Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ENGLESKA RUTA SNOVA, CORNWALL I DEVON
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA

Objavljeno: 14.12.2017.
 
 
Stonehenge – Salisbury – UNESCO Jurska obala – Plymouth – gradići Cornwalla i Devona – Bristol

VRIJEDNOST VIŠE:
bogat program, uključeni polupansioni u Engleskoj i ulaznice za sve lokalitete koji se posjećuju

Termin putovanja:
04.08. - 13.08.2018.
 
1. dan: ZAGREB – AACHEN
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 04:30 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz potrebna i propisana stajanja putem. Dolazak na područje Aachena (fr. Aix-la-Chapelle) u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjet središtu grada nadomak nizozemske granice koji je poznat kao grad Karla Velikog koji je tu krunjen 800. godine za prvog cara Svetog Rimskog Carstva, a i pokopan je u Aachenu u katedrali. Smještaj u hotel, noćenje.

2. dan: CALAIS/DUNKIRK – CANTERBURY – LONDON
Doručak. Odjava i odlazak iz hotela i nastavak putovanja prema Engleskoj kroz Belgiju i Francusku prema Calaisu odnosno Dunkirku (točno vrijeme i mjesto polaska u završnoj obavijesti!). Ukrcaj na brod i prelazak La Manchea. Po dolasku na englesko tlo nastavak putovanja prema Londonu vodi nas preko Canterburyja, u pokrajini Kent, grada smještenog na rijeci Stour i prije svega poznatom po svojoj katedrali. Canterbury je sjedište nadbiskupa od Canterburyja, vjerskog lidera Anglikanske crkve, a katedrala jedna od najstarijih vjerskih građevina u Engleskoj, godine 1988. stavljena je na popis zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Posjet katedrali (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak putovanja do glavnog grada Londona, smještaj u hotel na širem gradskom području u večernjim satima. Noćenje.

3. dan: LONDON – STONEHENGE – SALISBURY – BORNEMOUTH
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje od Londona prema Stonehengu, najvažnijem pretpovijesnom arheološkom lokalitetu Velike Britanije, nastalom u periodu između 3100. -1500. g. pr. n. e, svjetskom kulturnom baštinom s popisa UNESCO-a. Posjet nalazištu koje datira iz neolitičkog razdoblja i originalno se sastojalo od golemih kamenih blokova poredanim u dva koncentrična kruga (ulaznica uključena). Ne zna se sa sigurnošću je li zdanje služilo kao zvjezdarnica, mjesto kulta ili za promatranje Sunca, ali pretpostavlja se da su se keltski druidi služili tim zdanjem. Mitsko mjesto već tisućljećima, Stonehenge je nezaobilazno mjesto pri posjetu Engleskoj. Nastavak putovanja prema Salisburyu, ljepuškastom engleskom gradiću kojeg često nazivaju i „grad na selu“, a u kojem se nalazi poznata katedrala s najvišim tornjem u Engleskoj, visokim 123 m (ulaznica uključena). Ranogotička katedrala nastala između 1220. i 1258. g., diči se posebnim oblikom tzv. engleske gotike koji Englezi nazivaju „Early English“. Slobodno vrijeme za šetnju srednjovjekovnim ulicama grada, kupovinu i osobne programe. Putovanje nastavljamo vožnjom uz područje nacionalnog parka New Forest, području velikih prirodnih ljepota i prapovijesnih šuma. Smještaj u hotel na području Bornemoutha. Večera. Noćenje.

4. dan: BORNEMOUTH – JURSKA OBALA – EXETER
Doručak. Nastavak putovanja jugom Engleske po Jurskoj obali, području upisanom na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstvena obala koja predstavlja kontinuirani geološki razvoj kroz cijeli mezozoik (trijas, jura i kreda), oko 185 milijuna godina povijesti Zemlje. Lokalitet je pružio brojne svjetski važne nalaze fosila kralježnjaka i beskralježnjaka. Jurska obala pruža poglede koji ostavljaju bez daha, od čarobnog zaljeva Lulworth Cove i dojmljivih vrata u stijeni Durdle Door do više malih obalnih mjesta koja zovu da ih se posjeti. Unatoč tome što je velik, Exeter je zadržao svoj šarm sa zgradama u crvenoj opeci i mnogim zelenim parkovima. Gradom dominiraju kuće iz razdoblja Tudor i Stuart te prekrasna katedrala sv. Petra građena između 11.-14. st. (ulaznica uključena u aranžman). Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: EXETER – DARTMOUTH PARNA ŽELJEZNICA – GREENWAY IMANJE – EXETER
Doručak. Dan započinjemo odlaskom na poznatu Dartmouth parnu željeznicu kojom ćemo se provesti otprilike 11 kilometara po engleskom Dorsetu (ulaznica uključena). Putem ćemo stati u Greenwayu i posjetiti kuću slavne spisateljice Agathe Christie u kojoj je napisala mnoga svoja poznata djela (ulaznica uključena). Nastavak putovanja prema Dartmouthu brodom. Dartmouth je nevjerojatno ljepuškast gradić južnog Devona, povijesna luka od doba križarskih vojni, preko razoblja u kojem su iz Dartmoutha isplovljavali brodovi u borbu protiv slavne „Španjolske Armade“ u 16. st. U 19. stoljeću u njemu je osnovan Britanski pomorski koledž. Danas i poznato turističkom mjesto, Dartmouth je jedno od najslikovitijih mjesta na obali Devona. Slobodno vrijeme za šetnju i otkrivanje ljepota ovog lučkog mjesta. Povratak prema hotelu preko Totnesa. Večera. Noćenje.

6. dan: EXETER – PLYMOUTH – BODMIN: LANHYDROCK PALAČA I VRT – NEWQUAY
Doručak. Odlazak iz Exetera prema Plymouthu, jednoj od najvećih i povijesno najvažnijih luka u Engleskoj. Engleski moreplovac Sir Francis Drake, prvi Englez koji je oplovio Zemlju, uplovio je u luku Plymouth na završetku svog putovanja oko svijeta, koje je trajalo 33 mjeseca. Luka je bila i jedno od polaznih mjesta otkud se kretalo u bitku za Normandiju 1944. Panoramska vožnja gradom koji danas ima više od 260 000 stanovnika i posjet užem gradskom središtu. Slobodno vrijeme za osobne programe. U nastavku dana odlazak prema Bodminu i veličanstvenoj viktorijanskoj Lanhydrock palači iz 1881. (uključeno u cijenu), domom obitelji Robartes još od 1620. godine s više od 50 soba otvorenih za javnost. Palača je služila kao kulisa mnogim filmovima snimljenim prema romanima Rosamunde Pilcher, a njezini prekrasni viktorijanski vrtovi prostiru se na površini od 900 hektara i ponose se šarolikim vrstama cvijeća kao što su kamelije, magnolije, ruže... Nastavak putovanja prema mjestu Newquay, smještaj u hotel po dolasku. Večera i noćenje.

7. dan: ST. IVES – ST.MICHEL’S MOUNT – LAND'S END
Doručak. Cjelodnevni izlet po pitoresknom Cornwallu, poznatom po svom folkloru, prekrasnim selima i pomalo divljim močvarama. Putovanje do gradića St. Ives, šetnja uličicama prepunih galerija, romantičnih kuća i umjetničkih studija, koje su simbol grada još od kraja 19. st. kada su u njemu obitavali mnogi umjetnici. Gradić je popularno turističko odmaralište s prekrasnim pješčanim dinama i visokim stijenama, u njemu se nalazi najljepša plaža u Cornwallu. Vožnjom uzduž kornvalske obale stižemo do grada Maraziona, otkud možemo vidjeti Saint Michaels Mount, autentični simbol Cornwalla, otočić s dvorcem do kojeg se pješice može doći samo za oseke. Povijest mu seže još u 5. st., kada je lokalni ribar imao viziju Sv. Mihaela. U današnje vrijeme otok je dom kapele iz 15. stoljeća, osam kuća, groblja kao posljednjeg počivališta za otočne stanovnike te dvorca. Na kraju dana stižemo u Land's End, najzapadniju točku Engleske i područje vezano za Rosamunde Pilcher, britansku autoricu romantičnih romana. Snažne stijene Land's Enda Rimljani su zvali Belerion – „sjedište oluja“. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan: NEWQUAY – TINTAGEL – CLOVELLY – BRISTOL
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Tintagelu, smatranim mjestom rođenja legendarnog kralja Arthura. Legendom obavijene ruševine na rtu u Atlantiku privlače slike davnih vremena i lako se vratiti u vrijeme kralja Arthura gledajući odozgo u valove šibane vjetrom te obližnju mračnu Merlinovu špilju (ulaznica uključena). Poslije posjeta Tintagelu putovanje prema Clovellyju, idličnom seocu u okrugu Torridge u Devonu, mjestašcu toliko ljupkom da je poslužilo kao inspiracija mnogim engleskim slikarima, ali i književnicima. Sa svojim kamenim uličicama i kućicama s bijelim fasadama Clovelly je jednostavno neodoljiv. U Clovellyju ćemo posjetiti i Clovelly Court Gardens (ulaznica uključena). Dolazak u Bristol u podnevnim satima i panoramski razgled grada s pola milijuna stanovnika, jednog od najturističkijih gradova u Britaniji. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

9. dan: BRISTOL – DOVER – CALAIS/DUNKIRK – METZ
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje preko regije Cotswolds i pokraj Londona prema Doveru. Ukrcaj na trajekt i ponovni prelazak slavnog prolaza La Manche na liniji prema Calaisu odnosno Dunkirku. Putovanje po Francuskoj vodi nas prema Metzu, gradu smještenom na ušću rijeka Moselle i Seille, „Zeleni grad“ kako ga zovu. Grad koji se ponosi brojnim građevinama s popisa UNESCO-a, Metz je i grad u kojem se odlično spajaju povijest i imidž garnizonskog grada s modernitetom i građevinama kao što je Centar Pompidou. Obilazak središta Metza i smještaj u hotel. Noćenje. 

10. dan: METZ – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje Francuskom i jugom Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn


Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima u dvokrevetnim sobama u Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj:u hotelu Ibis Styles 2* na osnovi noćenja s doručkom u Aachenu u Njemačkoj, u Francuskoj u Metzu u hotelu 2* na osnovi noćenja s doručkom, u Engleskoj u hotelima 3* na osnovi polupansiona (doručak i večera u 3 slijeda):
    • 1 noćenje na širem području Londona
    • 1 noćenje u Bornemouthu
    • 2 noćenja u Exeteru
    • 2 noćenja u Newquayu
    • 1 noćenje u Bristolu
  • trajektni prijevoz preko La Manchea, Calais/Dunkirk-Dover-Calais/Dunkirk
  • ulaznice u Stonehenge, katedralu u Salisburyju, katedralu u Exeteru, vožnju parnom željeznicom i brodom Dartmouth, ulaznicu za imanje Greenway, za Lanhydrock park, ulaznicu za Tintagel i selo Clovelly
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • troškove osobnih narudžbi
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.