Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
LOURDES, TOULOUSE I BASKIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 15.02.2022. / Ažurirano: 24.03.2022.
 


Termin putovanja:
14.04. - 18.04.2022. - GARANTIRANI POLAZAK!!!

1. dan: ZAGREB – VITORIA – SAN SEBASTIAN – LOURDES
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Vitoriu (Baskija) u jutarnjim satima. Po dolasku u Vitoriu, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi vožnja do elegantnog San Sebastiana, prema mnogima najljepšeg grada Baskije, poznatog po filmskom festivalu „Zlatna Školjka“. Panoramska vožnja gradom s pogledom na Igeldo, šetnja starim dijelom grada Parte Vieja i Antiguo. Nastavak vožnje do Lourdesa, najpoznatijeg marijanskog svetišta u podnožju francuskih Pirineja, poznatog po ukazanjima svete Bernadette, kćeri siromašnog mlinara 1858 godine u spilji Massabielle. Prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

2. dan: LOURDES
Doručak. Odlazak u šetnju s voditeljem putovanja najpoznatijim francuskim marijanskim svetištem, smještenom u podnožju veličanstvenih padina Pirineja (čuvenom po ukazanjima Majke Božje od bezgrešnog začeća djevojčici Bernadette Soubirous 1858. godine): Bazilika krunice - Gornja bazilika - Podzemna bazilika Pija X. - Spilja ukazanja - Križni put. Poslijepodne predlažemo vožnju turističkim vlakom (45 min) kroz slikovite ulice, pored znamenitosti grada ili vožnju uspinjačom „Funiculaire du Pic du Jer“ na 1.000 metara nadmorske visine odakle se pruža prekrasan pogled na grad i Pirineje. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu suvenira i šetnju. Posebno je zadivljujuća večernja procesija s tisućama upaljenih svijeća i brojnim hodočasnicima. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: LOURDES – TOULOUSE
Doručak. Odjava iz hotela te potom vožnja do Toulousea (170 km), četvrtog najvećeg grada Francuske kojeg zovu  'ružičasti grad' ili La ville rose, jer ulicama prevladavaju ružičaste cigle od terakote. Kroz grad prolazi Canal du Midi (kanal dva mora) koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine koji spaja Atlantik i Sredozemno more, a zanimljiv nesimetrični most Pont Neuf izgrađen u 16. st. na sedam lukova prelazi rijeku Garonne. Razgled znamenitosti: Place du Capitole, bazilika Sv. Sernina pod UNESCO-vom zaštitom, izgrađena u 11. st. za potrebe hodočasnika na ruti Sv. Jakova, najveća je romanička crkva u Europi, impozantne arhitekture s vrijednim srednjovjekovnim skulpturama i freskama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju, vožnju brodom Bateaux Toulousains kroz slikoviti Canal du Midi, večeru u jednom od brojnih restorana u centru. Toulouse je jedan od najpoznatijih gastronomskih centara Francuske, s vrhunskim restoranima u uskim ulicama koje se provlače između dragulja arhitekture od Place Esquirola do ulične tržnice Cames. Noćenje.

4. dan: TOULOUSE  – BAYONNE – BIARRITZ
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja prema francuskim Pirinejima putevima franačkog imperatora Karla Velikog te drevnim putevima hodočasnika Camino de Santiago, živopisnim krajolicima do grada Bayonne, centra francuske Baskije na ušću rijeke Nive u Adour, 6 km od Atlantskoga oceana. Grad je poznat po utvrdama markiza Vaubana, gotičkoj katedrali Sainte‑Marie, građevinama u baskijsko‑španjolskom stilu. Kratka šetnja, slobodno vrijeme te nastavak vožnje do ekskluzivnog ljetovališta Biarritz, koje je u prošlosti magnetski privlačio mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo: Napoleon III, Gary Cooper, Frank Sinatra. Smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

5. dan: BIARRITZ – BILBAO – VITORIA - ZAGREB

Doručak. Vožnja do grada Bilbao, najvećeg grada Baskije. Po dolasku slijedi panoramska vožnja kroz novu urbanu zonu Abandoibarra - Palacio Euskalduna de Congresos y de la Música arhitekata Federica Soriana i Dolores Palacios, pored prekrasnog zdanja „Muzeja Guggenheim“ arhitekta Franka Gehryja, do starog dijela grada uz stadion San Mamés na kojem igra Athletic Bilbao. Slobodno vrijeme za šetnju povijesnim centrom grada. Transfer do Zračne luke Vitoria-Gasteiz, po dolasku prijava na izravan charter let za Zagreb s predviđenim dolaskom u Zagreb u večernjim satima.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(First minute vrijedi do 30 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
14.04. - 18.04.2022. 5.680
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn


Popusti:
  • dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju: 20%
Cijena aranžman uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Vitoria (Baskija) – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
  • smještaj u hotelima 3* u Lourdesu, Toulouseu i okolici Biarritza na osnovu 4 noćenja s doručkom
  • 2 večere u hotelu u Lourdesu
  • boravišne pristojbe u Lourdesu, Toulouseu i Biarritzu
  • razgledi prema programu putovanja
  • grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • boravišnu pristojbu
  • doplate po želji
  • fakultativne izlete
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
  • muzej Guggenheim: 16 EUR
  • panoramski vlak Lourdes: 8,5 EUR
  • uspinjača: 12,5 EUR
  • vožnja brodom Bateaux Toulousains: 12 EUR (trajanje 1,30 sati)


COVID-19 INFORMACIJE (stanje veljača 2022.):

FRANCUSKA:
Svi putnici koji ulaze u Francusku dužni su ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).
Ulazak u Francusku Republiku - COVID putovnica
Državljani Republike Hrvatske, i svi putnici stariji od 12 godina koji iz Republike Hrvatske putuju u Francusku Republiku, a koji su cijepljeni jednim od cjepiva protiv virusa SARS-CoV-2 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson) mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde o cijepljenju, tzv. COVID putovnice koja sadrži digitalni kod o provedenom cijepljenju.

COVID–putovnica valjana je:

- 7 mjeseci nakon primitka obje doze cjepiva (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson/  Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje dodatnom dozom cjepiva.
- 7 mjeseci za osobe koje su preboljele COVID-19, te nakon preboljenja primile prvu doze cjepiva Pfizer, Moderna, AstraZeneca, nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom
- 6 mjeseci za osobe koje su cijepljene jednom dozom te nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
- 6 mjeseci za osobe koje su cijepljene s dvije doze cjepiva, te su nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
- 2 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19, te su nakon toga primile jednu dozu cjepiva Johnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom potvrda o preboljenju COVID-19, koja je starija od 11 dana, a nije starija od 6 mjeseci

Državljani Republike Hrvatske, i svi putnici stariji od 12 godina koji iz Republike Hrvatske putuju u Francusku Republiku, a koji nisu cijepljeni i nemaju potvrdu o preboljenju COVID-19 (starija od 11 dana, a ne stariju od 6 mjeseci), obavezni su pri ulasku u Francusku Republiku predočiti negativan rezultat PCR testiranja ili antigenski test, ne stariji od 24 sata.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Francusku na službenim stranicama MVEP-a.

*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Francusku putnici će biti obavješteni na vrijeme.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŠPANJOLSKA:
Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske  ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja (među kojima je i Hrvatska), prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:
1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza), ali najviše 270 dana nakon zadnje doze. Nakon proteka 270 dana od zadnje doze osnovnog cijepljenja, potrebno je dokazati cijepljenje booster dozom.
2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 24 sata (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.
3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.

Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima na cijelom području Španjolske.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.

*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Španjolsku putnici će biti obavješteni na vrijeme.



Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.