Opći uvjeti putovanja
Putno osiguranje - online
ZIMA 2017/2018
SKIJANJE - 2017/2018
Božić i Nova Godina 2017/18
Odmor u Hrvatskoj
- online rezervacije
Ljeto na Mediteranu 2017. - online katalozi
Krstarenja Jadranom
Europska putovanja
Autobusne ture
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Putovanja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sport
Newsletter prijava
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ISLAND - PROGRAM 5
Opis i cijene  
PAL
 

Objavljeno: 08.03.2017.

Termin putovanja:
22.08. - 29.08.2017. (GARANTIRANI POLAZAK!!!)
 
1. dan: ZAGREB/LJUBLJANA – AKUREYRI – SIGLUFJÖRðUR - HÓLAR
Sastanak putnika i polazak s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb (transfer uključen u cijenu aranžmana) prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu prijava na let u Akureyri, let u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju u Akureyri ukrcaj u autobus i odlazak u kratki razgled drugog islandskog grada po veličini: prema islandskim standardima, Akureyri je metropola, ali ako uzmemo u obzir broj stanovnika cijelog otoka i činjenicu da 2/3 stanovništva živi na jugozapadu, broj stanovnika u ovom gradu jest velik: nekih 18 000. Grad je smješten u spektakularno okruženje: nalazi se u središtu Eyjafjörður fjorda s pozadinom granitnih planina obavijenih snijegom cijele godine. Putovanje Islandom odvest će nas na zapadnu obalu fjorda kroz gradiće Dalvík i Ólafsfjörður do Siglufjörðura. Fakultativno predlažemo obilazak poznatog muzeja Herring Era i muzeja islandske narodne glazbe. Poslijepodne putovanje nastavljamo oko poluotoka Tröllaskagi do Skagafjörðura – dijela Islanda gdje je broj konja veći od broja ljudi - da bismo dan završili u Hólaru – važnom povijesnom mjestu i sveučilišnom centru na sjeveru zemlje. Smještaj, noćenje.
 
2. dan: SAUðÁRKRÓKUR -  KJÖLUR RUTA F35 – TERMALNO PODRUČJE HVERAVELLIR – GULFOSS, GEYSIR I THINGVELLIR („ZLATNI KRUG“) – REYKJAVIK
Doručak. Poslije doručka putovanje nastavljamo: krećemo put Sauðárkrókura, mogućnost posjeta poznatom Glaumbaer muzeju na putu – riječ je o farmi koja je tu nastala još u 10. st., s tradicionalnim kućicama od treseta. Nastavak vožnje kroz Varmahlið gdje ćemo napustiti kretanje glavnom cestom, poznatom pod imenom „Ringroad“ i spustiti se na Kjölur rutu, poznatu cestu kroz islandsko gorje. Ovom se cestom moguće kretati samo u ljetnim mjesecima i jedinstvena je među islandskim gorskim putevima jer je jedina kojom možete putovati u običnom automobilu. Cesta kroz središte Islanda povezuje sjever otoka i Gullfoss. Jedinstveni put vodit će nas kroz puste islandske krajolike nalik na mjesečeve pejzaže, kraj ledenjaka, jezera i geotermalnih polja – ovakvu priliku imate samo u ljetnim mjesecima jer se cesta otvara u kasnom svibnju ili lipnju i otvorena je samo do kraja kolovoza, najkasnije početka rujna. Zaustavljanje kod Hveravellir geotermalnog područja i nastavak puta prema slavnom Gullfossu, možda najpoznatijem islandskom čudu prirode: „Zlatni vodopad“ u prijevodu, dio je najpoznatijeg izleta na Islandu koji se naziva „Zlatni krug“, a čine ga Gullfoss, Geysir i NP Thingvellir.. Poslije Gullfossa odlazak do obližnjeg područja Gejzira – slavni gejzir koji je dao ime svim gejzirima svijeta već neko vrijeme je utihnuo, ali njegovu je ulogu preuzeo Strokkur koji svakih nekoliko minuta ispusti vruću vodu do 20 metara u visinu! Za kraj ovog čudesnog dana kroz jedinstvenu islandsku prirodu posjetit ćemo područje prvog nacionalnog parka na Islandu i povijesno najvažnijeg mjesta za cijelu zemlju – Thingvellira. Thingvellir je mitsko mjesto za Islanđane, a njegove prirodne ljepote i jedinstveni krajolik ostavljaju svakog posjetitelja bez daha. Ljetni doživljaj Thingvellira, kad su njegova polja prekrivena cvatom raznog cvijeća, posebna je uspomena. Putovanje do Reykjavika u smiraj dugog ljetnog dana, smještaj u hotel. Noćenje. 
 
3. dan: REYKJAVIK: FAKULTATIVNO IZLET U MODRU LAGUNU
Doručak. Danas ćemo obići islandski glavni grad, najsjeverniju svjetsku prijestolnicu, beskrajno ugodan i poseban grad, fantastično smješten nasuprot planine Esja koja ga nekako nasuprot nadzire, ali i čuva. Ustanovljen tek nešto više od 200 godina, Reykjavik je danas grad gdje živi većina stanovnika Islanda. Šarmantni Reykjavik šarolik je grad, malen, ali bogat kulturnim atrakcijama i poznat po fantastičnom noćnom životu, grad ima sve što je potrebno za ugodan život, dovoljno je velik da nudi za svakoga nešto i dovoljno malen da je u njemu sve na dohvat ruke, na pješačkoj udaljenosti i nekako jednostavno. Prošetat ćemo parkom skulptura slavnog kipara Asmundura Sveinssona, prošetati oko Höfdi kuće gdje je održan slavni summit 1986., slikati se kod slavne skulpture „Solfar“ na obali, pogledati izvana i iznutra fascinantnu Harpu, koncertnu dvorani u luci, proći ispod skulpture prvog doseljenika, Ingolfura Arnarssona, prošetati centrom grada prema zgradi parlamenta i simpatičnom jezeru kraj gradske vijećnice i popiti kavu u blistavom Perlanu na brdu kraj gradske plaže. U poslijepodnevnim satima preporučujemo odlazak u svjetski poznatu Modru lagunu – nema posjetitelja koji dođe na otok da ne posjeti to čudo mliječno-plave boje usred praznih, crnih lavinih polja prekrivenih mahovinom (doplata prilikom rezervacije). Izuzetno popularna i posjećena, laguna je puna cijele godine i ne može se posjetiti bez rezervacije. Povratak u grad, slobodna večer. Noćenje.
 
4. dan: VESTMANSKI OTOCI
Rani doručak. Napuštamo Reykjavik i putujemo prema jugu otoka gdje ćemo se u Landeyjaru ukrcati na trajekt koji će nas dovesti na Vestmanske otoke. Vestmannaeyjar, kako se na islandskom zovu, čine 16 otočića i nekih 30-ak stijena i nude zavodljivu kombinaciju spokoja i sirove prirodne ljepote. Riječ je ujedno o novijim svjetskim vulkanskim kreacijama – jedan od otoka nastao je tek 1963. g. nakon silovite vulkanske erupcije. U kontrastu s grubom okolicom, Heimaey, jedini naseljen otok, izgledom je jedan od najmirnijih kutaka Islanda. Obići ćemo Heimaey, promatrati ptice u Storhofdiju, prošetati do kratera koji je zadnji put bio aktivan prije nekoliko godina. Slobodno vrijeme ili mogućnost (doplata) odlaska na izlet brodom tijekom kojeg ćemo promatrati  prekrasnu prirodu otoka, špilje, morske ptice i vidjeti možda i ponekog kita. Povratak s Vestmanskih otoka u kasnim poslijepodnevnim satima i vožnja do Hvolsvöllura, smještaj i noćenje.
 
5. dan: SLAPOVI SELJALAND I SKOGAR – VIK – NP SKAFTAFELL – LEDENJAK JÖKULSÁRLON
Doručak. Poslije doručka putovanje na istok otoka, a putem ćemo na početku dana vidjeti dva poznata vodopada: Seljalandsfoss koji je poznat po tome što ga se može ukrug obići i prekrasni Skógafoss, jedan od najčešće fotografiranih motiva s Islanda. Mogućnost posjeta poznatom folk muzeju u Skógaru. Nakon Seljalanda ruta nas vodi cestom F249 koja vodi u Thórsmörk, „Torovu šumu“, jedan od najspektakularnijih islandskih divljih i pustih područja koje je 1929. g. proglašeno prirodnim rezervatom. Proći ćemo cestom i ispod ledene kape vulkana Eyjafjallajökull koji je 2010. g. u travnju poremetio svojom erupcijom zrakoplovni promet na 6 dana na europskom zračnom nebu. Vik je najveće naselje u tom području i najjužnije smješteno mjesto na otoku, a njegova je plaža od crnog šljunka proglašena kao jedna od najljepših u Europi. Nastavljamo prema Kirkjubaejarklausturu i Skaftafellu, dijelu nacionalnog parka Vatnajökull, gdje ćemo imati priliku vidjeti slavni crni Svartifoss vodopad s prekrasnim bazaltnim stupovima, tipičnim za Island (slavna Hallgrimova crkva u Reykjaviku oponaša svojim izgledom bazaltne stupove). Vožnja prema Jökulsárlónu, jednom od najatraktivnijih mjesta na Islandu: riječ je o tzv. glacijalnoj laguni, jezeru punom santi leda pristiglih s obližnjeg ledenjaka. Ledenjak se tako brzo otapa da je Jökulsárlón danas najdublje jezero na Islandu. Tu su snimana i dva filma iz James Bond serijala. Mogućnost uz doplatu vožnje amfibijskim brodom između ledenjačkih santi. Na kraju dana vožnja do seoskog hotela u blizini Höfna.
 
6. dan: HÖFN – ISTOČNI FJORDOVI: STÖðVARFJÖRDUR – EGILSSTAðIR
Doručak. Vožnja u Höfn gdje se iz luke (ime Höfn doslovno znači luka) tog malog mjesta pruža prekrasan pogled prema ledenjaku Vatnajökull, najvećem islandskom, ali i europskom ledenjaku. Gradu se posrećilo kad je 1970-ih sagrađena kružna islandska cesta i kad je postao pristupačniji putnicima namjernicima jer je odlična ishodišna točka za posjet NP Vatnajökull. Nastavak putovanja prema Istočnim fjordovima. Ova islandska regija nije turistički krcata kao neke druge i upravo zato nudi mir i ozračje spokoja. Stat ćemo u malenom selu Stöðvarfjörður gdje se isplati vidjeti sjajnu kolekciju Petre Sveinsdottir: kolekciju kamenja i minerala s ovog fascinantnog otoka. Nastavak putovanja kroz regiju fjordova prema Egilsstaðiru. Smještaj u hotel i noćenje.
 
7. dan: EGILSSTAðIR – NP JÖKULSÁRGLJUFUR I DETTIFOSS VODOPAD – JEZERO MYVATN
Doručak. Putovanje na zapad, prema Möðrudaluru i vodopadu Dettifoss u Jökulsárgljufur nacionalnom parku. Jökulsárgljúfur je najduži riječni kanjon, dug 25 km, ime mu doslovno znači „kanjon ledene rijeke“. Nekoć privatni posjed područje je postalo nacionalni park 1973. g., a 2008. g. je ušao u sastav novoformiranog NP Vatnajökull koji zauzima 136,000 kvadratnih kilometara zemlje. Unutar parka nalazi se najveći europski vodopad, Dettifoss, a napor koji je potreban da mu se približi, samo dodaje uzbuđenje k viđenom. Oblaci kapljica vide se već kilometrima prije, iako samo 44 metra visok, snaga i hipnotičnost volumena ostavljaju bez riječi. Doista je riječ o najfantastičnijem islandskom vodopadu, a konkurencija je golema. Nastavak putovanja prema jezeru Myvatn: ovo neobično lijepo područje ima dvije jednako zanimljive atrakcije – prekrasno, mirno jezero Myvatn, za Island vrlo važno zbog gniježđenja mnogih ptičjih vrsta, a i spektakularno vulkansko područje visoke razine aktivnosti. Razgledat ćemo polja solfatara, Dimmuborgir stijene od lave, pesudokratere u Skútustaðiru, a imamo mogućnost i za relaksirajuće kupanje u geotermalnim vodama slavnih toplica (doplata na licu mjesta). Smještaj u pansionu u neposrednoj blizini jezera. Noćenje.
 
8. dan: MYVATN – VODOPAD GOðAFOSS – AKUREYRI – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Poslije doručka putovanje prema Akureyriju. Putem ćemo posjetiti vodopad Goðafoss, „Vodopad bogova“: priča o vodopadu potječe iz doba kad su Islanđani odlučivali hoće li prihvatiti kršćanstvo ili će ostati pogani, naime tada je čovjek koji je to morao odlučiti, jašući doma sa sabora u Thingvelliru, prošao kraj moćnog vodopada i odlučio u nj baciti sve svoje izrezbarene likove poganskih bogova… Nastavak vožnje prema Akureyriju. Iako samo 100 km ispod Arktičkog kruga, Akureyri ima toplija ljeta od Reykjavika i klimu koja nije tako surova kako se pretpostavlja. Grad je nastao u 16. st. kad su se tu doselili danski trgovci i sagradili nekoliko skladišta. Šetnja gradskim središtem i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, posjete muzejima i galerijama, zadnju kupovinu, ali i mogućnost za odlazak brodom na gledanje kitova u trajanju od tri sata (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Prošle godine je u Eyjafjorduru uspjeh ovakvih tura bio stopostotan, sjever Islanda je pravo mjesto za gledanje kitova! U kasnim poslijepodnevnim satima transfer na aerodrom, let direktnim zrakoplovom u Ljubljanu. Po slijetanju organizirani transfer u Zagreb.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 14.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.950 kn

 
Doplate:
 • pristojbe zračnih luka: 870 kn
 • za manji broj putnika (minimum 35): 1.520 kn
Doplate po želji:
 • paket 7 obroka (3 ručka + 4 večere u hotelima ili lokalnim restoranima): 3.720 kn
Fakultativni izleti:
 • izlet u Modru lagunu: 570 kn
 • vožnja brodićem u laguni Jokulsárlon: 55 €
 • vožnja brodićem na Vestmanskim otocima: 70 €
 • promatranje kitova: 110 €
Cijena aranžmana uključuje:
 • zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Akureyri – Ljubljana
 • autobusni prijevoz prema programu
 • 7 noćenja na Islandu u hotelima i privatnim hotelima i pansionima 2/3* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom
 • pratitelja na putovanju
 • izlet na Vestmanske otoke
 • razglede prema programu
 • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • pristojbe zračnih luka
 • ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • osobne troškove
 • putno osiguranje
Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 45
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  


PREPORUČAMO

ST. PETERSBURG - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci: 21.09.; 05.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


RUSIJA - ST. PETERSBURG I MOSKVA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Polasci: 30.09.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


ISLAND - PROGRAM 1
Polazak iz Ljubljane
Trajanje: 5 dana
Datum: 05.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

ISLAND - PROGRAM 2
Polazak iz Ljubljane
Trajanje: 4 dana
Datum: 12.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

GALICIJA I BILBAO - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 05.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

PORTUGAL I GALICIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 05.10.2017.
GARANTIRANI POLAZAK!!!

KRSTARENJE COSTA LUMINOSA
Polazak iz Splita
Polazak: 03.11.2017.
Trajanje: 8 dana
Cijena po osobi već od 2.990 kn!


Prijava za newsletter
Ime
Prezime
E-mail