Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PRIJESTOLNICE SKANDINAVIJE
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA
 

Objavljeno: 18.01.2020./Ažurirano: 27.05.2020.
 

DRESDEN – BERLIN – ROSTOCK – KOPENHAGEN – MALMÖ – STOCKHOLM
– HELSINKI – OSLO – HAMBURG – NÜRNBERG


Termin putovanja:
14.08. - 23.08.2020.

 
1. DAN: ZAGREB - DRESDEN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem do Dresdena. Grad Dresden poznat je i pod imenom “Firenca na Elbi”, jedan od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke poslije razornog Drugog svjetskog rata i velika riznica umjetničkog blaga. Po dolasku šetnja povijesnom jezgrom: Zwinger - katedrala - dvorac - obala Elbe - crkva Frauenkirche - Bruhlska terasa - zid saskih vojvoda - Semper opera. Kraće slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Smještaj u hotel na području Dresdena. Noćenje.

2. DAN: DRESDEN - BERLIN - ROSTOCK
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz Njemačku prema sjeveru i njemačkoj baltičkoj obali preko Berlina. Po dolasku u glavni njemački grad panoramski razgled autobusom: Brandenburška vrata - avenija Unter den Linden - Reichstag - Državna opera - Pergamona - sveučilište - park Tiergarten - dvorac Bellevue - Stup pobjede - Kurfürstendamm - ostaci berlinskog zida - Checkpoint Charlie - Alexander Platz. Razgled završava u središtu trgovačkog Berlina, slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema njemačkoj baltičkoj obali, smještaj u hotel na širem području Rostocka. Noćenje.

3. DAN: ROSTOCK - KOPENHAGEN - MOST ÖRESUND - MALMÖ
Doručak. Ukrcaj na brod u njemačkoj luci Rostock na liniji prema danskom Gedseru. Po dolasku na dansko tlo nastavak putovanja prema istoku otoka Sjaellanda gdje se nalazi danska prijestolnica. Panoramski i pješački razgled Kopenhagena završit ćemo u Nyhavnu, popularnoj lučkoj, zabavnoj četvrti u gradu, poznatoj po svojim šarenim zabatima. Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili ručak. U kasnim poslijepodnevnim satima nastavak putovanja i jedinstveni doživljaj: prijelaz preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku i dugačak je 7845 metara. Riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Dolazak u Malmö, treći po veličini švedski grad. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom - najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi. Slijedi panoramska vožnja središtem grada. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Noćenje.

4. DAN: MALMÖ - STOCKHOLM - BROD
Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Švedske, pokrajine Skane i Smalland, kroz beskrajne crnogorične šume, uz rijeke i jezera, preko Jönkoppinga, Norkoppinga do Stockholma. Ukrcaj na brod u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, tax-free trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasan arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz stockholmske luke spektakularan je i nezaboravan doživljaj! Večera (doplata). Noćna plovidba.

5. DAN: BROD – TURKU:FINSKA KRALJEVSKA CESTA - HELSINKI – TURKU - BROD
Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja kroz tipične finske krajolike starim, takozvanim, kraljevskim putem (tako nazvan put između Osla do Sankt Peterburga) prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe, za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan i osvojit će vas svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, živahnom tržnicom... Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibelijusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjete muzejima, kušanje morskih i laponskih specijaliteta te kupovinu suvenira dalekog sjevera na živopisnoj tržnici. U popodnevnim satima povratak natrag u Turku i ukrcaj na brod prema Stockholmu. Smještaj u kabine. Večera (doplata). Noćna plovidba.

6. DAN: BROD - STOCKHOLM - KARLSTAD/CHARLOTTENBERG
Doručak na brodu. Dolazak u Stockholm u jutarnjim satima. Po iskrcaju razgled očaravajućeg kraljevskog grada koji leži na 14 otoka i zahvaljujući tom položaju i mnogobrojnim mostovima nosi i naziv „Venecija sjevera“: kraljevska palača - gradska vijećnica – povijesna jezgra grada, “Gamla Stan (Stari grad)” - trg Stortorget - veliki bulevari - kazalište. Slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri za šetnju, kupovinu suvenira i uživanje u dragulju Skandinavije u kojem se fantastično spaja tradicija s modernim vremenom. Odlazak iz Stockholma u kasnijim poslijepodnevnim satima, uz jezera Malaren i Vannern - najveće švedsko jezero, do grada Karlstada odnosno Charlottenberga. Smještaj u hotel. Večera (doplata). Noćenje.

7. DAN: KARLSTAD/CHARLOTTENBERG - OSLO - BROD
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Norveškoj, u Oslo. Po dolasku u Oslo, norvešku prijestolnicu i grad koji iznenađuje arhitekturom i ozračjem i očarava svojim položajem između fjorda Oslo i zelenih brda, panoramski razgled grada: park Frogner s 227 monumentalnih skulptura Gustava Vigelanda - Bygdoy, poluotok poznat i kao „muzejski“ – opera - kraljevska palača. Slobodno vrijeme u središtu grada za osobne programe. Za ljubitelje umjetnosti preporučujemo posjet vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnom muzeju, a za ljubitelje šetnje i morskog ugođaja - ne propustite prošetati i kroz popularnu četvrt Aker Brygge koja oduševljava svojim modernim izgledom, odličnom uklopljenošću moderne arhitketure u morsko ozračje ovog dijela grada. Tu se nalaze i gradske plaže i omiljeno je odredište norveških obitelji. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Isplovljavanje i plovidba Oslo fjordom nezaboravan je doživljaj! Večera (doplata). Noćna plovidba.

8. DAN: BROD - FREDERIKSHAVN - HAMBURG
Doručak na brodu. Dolazak u Frederikshavn na danskom poluotoku Jyllandu u jutarnjim satima. Vožnja prema Hamburgu, drugom najvećem njemačkom gradu. Hamburg je poznat po mnogo stvari, ali ga turisti ponajviše pamte po tome što je ne samo drugi najveći grad u Njemačkoj, već najveća luka Njemačke i jedna od najvažnijih europskih; Hamburg je i važno prometno središte, nazivaju ga i zelenom metropolom Europe, a poznat je kao i hanzeatski grad. U samoj Njemačkoj Hamburg je poznat kao grad vrlo poželjan za život, poznat je po modi i dizajnu i svakako je jedan od najzanimljivijih njemačkih gradova. Otprije tri godine diči se i fantastičnom koncertnom zgradom arhitektonskog studija Herzog & de Meuron koja se ubrzo nakon završetka pretvorila u najtraženiju gradsku atrakciju. Panoramski razgled grada, slobodno vrijeme u središtu grada i smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

9. DAN: HAMBURG - NÜRNBERG
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Nürnbergu vodi nas preko Hannovera i Kassela, “Grada braće Grimm” u pokrajini Hessen u kojem ćemo i zastati. Grad je sa svjetski poznatom izložbom „Dokumenta“ postao središte suvremenog umjetničkog svijeta, a posjeduje i jedan od najljepših europskih vrtova, Wilhelmshöhe Bergpark. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili šetnju središtem grada. Nastavak putovanja prema Nürnbergu u popodnevnim satima. Po dolasku, panoramska vožnja uz stare, srednjovjekovne zidine grada Albrechta Dürera, poznatog po prekrasnom adventskom sajmu, kao i po stoljetnoj tradiciji izrade medenjaka. Noćenje.

10. DAN: NÜRNBERG - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Odlazak u šetnju starom gradskom jezgrom okruženom zidinama do crkvi Frauenkirche, sv. Lovre i sv. Sebalda, kuće Albrechta Dürera i gradskih trgova i fontana; odlazak iz Nürnberga u poslijepodnevnim satima. Putovanje kroz Austriju i Sloveniju, dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termin putovanja Cijena u kn/osobi u
2-krevetnoj sobi / kabini
Cijena u kn/osobi u
3-krevetnoj sobi / kabini
14.08. - 23.08.2020. 6.090 6.190

Termin putovanja Cijena u kn/osobi u
2-krevetnoj sobi / 4-krevetnoj kabini
Doplata u kn za
   jednokrevetnu sobu / jednokrevetnu
unutarnju kabinu
14.08. - 23.08.2020. 5.690
2.490


Doplate po želji:
  • dvokrevetna vanjska kabina: 840 kn (po osobi)
  • jednokrevetna vanjska kabina: NA UPIT!
  • pet večera u Skandinaviji na svim polascima: 1.590 kn (PREPORUČUJEMO!)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz turističkim autobusom
  • prijevoz brodovima prema programu
  • pristojbu za prijelaz mosta Oresund
  • 4 noćenja u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom:
    • 1 noćenje u Dresdenu
    • 1 noćenje na širem području Rostocka
    • 1 noćenje na širem području Hamburga
    • 1 noćenje u Nürnbergu
  • 2 noćenja u Švedskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom:
    • 1 noćenje u hotelu 3/4* u gradu Malmö 
    • 1 noćenje u hotelu 3/4* u na području Karlstada/Charlottenberga
  • 3 noćenja na velikim putničkim brodovima u dvokrevetnim unutarnjim kabinama iznad razine palube za vozila, tuš/WC:
    • 2 noćenja na brodu na liniji Stockholm-Turku i Turku-Stockholm na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom
    • 1 noćenje na brodu Oslo-Frederikshavn na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom
  • prijevoz dnevnim brodom na liniji Rostock-Gedser
  • sve razglede prema programu (vanjski)
  • boravišne pristojbe
  • pratitelja na putovanju
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • napojnice
  • karte za javni prijevoz
  • troškove putnog osiguranja
  • policu putnog osiguranja

Napomena:
  • Molimo Vas da obavezno prilikom rezervacije aranžmana date sljedeće podatke: Ime i prezime, datum rođenja i državljanstvo. Ovi podaci su potrebni brodarskim kompanijama. Skandinavski brodski prijevoznici zadržavaju pravo odbijanja ukrcaja na brod putnicima čije podatke nemaju.
  • U Njemačkoj i Finskoj službena valuta je euro. U Švedskoj, Danskoj i Norveškoj službena je valuta kruna tih zemalja. Ove valute moguće je nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili tijekom samog putovanja na brodovima i u mjenjačnicama na kopnu. Svi iznosi preostali u jednoj valuti mogu se mijenjati u drugu valutu tijekom putovanja.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.