel, noćenje.

8. dan: REYKJAVIK - PLAVA LAGUNA - EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let
Nakon doručka ćemo krenuti u razgledavanje islandskog glavnog grada, najsjevernije svjetske prijestolnice, beskrajno ugodnog i posebnog grada, sa fantastičnom lokacijom nasuprot planine Esja koja ga nekako nasuprot nadzire, ali i čuva. Ustanovljen tek nešto više od 200 godina, Reykjavik je danas grad gdje živi većina stanovnika Islanda. Šarmantni Reykjavik šarolik je grad, malen, ali bogat kulturnim atrakcijama i poznat po fantastičnom noćnom životu, grad ima sve što je potrebno za ugodan život, dovoljno je velik da nudi za svakoga nešto i dovoljno malen da je u njemu sve na dohvat ruke, na pješačkoj udaljenosti i nekako jednostavno. Razgledati ćemo novi dio grada, pristanište, parlament, gradsku vijećnicu i katedralu. U poslijepodnevnim satima preporučujemo odlazak u svjetski poznatu Modru lagunu – nema posjetitelja koji dođe na otok da ne posjeti to čudo mliječno-plave boje usred praznih, crnih polja prekrivenih mahovinom (doplata prilikom rezervacije). Izuzetno popularna i posjećena, laguna je puna cijele godine i ne može se posjetiti bez rezervacije. U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke i prijava na let u kasnim večernjim/noćnim satima prema jednoj od europskih zračnih luka.

9. dan: EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB noćni let
Dolazak je predviđen u jutarnjim satima. Slijedi organizirani prijevoz (po želji i uz doplatu) do Zagreba.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 15.290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.540 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 870 kn
  • manji broj putnika (od 30 do 35): 770 kn
  • manji broj putnika (do 30): 1.540 kn
Doplate po želji:
  • paket večera: 3.230 kn
  • povratni prijevoz do zračne luke München: 920 kn
  • *rezervacija privatne sobe na prvi dan: 390 kn
Fakultativni izleti:
  • izlet u Modru lagunu: 88 EUR
  • vožnja brodićem u laguni Jokulsárlon: 58 EUR
  • izlet s brodom i špilja Klettshellir: 70 EUR
  • ulaznice tijekom puta (muzeji Laufas, Arbaer i Glaumbaer, muzej ptica Myvatn, zbirka minerala Petra) ukupno: cca. 35 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • zrakoplovni prijevoz
  • autobusni prijevoz prema programu
  • 7 noćenja na Islandu u hotelima i privatnim hotelima i pansionima 2/3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom*
  • pratitelja na putovanju (tura se održava na hrvatskom za minimalno 30 prijavljenih putnika, u suprotnom se program održava na slovenskom jeziku)
  • izlet na Vestmanske otoke
  • razglede prema programu
  • pratitelja putovanja
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • *Smještaj u standard sobama je predviđen s privatnom kupaonicom, osim prvog dana kada su kupaonice zajedničke.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Neslužbeni red letova:
    • 28.07. München - Keflavik   07.25 - 09.20
    • 04.08. Keflavik - München   00.30 - 06.15
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 35

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

BORDEAUX I BASKIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.03. 
GARANTIRANI POLAZAK!!


VALENCIA I ZARAGOZA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

PORTO I SANTIAGO DE COMPOSTELA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.