Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
USKRS NA KUBI
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 17.11.2021./ Ažurirano: 03.01.2022.

 
Termin putovanja:
12.04. - 21.04.2022. - RASPRODANO!!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 23.30 sati, nastavak leta za Havanu u 2.30 sati na liniji TK183 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: HAVANA
Dolazak u Havanu u 8.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan: HAVANA
Nakon doručka poslužit ćemo koktel dobrodošlice, a potom odlazimo na razgled starog dijela Havane. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“, bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-ih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslijepodne povratak u hotel i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje kubanske prijestolnice. Noćenje.

4. dan: HAVANA - DOLINA VIÑALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA
Nakon doručka krećemo u Piñar del Rio, pokrajinu poznatu po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije (164 km od Havane). Posjet plantaži i sušionici duhana. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U dolini Viñales posjetit ćemo vidikovac kod hotela Los Jasmines, idealno mjesto za razgledavanje mogote, neobičnih zelenih zaobljenih planina, okruženih bujnom vegetacijom. Vožnja barkom po Indijančevoj spilji, vapnenačkoj špilji dugoj oko 200 metara, do koje se dolazi čamcem kroz Rio San Vicente sve do izlaza. Posjet ćemo Mural prethistorije, naslikan rukom 1961. godine na glatkom zidu velike stijene. Mural je dužine 120 m, a trebalo je 4 godine da se završi. Povratak u Havanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

5. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS
Nakon doručka odjava iz hotela u Havani te vožnja prema mjestu Guama smještenom u močvarnom području Zapata koje je proglašeno nacionalnim parkom. Ovdje ćemo posjetiti farmu krokodila te imati priliku vidjeti kako se domaćini brinu o krokodilima, fotografirati ih i kupiti suvenir od krokodilske kože. Nastavak putovanja do mjesta Villa Guama koji je danas muzej na otvorenom, a prikazuje život prvotnih stanovnika Kube - Tainos. Ukrcat ćemo se na brod i otići do etno-sela drevnog indijanskog plemena Taino  na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi nastavak vožnje do grada Cienfuegos, otprilike 240 km udaljenog od Havane. Razgled grada koji se smjestio na obali Karipskog mora i nosi naziv „biser juga“ te se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Osnovali su ga francuski doseljenici i ubrzo je postao važno trgovačko središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Šetnja povijesnim dijelom grada: središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerova palača, Arco de Triunfo – jedini slavoluk na Kubi, Katedrala, Castillo de Nuestra Señora de los Ángeles de Jagua – utvrda iz 1745. koju su podigli Španjolci za obranu od karipskih gusara. Posjetit ćemo i botanički vrt u Cienfuegosu te po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Noćenje.

6. dan: CIENFUEGOS – TRINIDAD – VARADERO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do 80-ak kilometara udaljenog Trinidada, jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Razgled  grada kojeg je 1591. osnovao španjolski konkvistador Diego Velazquez de Cuéllar. Šetnja živopisnim uličicama kojim dominira neoklasicistička i barokna arhitektura zbog koje je grad pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Muzeju romantike koji posjeduje odličnu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja. Nakon razgleda odlazak do poznate taverne La Canchánchara koja je ime dobila po slavnom piću iz te regije koje se radi od limunovog soka, meda, ruma ili rakije, a servira se u glaziranim keramičkim posudama, poznatog po tome što su ga pili članovi Mambisesa – Kubanske oslobodilačke vojske. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu, vrlo popularnom turističkom središtu na sjevernom dijelu Kube na udaljenosti 140 km od Havane. Poznat je po besprijekorno bijelom pijesku, savršenom i plitkom moru, vrlo ljubaznim domaćinima kao i po predivnim hotelima uz plažu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

7. -  8. dan: VARADERO
Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

9. dan: VARADERO – HAVANA – ISTANBUL
Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let za Istanbul na liniji TK183 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 9.35 sati.

10. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul predviđen je u 8.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.15 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.20 sati.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)

Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi već od
11.04. - 20.04.2022. 15.480
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.390 kn

Doplate:
  • kubanska viza: 450 kn
  • napojnice: 30 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu  4* u Cienfuegosu
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4*/5* u Varaderu
  • izleti u Pinar del Rio, Cienfuegos i Trinidad prema programu
  • obroke prema programu (4 ručka na izletima, all inclusive u Varaderu)
  • grupne transfere, izlete i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
  • usluge lokalnog vodiča
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • napojnice
  • kubansku vizu
  • dodatne usluge, obroke i izlete
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja

COVID-19 NAPOMENA:

Kuba:
Za ulazak na Kubu prema odluci koja stupa na snagu 5.1.2022. putnici obavezno moraju biti potpuno cijepljeni so bje doze cjepiva ili jednom dozom u slučaju cjepiva Janssen (Johnson&Johnson) te imati sa sobom ispisan negativanPCR test ne stariji od 72 sata prije dolaska. Ne priznaje se potvrda o preboljenju. Ova se mjera ne odnosi na putnike mlađe od 12 godina.Putnici prije polaska moraju ispuniti sljedeći formular: https://dviajeros.mitrans.gob.cu/datosPersonales.
Također, za ovo je putovanje potrebno putno zdravstveno osiguranje s pokrićem COVID-19


Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja
  • Viza se ne stavlja u putovnicu. Uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.