Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MEKSIKO - Tura „Svijet Azteka i Maya“
Opis i cijene  
PAL
 

Objavljeno. 21.06.2022. / Ažurirano: 21.03.2023.

Termini putovanja:
04.04. - 13.04.2023. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – MEXICO CITY
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Po dolasku u Istanbul u 23.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Mexico Cityu u 2.30 sati na liniji TK181 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan: MEXICO CITY
Po dolasku u Mexico City u 8.35 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u strogom centru grada. Slijedi odlazak na razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu). Noćenje.

3. dan: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Mexico Citya. Na putu do lokaliteta Teotihuacan, obilazak Bazilike Gospe od Guadalupe - najznačajnijeg mjesta hodočašća cijele Latinske Amerika i centru katoličanstva ovog dijela svijeta. Dolazak do svjetski poznate arheološke zone - Teotihuacana, udaljenog oko 45 kilometara od glavnog grada Meksika. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Nakon ručka (uključen u cijenu) posjet tvornici proizvoda od lave i opsidijana (vrsta vulkanskog stakla), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje.

4. dan: MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY
Doručak, potom slijedi odlazak za Taxco - grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu, gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Po završetku razgleda, odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku iz 16. stoljeća – Hacienda Vista Hermosa. Razgled hacijende i ručak (uključen u cijenu). Povratak u Mexico City. Noćenje.

5. dan: MEXICO CITY – MERIDA – UXMAL – MERIDA
Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi u 10.55 sati na liniji AM826 (AeroMexico). Po dolasku u “Bijeli grad” - Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka naroda Maya: piramide Patuljaka (Pirámide del adivino), Guvernerove Palače (Palacio de Gobernador), Dvorište redovnica (Cuadrangulo de las Monjas) i Kuće kornjača (Casa de las Tortugas). Slijedi kasni ručak, a nakon ručka povratak u Meridu. Slobodna večer u Meridi. Noćenje.

6. dan: MERIDA – CHICHEN ITZA – XCAJUM CENOTE – CANCUN
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled Meride. Merida, kulturna prijestolnica poluotoka Yucatan je kozmopolitski grad s kolonijalnom arhitekturom i bogatom kulturnom baštinom. Obilazak Vladine palače, Casa de Montejo, katedrale, kazališta Jose Peon Contreras i šetnja poznatim bulevarom Montejo, nazvanim po španjolskom konkvistadoru Franciscu de Montejo ("el Mozo") koji je osnovao grad 1542. godine. Potom odlazimo u muzej Palacio de Canton, zgradu koju je projektirao i izgradio talijanski arhitekt Enrico Dessert početkom 20. st., a u kojoj se danas nalazi Regionalni muzej antropologije čiji eksponati ilustriraju povijest i kulturu Yucatana s posebnim naglaskom na svakodnevni život domorodačkog, mayanskog stanovništva. Nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu - Chichen Itza, gdje ćemo vidjeti brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan - jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Po završetku razgleda zaustavit ćemo se na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se mogu pronaći na cijelom poluotoku Yucatan. Nakon ručka nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel na bazi all inclusive usluge (puni pansion i sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića te kokteli uključeni su u cijenu). Noćenje.

7. dan: CANCUN - (fakultativni izlet ISLA MUJERES) – CANCUN
Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlete u tematsko-ekološke parkove Xcaret ili Xel'Ha ili pak na obližnji otok Isla Mujeres odnosno u prijevodu Otok žena. Otok je udaljen od obale Yucatana otprilike 13 kilometara i posvećen je mayanskoj boginji rađanja Ixchel te je dom jedne od najljepših plaža na svijetu. Provest ćemo dan uživajući na prekrasnim karipskim plažama obljubljenima nevjerojatnim tirkiznim nijansama, u hladu kokosovih palmi, ispijanjem koktela ili pak ronjenjem i otkrivanjem živopisnog tropskog podmorja. U pauzama od kupanja predlažemo obilazak šarenih uličica ovog predivnog otoka s mnoštvom autentičnih trgovina, suvenirnica, barova i restorana. Inače na otoku je zabranjen sav promet, a obići ga možete i električnim golf vozilima. U poslijepodnevnim satima povratak u Cancun. Noćenje.

8. dan: CANCUN – (fakultativni izlet TULUM i COBA) – CANCUN
Nakon doručka slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Tulum i Cobu. Ruševine grada drevnih Maya u pozadini kojih se nalazi tirkizno Karipsko more i čarobna pješčana plaža.. Upravo zahvaljujući nestvarno lijepoj kulisi koju stvara tropska plaža, Tulum je jedna od najpoznatijih meksičkih turističkih atrakcija. Tulum je bio jedan od najpoznatijih mayanskih obalnih gradova. Leži na istočnoj obali poluotoka Yucatan, na 12 metara visokoj litici koja mu je bila prirodna zaštita s jedne strane. S druge je strane grad štitio do 5 metara visok i čak 8 metara širok zid! U vrijeme Maya ovo je bio veliki utvrđeni grad i luka. Izgrađen je oko 1200. godine, u vrijeme kada je mayanska civilizacija počela lagano propadati, a ujedno je i jedan od zadnjih gradova kojeg su Maye izgradile i u kojem su živjele. Ručak (uključen u cijenu izleta). Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul.  Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije. Posjetiti ćemo  malu zajednicu potomaka Maya kako biste doživjeli njihov autentičan život. Povratak u Cancun. Noćenje.

9. dan: CANCUN – ISTANBUL
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK181 (Turkish Airlines) u 13.40 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 9.35 sati po lokalnom vremenu. Mogućnost izlaska do centra Istanbula u pratnji voditelja putovanja (uz doplatu na licu mjesta). Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 18.15 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.20 sati po lokalnom vremenu.
 

 
POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 600 kn / 80 €
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi već od
04.04. - 13.04.2023. 22.980 kn / 3.050 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu:
04.04.2023. - 4.490 kn / 596 €

Doplate:
  • napojnice za vodiče i vozače 50 USD (plaćanje pratitelju putovanja)
Fakultativni izleti:
  • cjelodnevni izlet Tulum i Coba s ručkom, lokalnom vodičem i ulaznicama:  990 kn
  • cjelodnevni izlet Isla Mujeres s ručkom: 710 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  •  prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Mexico City – Cancun – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • unutarnji let na relaciji Mexico City – Merida
  • 3 noćenja s doručkom u Mexico City-u u hotelu 4* (Hotel Zocalo Central ili sl.)
  • 1 noćenje s doručkom u Meridi u hotelu 4* (Villa Mercedes Merida, Curio Collection by Hilton ili sl.)
  • 3 noćenja s all inclusive uslugom u Cancunu u hotelu 4* (Hotel Krystal Cancún ili sl.)
  • 4 ručka prema programu (Teotihuacan, Hacienda Vista Hermosa, Uxmal i Chichen Itza)
  • grupne prijevoze i razglede prema programu
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • fakultativne izlete
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja


Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 12

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.