Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
GALICIJA I ASTURIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 06.02.2024. / Ažurirano: 17.03.2024.

 
Termin putovanja:
27.03. – 31.03.2024. - RASPRODANO!!!

1. dan:  ZAGREB – OVIEDO - LUARCA – AS CATEDRAIS – LA CORUÑA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Oviedo u 8.45 sati. Po dolasku u zračnu luku Oviedo u 11.45 sati ukrcaj u autobus i vožnja duž čarobne obale Asturije - Costa Verde do magične Luarce, gdje ćemo uživati u prekrasnom pogledu na ocean s visoke litice i provesti vrijeme uživajući u spokojnom ozračju i svjetlosti  kamenog ribarskog mjesta. Nakon pauze za ručak, krećemo prema plaži As Catedrais, čuvenoj po živopisnim oblicima svojih stijena u kojima je ocean isklesao stupove, lukove i svodove, tako da šetajući plažom imamo dojam da idemo kroz morem sazdanu katedralu. Nastavljamo potom do La Coruñe, drugog po veličini grada u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Panoramska vožnja uz obalu, akvarij, šetnja promenadom kroz park do rekonstruiranog starog rimskog svjetionika Torre de Hercules iz I. stoljeća. Nastavak do gradske vijećnice i glavnog trga u donjem dijelu grada  – Praza de María Pita pa stepenicama u razgled Gornjeg grada – Cidade Velha, stare gotičko - barokne crkve i samostani Sv.  Barbare i Sv. Dominika te romanička crkva Sv. Marije del Campo. Slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri koja je izrasla iz stare ribarske četvrti. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LA CORUÑA – MUXIA – FINISTERRE – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi vožnja do mjesta Muxia gdje se na prekrasnom položaju nalazi svetište Nosa Señora da Barca. Prema legendi na tom mjestu se Gospa ukazala apostolu Sv. Jakovu. Vozeći se uz glasovitu i surovu Costa da Morte (obala smrti) - poznatu kao groblje brodova stižemo do slikovitog rta Finisterre, mjesta ultimativnog sraza kopna i Atlantika, keltskog konca svijeta te konačna točka puta Sv. Jakova (Camino de Santiago). Kratka pauza kod svjetionika, najvažnijeg na „obali smrti“ koju osvjetljava kako bi brodovi sigurno uplovili u luku. Nastavljamo put glavnog grada slikovite španjolske pokrajine Galicije – Santiago de Compostela. Po dolasku u Santiago slijedi odlazak autobusom do starog grada, razgled franjevačkog samostana čiji je utemeljitelj bio osobno Franjo Asiški, glavnog trga – Praza do Obradoiro, gradske vijećnice urešene skulpturom Sv. Jakova na konju – Santiago Matamoros (ubojica Maura) i gostionice  – rezidencije katoličkih kraljeva Isabele i Fernanda. Posjet katedrali Sv. Jakova, moćima sveca, pogled na slavni Botafumeiro, a oni koji to žele mogu biti prisustvovati i misi. Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom i ručak u nekom od restorana u ulici Franco. Galicijska kuhinja je osim po morskim specijalitetima poznata i po lagano kuhanoj bijeloj šunki – lacon, raštiki sa suhim mesom, gusto kuhanom bijelom grahu sa slaninom - fabada, habas – bob sa svinjskim nožicama i krvavicom, varivu od slanutka, zelene leće, lišća mlade repe pripravljenom sa svinjskim obrazima i ušima - caldo gallego, satarašu s patlidžanima – pisto gallego, dimljenoj hobotnici pirjanoj s krumpirom u maslinovom ulju  i začinjenoj prahom od crvene paprike - pulpo a la feira, te posebno pripravljenom kruhu – pan gallego. U nekim restoranima se može uživati u domaćoj glazbi, znatno različitoj od ostatka Španjolske, koja se izvodi na gajdama i sliči irskom melosu. Transfer u hotel, prijava i smještaj. Slobodna večer za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

3. dan: SANTIAGO – SANTA MARIÑA DOZO – COMBARRO – VIGO – PONTEVEDRA – SANTIAGO
Nakon ranijeg doručka, oko 8 sati krećemo prema Vigu, prva stanka je u Cambadosu, na još jednoj postaji, no sada već Južnog, puta Sv. Jakova, uz ruševine gotičke crkve iz XV. stoljeća Santa Mariña Dozo koju je Don Lope Sanchez de Ulloa dao podići na staroj romaničkoj crkvi iz XII. Stoljeća, a u sklopu kompleksa je i vrlo zanimljivo "najmelankoličnije groblje na svijetu". Nakon kraćeg razgleda produžit ćemo naš put do slikovitog ribarskog sela Combarro s prekrasnim izborom neobičnih kamenih galicijskih spremnika za žito i krumpir - hȯrreos, gdje ćemo na spokojnim kamenim terasama uz more provesti slobodno vrijeme. Nastavljamo do Viga, najvećeg galicijskog grada s oko 300 tisuća stanovnika, smještenog na istoimenom rijasu. Iskrcat ćemo se u luci, pješački razgled grada s obveznim stajanjem uz staru riblju tržnicu Mercado da Pedra gdje ćemo probati svježe ribe, školjke i rakove po kojima je obala Galicije poznata: oštrige, dagnje, brbavice, vongole, lakirke, rumenke, kapice, cape lunge, kozice i škampe svih vrsta i veličina, rakovice, hlapove, jastoge te raznu oboritu ribu. Uz njih preporučujemo izvrsna bijela vina iz Galicije - albariño i ribeira. Poslije ručka svratit ćemo do jedne od najljepših svjetskih plaža Playa del Vao i prošetati  preko mosta do otoka Isla de Toralla. Slijedi vožnja do 35 km udaljene Pontevedre, starog rimskog grada na utoku rijeke Lerez. Kratki pješački obilazak, bazilika Santa Maria Mayor, crkva i samostan San Francisco, koju je osnovao Sveti Franjo Asiški koji je svratio u Pontevedru tijekom svog hodočašća Južnim putem Sv. Jakova i tako ju uvrstio u popis mjesta na Camino de Santiago. Provest ćemo ugodno vrijeme u ovom tihom gradu, na Praza de Leña s mnoštvom malih bodega i restorana. Nakon završetka svih razgleda, krećemo nazad prema Santiagu. Noćenje.

4. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – LUGO – OVIEDO
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema trećem po veličini galicijskom gradu Lugo, koji je u rimsko doba bio značajno središte. U ranom srednjem vijeku skoro potpuno napušten, ponovno je bio naseljen u 10. st. zahvaljujući tomu što je bio jedna od postaja na hodočasničkom putu Sv. Jakova. Iz 3. st. ostale su, jedine u svijetu, potpuno sačuvane rimske zidine koje opasuju grad, a tu je i moderni most preko rijeke Miño koji počiva na rimskim temeljima. Prošetat ćemo od mosta uz zidine, pogledati baroknu vijećnicu iz 18. st. te posjetiti katedralu Sv. Marije iz 1129. sa zanimljivom skulpturom Bogorodice s velikim očima. Slobodno vrijeme za užitak u atmosferi drevnog mjesta. Nakon pauze za ručak, krećemo prema Oviedu, prijestolnici regije Asturija, nekoć ranosrednjovjekovne kneževine uz koju se vežu sami počeci španjolske Reconquiste. Po dolasku u grad stat ćemo uz prekrasno suvremeno zdanje Kongresne palače Oviedo, prošetat ćemo uz palaču Velardo i stari teatar Campoamor, Casa Consistorial - Gradsku vijećnicu, zatim trgom Plaza de Paraguas i prekrasnim parkom San Francisco. Odlazimo prema kompleksu  drevne katedrale. Utemeljitelj prvog predromaničkog zdanja bio je vladar Fruela I, još 781. godine, a preuredio ju je i dogradio 802. kralj Alfonso II. Iz tog perioda ostala je samo Camara Santa – jedna od postaja na putu Sv. Jakova, u kojoj se čuvaju dragulji i važne relikvije poput sudarija (Sveti Sudarij iz Ovieda) za koji se vjeruje da je bio omotan oko glave Isusa Krista, Cruz de la Victoria - bogato urešeni drveni križ koji je prema legendi nosio vizigotski vitez Menandez Pelayo u prvoj pobjedi kršćana nad Maurima 722. u bitci kod Covadonge te mnogih drugih, od koje su neke nakon pada vizigotske prijestolnice Toleda u maurske ruke donesene ovamo kako bi se izbjegla njihova desakralizacija. Sadašnja katedrala, gotičkog tipa s nekim romaničkim obilježjima, nastala je u periodu XIV. – XVI. st. (doplata za ulaznicu u kompleks). Vidjet ćemo i drevnu predromaničku fontanu Foncalada koja još uvijek u funkciji te nedaleku predromaničku crkvu San Julian de Prados iz IX. stoljeća sa zanimljivim romaničkim freskama. Prijava i smještaj u hotel. Predvečer mogućnost odlaska u neku od poznatih asturijskih sidrerija (lokali gdje se služi asturijska jabukovača) s piljevinom na podu gdje se uz tradicionalnu lokalnu jabučnu ili kruškovu sidru služe i odlična, sočna asturijska jela, mahom mesni specijaliteti i sirevi. Noćenje.

5. dan: OVIEDO – GIJON – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja autobusom prema Gijonu, sveučilišnom primorskom gradu na Costa de Asturias. Prošetat ćemo kroz Cimadevilla - živopisni Gornji  grad, pogledati rodnu kuću Gaspara Jovellanosa, čuvenog španjolskog državnika i filozofa iz perioda Prosvjetiteljstva, potom po utvrdi  s pogledom na ocean. Ukoliko nam vrijeme dopusti, spustit ćemo se i pogledati drevne rimske terme, još jedan materijalni ostatak romanizacije ovog zabačenog dijela Iberskog poluotoka. Slobodno vrijeme na Plaza Mayor ili Playa San Lorenzo s mnoštvom restorana i terasa. Potom krećemo prema zračnoj luci Oviedo. Po dolasku prijava na izravan charter let za Zagreb u 14.40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.30 sati.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI:  40 €
(First minute vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
27.03. – 31.03.2024. 999 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 240 €

Popusti:
  • 20 % popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
  • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb - Oviedo - Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
  • transfere i razglede prema programu
  • smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom (1 noćenje u La Coruñi, 2 noćenja u Santiagu de Composteli, 1 noćenje u Oviedu)
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
  • katedrala i muzej u Santiagu de Composteli 12 €
  • kompleks katedrale San Salvador u Oviedu 7 €
  • crkva Santa Maria del Naranco u Oviedu 5 €
Informativni red letova:
ZAGREB - OVIEDO   08:45  11:45
OVIEDO - ZAGREB   14:40  17:30


Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 45

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.