Opći uvjeti putovanja
Putno osiguranje - online
Ljeto 2017
Odmor u Hrvatskoj
- online rezervacije
Ljeto na Mediteranu 2017. - online katalozi
Krstarenja Jadranom
Smještaj u Hrvatskoj
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Orient
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Putovanja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sport
Newsletter prijava
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
EGIPAT - KAIRO, KRSTARENJE NILOM I NASEROVIM JEZEROM
Opis i cijene  
AA


Objavljeno: 08.02.2017.

Termin putovanja:
31.10. - 11.11.2017.

1. dan:  ZAGREB - ISTANBUL - KAIRO 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09.30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.30 sati. Nastavak leta za Kairo u 18.40 sati na liniji TK 694 (Turkish Airlines). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Kairo predviđen je u 20.00 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Kairo sastanak s predstavnikom lokalne agencije i transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje

2. dan: KAIRO
Doručak. Odlazak do Sakare i stepenaste piramide faraona Zosera, prve velike piramide Egipta. U sklopu lokaliteta se nalazi i muzej posvećen vrhovnom svećeniku Imhotepu, prvom poznatom graditelju i liječniku staroga Egipta. Slijedi odlazak do platoa u Gizi, gdje se nalazi jedno od sedam svjetskih čuda staroga svijeta, piramide faraona Keopsa, Kefrena i Mikerina te hram u dolini s tajnovitom Sfingom. Razgled piramida je izvana. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: KAIRO - LUKSOR
Ranojutarnji doručak te transfer do zračne luke. Slijedi let za Luksor i kraća vožnja do pristaništa na Nilu. Smještaj u kabine i ručak. Poslijepodne je rezervirano za obilazak Istočne obale Nila gdje se smjestio veličanstveni kompleks hramova u Karnaku. Uz odlično očuvanu dvoranu stupova i prilaz sfingi s ovnujskim glavama, u hramu možete vidjeti i reljefe s prikazima bitaka Ramzesa II. Poslije večere odlazak na obilazak hrama u Luksoru. Poseban dojam ostavljaju reflektorima osvijetljene sjedeće skulpture faraona na ulazu. Povratak na brod i noćenje.

4. dan: LUKSOR - ESNA - EDFU
Doručak. Prijepodnevni odlazak na Zapadnu obalu Nila, tzv. „Obalu mrtvih“, gdje su se smjestile grobnice u stijeni Doline kraljeva i posmrtni hramovi uz obalu rijeke. Obilazak će obuhvatiti jedan od najneobičnijih hramova Egipta, posmrtni hram kraljice Hatšepsut, nekoliko grobnica u Dolini kraljeva te Memnonove kolose, dvije sjedeće skulpture, jedinog ostatka posmrtnog hrama faraona Amenofisa III. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevno isplovljavanje prema jugu i živopisan prolazak kroz ustavu u Esni. Večera na brodu i uplovljavanje u Edfu.

5. dan: EDFU - KOM OMBO
Doručak. Odlazak na razgled hrama boga Horusa, najočuvanijeg hrama staroga Egipta. Zahvaljujući nanosima pijeska i naselju koje je nastalo na njima, Horusov hram i danas ima očuvani krov, središnje svetište i cikluse reljefa s prikazima iz života bogova. Povratak na brod i ručak. Poslijepodnevna plovidba lijenim, nilskim vodama uz izmjenu bukolikih prizora. Večera na brodu i uplovljavanje u Kom Omo. Noćenje na brodu.

6. dan: KOM OMBO - ASUAN
Doručak. Odlazak na obilazak dvostrukog hrama u Kom Ombu posvećenog bogu-krokodilu, Sobeku, i bogu-sokolu, Haroerisu. Ručak i nastavak plovidbe kroz pejzaž prošaran palmama, žitnim poljima i pješčanim dinama. Poslijepodnevno uplovljavanje u Asuanu.  Večera i noćenje na brodu.

7. dan: ASUAN
Doručak i odjava s broda.  Cjelodnevni obilazak Asuana, vrata Egipta prema drevnoj Nubiji i „crnoj Africi“. Razgled ćete započeti obilaskom hrama božice Izide na otoku Philae. Kako je, pri izgradnji Asuanske brane, originalan otok potopljen, Izidin hram je  rastavljen i kamen po kamen preseljen na otok Bigu. Slijedi kratko zaustavljanje na Asuanskoj brani te posjet kamenolomu s nedovršenim obeliskom. Dolazak na Naserovo jezero, prijava na brodu, smještaj u kabine i ručak. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje.

8. dan: ASUAN - WADI EL SEBUA
Doručak. Odlazak na razgled hrama u Kalabši posvećenog Mandulisu, egzotičnom bogu Sunca iz Donje Nubije. Kalabša je najveći  samostojeći hram zlatom bogate Nubije. I lokacija ovoga hrama je bila potopljena pri izgradnji Asuanske brane. Preseljenje hrama na novu lokaciju trajalo je pune dvije godine. Ručak na brodu i poslijepodnevna plovidba Naserovim jezerom. Večera i uplovljavanje u Vadi El Sebuu. Noćenje

9. dan: WADI EL SEBUA - AMADA
Doručak. Odlazak do osamljenog, pustinjskog lokaliteta Wadi El Sebua, čije ime u prijevodu znači Dolina lavova. Lokalitet je dobio ime po prilazu hramu omeđenom sfingama. Posebnu draž ovome mjestu daju nanosi pijeska, koji ispunjavaju prostore hrama i stvaraju scenografiju poput one u pustolovnim filmovima. Ručak na brodu i plovidba do Amade. Obilazak još jednog osamljenog hrama poznatog po mnogobrojnim i vrijednim reljefima. Večera i noćenje.

10. dan: AMADA - ABU SIMBEL
Doručak. Prijepodnevna plovidba jezerom i prolazak pored Kasr Ibrima, otočića s utvrdom. Prije izgradnje Velike brane i nastanka Naserovog jezera otočić je bio vrh utvrđenog brežuljka uz nilsku obalu. Od vremena faraona do početka 19. stoljeća na ovom mjestu su se izmjenjivali obrambeni i religijski objekti, kao što su rimska utvrda ili kršćanska katedrala. Ručak na brodu i uplovljavanje u Abu Simbel. Slijedi obilazak najveličanstvenijih hramova Egipta, onog Ramzesa II i njegove glavne supruge, Nefrtari. Hramovi su smještenih u stijeni ponad Nserovog jezera i bogato dekorirani skulpturama i reljefima. Njihovo spašavanje od nilskih voda, jedan je od najkompleksnijih poduhvata UNESCOa. Večera i noćenje. 

11. dan: ABU SIMBEL - ASUAN - KAIRO
Doručak. Odjava i iskrcaj s broda te transfer do zračne luke u Abu Simbelu. Slijedi let za Asuan i zatim nastavak za Kairo. Po slijetanju transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne. Večera i noćenje.

12. dan: KAIRO - ISTANBUL - ZAGREB 
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK 691 (Turkish Airlines) u 08.45 sati. Dolazak u Istanbul u 12.00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 18.05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb je u 19.15 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 700 kn
(Posebna ponuda vrijedI do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 13.690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu: 4.600 kn


Doplate:
 • zrakoplovne pristojbe: 2.590 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelu 5* u Kairu na osnovu 1 noćenja s doručkom i 1 polupansiona
 • vizu za Egipat (putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje s najmanje 2 prazne stranice)
 • krstarenje Nilom na brodu u dvokrevetnim kabinama 5* deluxe na bazi četiri puna pansiona
 • krstarenje Naserovim jezerom na brodu u dvokrevetnim kabinama 5* deluxe na bazi četiri puna pansiona
 • transfere i razglede prema programu
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • napojnice
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku na razgledima
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja te lokalne takse i pristojbe
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • zrakoplovne pristojbe
 • troškove osobnih naudžbi
 • fakultativne sadržaje
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • putno osiguranje osiguranje od otkaza
Napomene:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • Raspored odvijanja programa može promijeniti bez prethodne obavijesti, ovisno o avionskom prijevozu, o slobodnim kapacitetima na brodovima i hotelima. Garantiramo sadržaj osnovnih razgleda.
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  


PREPORUČAMO

COSTA LUMINOSA
Polazak iz Dubrovnika/Hrvatska
Trajanje: 8 dana
Polasci: rujan, listopad 2017.
Cijena po osobi već od 4.074 kn!


COSTA LUMINOSA
Polazak iz Dubrovnika/Hrvatska
Trajanje: 8 dana
Polasci: lipanj, srpanj, kolovoz, rujan 2017.
Cijena po osobi već od 3.688 kn!


KRSTARENJE COSTA LUMINOSA
Polazak iz Splita
Polazak: 03.11.2017.
Trajanje: 8 dana
Cijena po osobi već od 4.070 kn!


DUBAI SUPER PONUDA - SMJEŠTAJ I IZLETI
Djeca do 12 g. - besplatno
Trajanje: 5 dana
Polasci: 16.05.2017. - 15.09.2017
Cijena po osobi već od 1.328 kn!


SARDINIJA - ODMOR
MOGUĆNOST KUPNJE SAMO ZRAKOPLOVNE KARTE
Polazak iz Splita
Trajanje: 9 dana
Datum: 30.07.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Datum: 05.08.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!

CORNWALL I JUG ENGLESKE
Polazak iz Zagreba, Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule
Trajanje: 7 dana
Datum: 12.08.2017.


OSLO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Datum: 24.08.2017.

NORDKAP
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 15 dana
Datum: 02.08.2017.
RASPRODANO!!!


NORMANDIJA I BRETANJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 dana
Datum: 14.08.2017.


ŠPANJOLSKA I FRANCUSKA
Polazak iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
Trajanje: 8 dana
Datum: 19.08.2017.

ŠPANJOLSKA I PORTUGAL
Polazak iz Zagreba, Karlovca i Rijeke
Trajanje: 14 dana
Datum: 14.08.2017.

Prijava za newsletter
Ime
Prezime
E-mail