Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ISTOČNA ŠPANJOLSKA - NAVARRA I ARAGONIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 17.01.2017.

Termin putovanja:
17.06. - 26.06.2017.

1.dan: ZAGREB/RIJEKA - GENOVA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 05:45 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje Ligurskim primorjem prema Francuskoj do Genove. Ukrcaj na brod za Barcelonu (ako ukrcajno vrijeme dopusti kratak posjet središtu grada). Noćna plovidba.

2.dan: BROD - BARCELONA
Doručak na brodu. Plovidba do Barcelone do poslijepodnevnih sati. Po dolasku iskrcaj i odlazak u panoramski razgled katalonske prijestolnice: brežuljak Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mjesto gdje se otvarala Olimpijada 1992. i gdje su smješteni neki od najzanimljivijih barcelonskih muzeja - Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar - Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo djelo, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala - Plaza Cataluña, središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga – Rambla – Gotička četvrt. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan: BARCELONA - ZARAGOZA
Doručak. Odjava iz hotela i prije nastavka putovanja posjet remek-djelu katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (doplata na licu mjesta). Putovanje prema glavnom gradu pokrajine Aragón smještenom uz rijeku Ebro, petom gradu po veličini u Španjolskoj i bez sumnje gradu koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na druge velike španjolske gradove s obzirom na to što ima za ponuditi: po dolasku razgled grada koji je 2008. godine bio domaćin svjetske izložbe i u kojem centralno mjesto zauzima impozantna bazilika Naše Gospe od Pilara, marijansko svetište i mjesto hodočašća. Poslije obilaska grada slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan: ZARAGOZA – TERUEL – ZARAGOZA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Teruel. Sagrađen na visoravnima južne Aragonije, Teruel u svom središtu čuva značajno srednjovjekovno nasljeđe. Toranj katedrale zajedno s onima sv. Salvadora, Martina i Pedra predstavlja značajnu ostavštinu tzv. mudejarske arhitekture u Španjolskoj i spomenik je UNESCO-a. Grad poznat po prekrasnoj legendi o ljubavnicima iz Teruela (po istima su se mnogi romanopisci, ali i redatelji inspirirali) šarmantan je gradić koji čuva mnoge zanimljive kutke koje ćemo i mi obići, od akvadukta, trga Torico, preko katedrale do popularnog Paseo del Oval. U crkvi sv. Pedra u kapelici nalaze se sarkofagi u kojem su smješteni tragični ljubavnici, Diego i Isabel. Izvan grada nalazi se zanimljivi Dinopolis, tematski park o dinosaurima. Slobodno vrijeme za objed, šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u Zaragozu, večera. Noćenje.

5.dan: ZARAGOZA - BILBAO
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Baskiji preko pokrajine La Rioja. Bilbao je poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim (Frank O. Gehry; ulaznica uključena) otisnuo u 21. stoljeće među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Razgled grada se nastavlja u starom dijelu grada (Casco Viejo), pješačkoj zoni s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan: BILBAO – SAN SEBASTIAN - BILBAO
Doručak. Odlazak na izlet u San Sebastian (Donostia na baskijskom), s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jedna od najljepših i najpoznatijih plaža Europe, jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, grad poznat po gastronomiji i filmskom festivalu. U 2016. godini San Sebastian je ponosno nosio titulu „Europske prijestolnice kulture“. Po dolasku u San Sebastian razgled grada počinje na brdu Igueldo gdje se pruža veličanstven pogled na zaljev grada, plažu La Concha i otok Santa Clara. Po spuštanju u grad razgled središta grada i slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Bilbao, večera i noćenje.

7.dan: BILBAO - PAMPLONA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema pokrajini Navarri, prema glavnom gradu pokrajine Pamploni (Irunea na baskijskom), gradu poznatom po slavnom encierru odnosno utrci bikova na festivalu u srpnju svake godine koji slavi sv. Fermina, sveca zaštitnika pokrajine. Pamplona i slavne koride za Fiestu San Firmina te utrke s bikovima inspirirali su Hemingwaya za roman «Sunce se ponovo rađa». Po dolasku razgled povijesnog središta grada sa službenim gradskim vodičem: stare zidine, ciutadela, Taconera, Plaza de Toros Monumental, Plaza Castillo - Palacio de Navarra, katedrala Santa Maria la Real iz 13. st. (ulaznica uključena), nadbiskupska palača... Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili sl. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan: PAMPLONA – MONTSERRAT - COSTA BRAVA
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Costa Bravi preko Huesce. Putem ćemo posjetiti izlet u slavno marijansko svetište Montserrat, tzv. „Sveto brdo“, najslavnije katalonsko svetište gdje se štuje La Moreneta ili „Crna Bogorodica“. Montserrat je smješten u veličanstvenom okružju „nazubljenih planina“ na gotovo tisuću metara nadmorske visine i jedno je od najljepših europskih svetišta. Dolazak na područje katalonske Costa Brave u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

9.dan: COSTA BRAVA - AIX EN PROVENCE - TOULON
Doručak. Putovanje prema Francuskoj. Posjet gradu Aix-en-Provence, negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Razgled stare gradske jezgre pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau - Place Albertas - gradska vijećnica - katedrala sv. Spasitelja. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. Nastavak putovanja prema Toulonu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

10.dan: TOULON - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Putovanje prema Hrvatskoj kroz sjevernu Italiju i dolazak u Karlovac/Rijeku i Zagreb u večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do 30 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn


Doplate:
  • boravišnu pristojbu u Kataloniji (plaćanje na licu mjesta): cca. 2,5 € po osobi po noćenju
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • 1 noćenje u Francuskoj u Toulonu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona
  • 7 noćenja u Španjolskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona:
    • 1 noćenje na području Barcelone
    • 2 noćenja u Zaragozi
    • 2 noćenja u Bilbau
    • 1 noćenje u Pamploni
    • 1 noćenje na području Costa Brave
    • 1 noćenje na brodu Barcelona – Genova na osnovi noćenja s doručkom u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini
  • pratitelja na putovanju
  • službene gradske vodiče u Barceloni, Teruelu, Bilbau i Pamploni
  • sve razglede i izlete prema programu
  • troškove organizacije i prodaje
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • boravišnu pristojbu
  • karte javnog prijevoza
  • troškove osobnih narudžbi
  • putno zdravstveno osiguranje
Napomene:
  • Polazak iz Karlovca, bez obzira na broj prijavljenih putnika, moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.