Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ISLAND
Opis i cijene  
PAL
 

Objavljeno: 09.02.2024. / Ažurirano: 09.02.2024.

 
Termin putovanja:
09.07. – 14.07.2024.
20.08. – 25.08.2024.
16.09. – 21.09.2024.

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – KEFLAVIK – REYKJANES – REYKJAVIK
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Frankfurt u 9.05 sati na liniji OU416 (Croatia Airlines). Dolazak u Frankfurt predviđen je u 10.40 sati. Nastavak leta prema zračnoj luci Keflavik na Islandu u 14.00 sati na liniji FI521  (Iceland Air). Dolazak u Keflavik u 15.40 sati po lokalnom vremenu, a potom slijedi vožnja do glavnog grada Reykjavika preko poluotoka Reykjanes gdje ćete se prvi puta susresti s neobičnom i divljom prirodom Islanda, a po dolasku u Reykjavik započinjemo poludnevni razgled s lokalnim vodičem najsjevernije prijestolnice svijeta čije ime znači »dimni zaljev«. To su ime, navodno, Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na otoku. Posjetit ćemo neke od najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira, poput snijega bijela, Hallgrímova crkva, monumentalna građevina na brežuljku. To je remek-djelo istaknutoga islandskog arhitekta Guðjóna Samúelssona koji je obilježio moderni Reykjavik. Od projekta (1937.) do konačnog završetka radova (1986.) protekla su desetljeća, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m) nije samo najviša građevina u Reykjaviku već pruža i najljepši pogled. Druga je građevina koja privlači pozornost Perlan, spremnik tople vode s golemom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine. Perlan povezuje estetiku s praktičnom korišću jer odatle se grad opskrbljuje toplom vodom. Usred grada nalazi se jezero Tjörnin, na čijim se obalama uzdiže gradska vijećnica, a u blizini su i državni parlament te gradska luka. Posjetit ćemo i muzej na otvorenom Arbaer, čuvenu kuću Höfdi u kojoj su se za vrijeme hladnog rata susreli Gorbačov i Reagan te koncertnu dvoranu i konferencijski centar Harpa, moderno zdanje inspirirano polarnom svjetlošću. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Noćenje.

2. dan: REYKJAVIK – fakultativni izlet „ZLATNI KRUG” (THINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – FARMA FRIDHEIMAR – KRATER KERIÐ)
Doručak. Nakon doručka odlazak na fakultativni (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden circle“), ruti koja je najtraženiji izlet na Islandu uopće. Vožnja do Nacionalnog parka Thingvellir, zaštićenog spomenika na popisu UNESCO-a, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Thingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu norveški doseljenici 930. godine osnovali Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do nesvakidašnjeg krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji izbacuje vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, koji je smješten u gornjem dijelu rijeke Hvitá i svom se silinom spušta u klanac dubok 32 metra. Na koncu ćemo se zaustaviti i na ekološkoj farmi rajčica Fridheimar, gdje ćemo se upoznati na koji način lokalno stanovništvo koristi izvore termalne vode za uzgoj vrhunskog povrća. Okrijepit ćemo se ukusnom domaćom juhom od rajčice (uključeno), imat ćemo priliku kupiti domaće proizvode, divit ćemo se izbliza ljupkim islandskim konjima. Prije povratka u Reykjavik još ćemo posjetiti i krater vulkana Kerið, u kojem je danas jezero neobične plavo-zelene boje (ulaznica uključena) –  surova ljepota i boje Keriða ostavit će vas bez daha. Povratak u hotel. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK - fakultativni izlet „JUŽNA AVANTURA“ (SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS – VIK Y MYRDAL – REYNISFJARA)
Doručak. Danas odlazimo na fakultativni cjelodnevni izlet „Južna avantura“, idealan za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža i do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru... Pauza sredinom dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putovanje jugom ne bi bilo potpuno bez ledenjaka pa ćemo tako ako nam vrijeme, ali i uvjeti dopuste svratiti do Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. Putem ćemo, obavijenog oblacima, vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull, koji je svojedobno uzrokovao pomutnju u zračnom prometu u travnju 2010. godine. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK – fakultativni izlet „FJORD BORGARFJÖRDJUR I LEDENJAK LANGJÖKULL“
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti uz mogućnost kupovine u Reykjaviku ili pak kupanje u jednom od brojnih termalnih kupališta u Reykjaviku i okolici. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do fjorda Borgarfjördjur i ledenjaka Langjökull. U Borgarfjördjuru ćete moći vidjeti prekrasne slapove Hraunfossar, gdje voda izvire iz podzemnog bazena lave i ulijeva se u rijeku Reykholt, kao i najveće vruće izvore na otoku (po volumenu vode u sekundi). Potom nastavljao do ledenjaka Langjökull gdje se nalazi najveća ledena špija na svijetu koju je napravio čovjek, a proteže se na 800 metara. Atrakcija pod nazivom 'Into the Glacier' posjetiteljima pruža mogućnost zaviriti u srce drugog po redu najvećeg glečera u Europi. Tunel koji seže do 300 metara ispod površine ledenjaka, vodi do serije izrezbarenih soba i komora osvijetljenih LED rasvjetom, uključujući i malu kapelicu koja može poslužiti i za podzemna vjenčanja. Po izlasku na površinu ledenjaka slijedi povratak prema Reykjaviku. Slobodna večer. Noćenje u hotelu.

5. dan: REYKJAVIK – fakultativni izlet „PLAVA LAGUNA“
Doručak. Danas je dan za opuštanje. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, samostalno istraživanje Reykjavika, kupovinu, posjete muzejima i slično. Preporučujemo za kraj jednu vrlo popularnu atrakciju otvorenu u Reykjaviku prije tri godine: Fly Over Iceland! Radi se o interaktivnoj „vožnji“ iznad Islanda i svih njegovih najljepših i najatraktivnijih lokacija, iskustvo koje svakog ostavlja bez daha – sigurni smo da nećete požaliti! (doplata prilikom rezervacije aranžmana).Poslijepodne predlažemo odlazak u čuvenu Plavu lagunu na poluotoku Reykjanesu (doplata prilikom rezervacije aranžmana), gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične mliječno-plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38ºC. Plava laguna je danas jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija na Islandu, a svake godine, na stotine tisuća ljudi posjeti Plavu lagunu kako bi se okupali u njenoj zdravoj i prekrasnoj plavoj vodi. Kupanje u Plavoj laguni doista je pravo zadovoljstvo za um i tijelo i doživljaj za pamćenje! Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima i slobodna večer. Noćenje.

6. dan: REYKJAVIK – KEFLAVIK – FRANKFURT/PARIZ – ZAGREB
Rani doručak (breakfast box zbog ranijeg povratnog leta na polascima 9.7. i ¸16.9.2024.), odjava iz hotela i transfer do zračne luke Keflavik. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu ili Parizu u jutarnjim satima. Po dolasku u zračnu luku Frankfurt ili Pariz u 13.00 odnosno 16:05 sati po lokalnom vremenu (ovisno o terminu putovanja), nastavak leta za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa u 17.15 sati odnosno u 20.20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u u poslijepodnevnim ili večernjim satima.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI:  50 €
(First minute vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
09.07. – 14.07.2024. 1.899 €
20.08. – 25.08.2024. 1.829 €
16.09. – 21.09.2024. 1.669 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 
 - 09.07. , 20.08.: 690 €
 - 16.09. - 590 €
 
Popusti:
  • 10 % popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
  • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Reykjavik – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg,     dimenzija 55x40x23 cm)
  • 5 noćenja s doručkom* u hotelu Múli 3* u Reykjaviku u dvokrevetnoj sobi
  • boravišne pristojbe
  • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
  • razgled Reykjavika autobusom i pješice s lokalnom vodičem
  • prijevoze i razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Fakultativni izleti:
(plaćanje na prodajnom mjestu prilikom rezervacije aranžmana)
  • cjelodnevni izlet „Zlatni krug“ 130 €. Uključena pratnja voditelja putovanja, prijevoz autobusom, posjet eko-farmi uz domaću juhu od rajčice, ulaznica za krater vulkana Kerið. Minimalan broj prijavljenih putnika 20 (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • cjelodnevni izlet „Južna avantura“ 98 €. Uključena pratnja voditelja putovanja i prijevoz autobusom. Minimalan broj prijavljenih putnika 20 (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • cjelodnevni izlet „Fjord Borgarfjörður i  Ledenjak Langjökull“ 320 €. Uključena pratnja voditelja putovanja, prijevoz autobusom i ulaznica za „Into the Glacier“. Minimalan broj prijavljenih putnika 20 (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • izlet „Plava laguna“ 155 €. Uključen prijevoz autobusom, pratnja voditelja putovanja, ulaznica, blatna maska za lice, ručnik i jedno piće u bazenu za odrasle. Minimalan broj prijavljenih putnika 15 (prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana)
  • ulaznica za „Fly Over Iceland“ 40 € za odrasle, za djecu do 13 godina 25 € (djeca moraju biti visoka minimalno 102 cm). Prijava i doplata prilikom rezervacije aranžmana.
Informativni red letova:
Polazak 09.07., 16.09.

ZAGREB - FRANKFURT   09:05  10:40
FRANKFURT - REYKJAVIK 14:00  15:40

REYKJAVIK - FRANKFURT 07:25  13:00
FRANKFURT - ZAGREB  15:55  17:15

Polazak 20.08.
ZAGREB - ZURICH  09:15  10:45
ZURICH - REYKJAVIK 14:05  15:55

REYKJAVIK - PARIS 10:30  15:55
PARIS - ZAGREB  18:30  20:20



Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 45

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

BORDEAUX I BASKIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.03. 
GARANTIRANI POLAZAK!!


VALENCIA I ZARAGOZA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

PORTO I SANTIAGO DE COMPOSTELA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.