Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
INDIJA I NEPAL - PROGRAM 3
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL

Objavljeno: 24.10.2019./Ažurirano: 25.06.2020.

 
Termini putovanja:
18.10. - 28.10.2020.


1. dan:  ZAGREB – ISTANBUL – KATHMANDU
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati, a nastavak leta za Kathmandu u 01.55 sati na liniji TK726 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: KATHMANDU
Slijetanje u zračnu luku Kathmandu predviđeno je u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje viznih formalnosti, te sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor do večere u hotelu. Noćenje.

3. dan: KATHMANDU – SWAYAMBHUNATHU – BOUDDANATH – PASHUPATINATH – KATHMANDU  
Nakon doručka, krećemo s razgledom grada u pratnji lokalnog vodiča. Otići ćemo do glavnog gradskog trga Durbar, posjetiti Hanuman Dhoka, kompleks sa kraljevskom palačom kraljeva Malla i Shah dinastije. Obići ćemo Mahadev i Parvati hram, Machchendra Bahl koji se smatra čuvarom doline, a smješten je na predjelu Kel Tol, sjeverno od glavnog gradskog trga Durbar. Zatim posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu - Swayambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, sagrađen prije više od 2.500 godina i dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom. Slobodno vrijeme za posjet živopisnom bazaru. U drugoj polovici dana nastavljamo razgled odlaskom prema hramu Pashupatinath smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati i jedan od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima, zatim posjet jednoj od najvećih stupa na svijetu Bouddanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: KATHMANDU – PATAN – BHAKTAPUR – KATHMANDU
Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Nastavljamo prema gradu Bhaktapuru, najočuvanijem kraljevskom grad Doline Kathmandua, a čije ime u prijevodu sa sanskrta znači „grad sljedbenika“ zbog tri glavna trga prepuna hramova među kojima su neki od najboljih primjera religiozne arhitekture u cijelom Nepalu. Grad je osnovan u 9. stoljeću i treći je po veličini u dolini Kathmandua, a nekada je bio i nepalska prijestolnica, poznat je po bogatoj kulturi, hramovima te umjetninama od drveta, metala i kamena. Posjetit ćemo povijesni trg Durbar, hram Nyatapola i druge hramove. U večernjim satima tradicionalna nepalska večera uz folklorni program u jednom od lokalnih restorana u gradu. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: KATHMANDU – NEW DELHI
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Kathmandu. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema New Delhiu. Po dolasku u Indiju obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Sastanak s lokalnim vodičem te transfer do hotela 5* u Delhiu. Odlazak na popodnevni poludnevni razgled Starog Delhia; razgled mauzoleja cara Humayuna, prekrasne građevine od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora,  Raj Ghat – memorijal ocu nacije, Mahatmi Gandhiju, vožnja podno Crvene utvrde izgrađene od crvenog pješčenjaka na obali rijeke Yamuna, djela vladara Shaha Jahana. Potom, odlazak do najveće džamije u Indiji - Jama Masjid. Vožnja kroz bazar Chandni Chowk. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NEW DELHI – AGRA
Doručak i odjava iz hotela.  Slijedi odlazak na razgled novog dijela grada. Posjet impozantnom modernom hranu Lakshminarayan sagrađenom 1938. godine donacijom jedne od najbogatijih indijskih obitelji. Nastavljamo s vožnjom pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Po završetku razgleda krećemo prema Agri, nekadašnjoj indijskoj prijestolnici, čiji mauzoleji, utvrda i palače svjedoče o bogatstvu legendarnog Mogulskog carstva. Zaustavljanje u Sikandri, gdje slijedi razgled mauzoleja Akbara Velikog, najvećeg mogulskog vladara. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: AGRA
U vrijeme izlaska sunca odlazak na razgled jednog od 7 svjetskih čuda - Taj Mahala - fascinantnog mauzoleja od bijelog mramora iz 17. st. kojeg je veliki Mogul Shah Jahan dao sagraditi u spomen na voljenu suprugu Mumtaz Mahal. Gradnja ovog veličanstvenog spomenika ljubavi, remek-djela mogulske arhitekture, trajala je 17 godina, uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Nakon obilaska povratak u hotel na doručak. Slijedi razgled utvrde Agra, remek-djela dizajna i gradnje, koja danas dominira središtem Agre. Utvrda je ograđena 20 m visokim zidinama, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, odaje, dvorane za primanja i vrtovi te džamija Pearl. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, poznate i pod imenom „Baby Taj“. Povratak u hotel. Uz doplatu, mogućnost odlaska na plesno-scensku predstavu Mohabbat-the-Taj, o ljubavi Shaha Jahana i njegove voljene supruge Mumtaz Mahal. Večera i noćenje.

8. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Nakon doručka slijedi vožnja prema Jaipuru. Na putu, stanka radi razgleda grada Fatehpur Sikri, tzv. Grada duhova, koji je sagrađen 1569., za vrijeme vladavine Akbara Velikog, a iz političkih razloga napušten 14 godina poslije. Grad opasan 17 m visokim zidinama krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Nastavak vožnje prema Jaipuru, „ružičastom gradu“ prepunom prekrasnih palača, utvrda i slikovitih avenija. Po dolasku, posjet hinduističkom hramu Birla Mandir. Potom, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan: JAIPUR
Nakon doručka, vožnja do utvrde Amber. Na putu do utvrde, prolaz pored prekrasne Hawa Mahal ili “palače vjetrova”. Jahanje na slonovima do brda na kojem se nalazi utvrda (ovisno o raspoloživosti slonova). Ljepota ove klasične romantične radžastanske utvrde skriva se unutar njenih zidina s prekrasno oslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcala. Unutar zidina nalaze se veličanstvene palače, hramovi i vrtovi. Mješavina ružičastog kamena, bijelog mramora, ogledala, poludragog kamenja i freski potječe iz doba vladavine dinastije Rajput. Poslijepodne, odlazak na razgled grada: Gradska palača, bivša kraljevska rezidencija, danas djelomično pretvorena u muzej. Sama palača prekriva gotovo 1/7 površine Jaipura. Slijedi odlazak do zvjezdarnice Jantar Mantar, izgrađene od mramora i kamena, koja posjeduje 17 golemih instrumenata od kojih je većina još uvijek u uporabnom stanju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan: JAIPUR – NEW DELHI
Nakon doručka, vožnja prema New Delhiju. Po dolasku, posjet zanimljivom kompleksu Qutab Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 metara visok toranj pobjede iz 12. stoljeća, kasnije pretvoren u minaret  te poznati željezni stup sačuvan još od 4. stoljeća. Odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj, večera i noćenje.

11. dan: NEW DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 7.00 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 11.25 sati, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 19.10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.20 sati po srednjoeuropskom vremenu.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 14.480 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.690 kn


Doplate:
  • * viza za Indiju (s posredovanjem): 180-280 kn (ovisno o terminu putovanja)
  • ** viza za Nepal: 30 USD
  • napojnice: cca 50 USD
  • lokalne pristojbe u zračnoj luci "Kathmandu": cca 25 USD
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima 5* na osnovi 9 noćenja s uslugom polupansiona
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja,
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • pratitelja na putovanju
  • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
  • jamčevinu
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • * vizu za Indiju i posredovanje
  • ** vizu za Nepal
  • lokalne pristojbe u zračnoj luci Kathmandu
  • napojnice za lokalne vodiče i nosače prtljage
  • fakultativne sadržaje
  • obroke i usluge drugačije od navedenih
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • * Viza je potrebna za hrvatske državljane. Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:
    • u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn
    • u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn
  • * Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
    • popunjen online obrazac na poveznici https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
    • skenirana kopija prve stranice putovnice u PDF formatu koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja
    • 1 digitalna fotografija u boji sa svjetlom pozadinom u JPEG formatu identičnog omjera visine i širine
  • * Organizator putovanja može posredovati pri izdavanju vize za Indiju uz naknadu za usluga posredovanja u iznosu od 100 kn.
  • ** Viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji
  • Viza se plaća u kunama prema prodajnom tečaju HNB na dan uplate.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.