Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠVEDSKA TURA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 15.03.2017.

STOCKHOLM – GRANNA – VADSTENA – JÖNKÖPING – LUND – MÄLMO – VARBERG – GÖTEBORG – ÖREBRO – UPPSALA

Termin putovanja:
19.08. - 26.08.2017.

1. dan: ZAGREB – STOCKHOLM 
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na linij DY4350 u 10:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 13:05 sati. Po slijetanju u Stockholm odlazak u panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasti više od 24 000 otoka, otočića i hridi. Osnovan 1252. g. glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Poslije razgleda vožnja prema hotelu, smještaj. Slobodna večer za vlastite programe, moguć odlazak u grad s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom koji u gradu fantastično funkcionira. Noćenje.

2. dan: STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem u pješački razgled starog grada, otoka Gamla Stan. Riječ je o jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira uputit ćemo se prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središtu grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevska zemlja, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17. st., muzejom grupe Abba, itd. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak Djurgardena i muzeja po izboru. Noćenje.

3. dan: STOCKHOLM – VADSTENA – GRANNA – JÖNKÖPING
Doručak. Danas napuštamo švedsku prijestolnicu i krećemo na putovanje na jug Švedske. Put nas vodi preko regije jezera, pa ćemo se jednim dijelom putovanja i voziti uz jedno od većih švedskih jezera, Vättern, drugo najveće jezero u Švedskoj, smješteno u tzv. srednješvedskoj depresiji. Jezero je poznato po vrlo prozirnoj vodi zahvaljujući brojnim izvorima kojima obiluje. Posjetit ćemo uz jezero smještenu Vadstenu, ljupko mjestašce s drvenim kućicama smještenim uz uske uličice. Gradić je poznat po sv. Birgitti (zaštitnici Švedske) i nastao je oko samostana iz 14. st. kojeg je osnovala sv. Birgitta, a posvećen je 1430. g. Od tih je vremena Vadstena hodočasničko mjesto kojeg su nazivali i „Rim sjevera“. Poslije Vadstene posjetit ćemo još jedno simpatično mjesto na jezeru: Grannu, poznatu po slatkišu „polkagris“, crveno-bijelim prepoznatljivim lizalicama koje nazivaju i pepermint slatkiš, nastale u 19. st. Poslije slobodnog vremena u Granni nastavljamo prema Jönkopingu, smještenom na južnom kraju jezera Vättern. Zajedno s gradom „blizancem“, Husqvarnom, Jönkoping je poznat kao industrijski i sajamski grad, važno trgovačko i prometno križište u prošlim stoljećima. Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan: JÖNKÖPING – LUND – MÄLMO
Doručak. Nastavljamo s putovanjem po Švedskoj, kroz pokrajinu Skåne – „žitnicu Švedske“ – do Mälmoa, trećeg švedskog grada po veličini. No, prije toga ćemo posjetiti Lund, sveučilišni grad u blizini Mälmoa. Grad se prostire oko najstarije katedrale u Švedskoj, romaničke Domkyrkan, u zemlji najposjećenije vjerske građevine. Sagrađena u 12. st., katedrala je prepuna neobičnih detalja, od velikih brončanih vrata i astronomskog sata do tajanstvenog Diva Finna, koji se skriva u kripti. Šetnja središtem grada i kraće slobodno vrijeme nakon kojeg nastavljamo prema obližnjem Mälmou. Suvremen i moderan grad, dom skandinavske najviše građevine, grad prekrasnih parkova, odličnih muzeja i restorana, a mostom spojen s Copenhagenom, Mälmo je dinamičan i multikulturalan grad. Čak i stara jezgra grada odiše multikulturalno: glavni trg Stortorget više liči na njemački nego na švedski trg, a Lilla Torg (Maleni trg) više liči na trg u kakvom danskom gradu. Panoramski ćemo obići grad i prošetati povijesnim dijelom grada. Smještaj u hotel. Slobodna večer i noćenje.

5. dan: MÄLMO – VARBERG – GÖTEBORG
Doručak. Poslije doručka napuštamo Mälmo i danas putujemo prema Göteborgu, po tzv. zapadnoj obali. Zapadna obala odavno je popularna ljetna odrednica za Šveđane, s lijepim plažama, otocima, brodićima na horizontu i simpatičnim malim mjestima. Putem ćemo stati u popularnom ljetovalištu, Varbergu kako bismo vidjeli tipično švedsko mjesto za odmor i poznato odredište za surfere. Poslije posjeta Varbergu nastavljamo prema Göteborgu gdje ćemo po dolasku napraviti panoramski i pješački razgled drugog švedskog grada po veličini. Göteborg (Gothenburg), „grad na moru“, kompaktan je grad idealan za razgledavanje. Za razliku prozračnog i palača punog Stockholma, Göteborg je oduvijek bio poznat kao industrijski grad, luka poznata po brodogradnji. Današnji Göteborg promijenio je tu predodžbu i grad je stvorio kulturni život, živu glazbenu scenu, odlične muzeje, restorane, zabavu za obitelji, itd. Nakon panoramskog razgleda i šetnje gradom, slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: GÖTEBORG – ÖREBRO – UPPSALA
Doručak. Nastavak putovanja vodi nas preko regije jezera, kraj jezera Vänern – najvećeg švedskog jezera. Putem do Uppsale posjetit ćemo Örebro, grad na zapadnom dijelu jezera Hjälmaren. U središtu grada, na otočiću u rijeci, nalazi se slavni dvorac (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Najstariji dio dvorca potječe još iz 14. st., a mnogi su značajni švedski povijesni trenuci vezani za njega. Nakon razgleda dvorca nastavak putovanja prema Uppsali, nekoć glavnom gradu Švedske i današnjem sjedištu jednog od najznačajnijih europskih sveučilišta. Uppsala je i rodni grad slavnog redatelja Ingmara Bergmana, te kulisa za njegov poznati film „Fanny i Alexander“. Uppsala je i grad Carla von Linnea ili Linnaeusa, jednog od najznačajnijih znanstvenika svih vremena, profesora medicine na sveučilište u Uppsali u 18. st. Carl von Linne poznat je svima kao čovjek koji je utemeljite botaničke terminologije, sistematike i nomenklature. Njegov sustav naziva biljaka i životinja u uporabi je još i danas. Po dolasku smještaj u hotel, noćenje. 

7. dan: UPPSALA – STOCKHOLM
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u šetnju povijesnom jezgrom grada: katedrala – zgrada sveučilišta -  muzej Gustavianum – Carolina Rediviva – dvorac… Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kavu, kupovinu suvenira i polazak prema Stockholmu, udaljenom manje od sat vremena od Uppsale. Po dolasku smještaj u hotel i odlazak javnim gradskim prijevozom s pratiteljem putovanja prema središtu grada. Slobodno poslijepodne u prijestolnici za zadnje posjete muzejima, kupovinu suvenira, itd. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: STOCKHOLM
Paket doručak i rani transfer prema zračnoj luci. Prijava na let i let za Zagreb na liniji DY4349 u 07:15 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 09:50 sati.



POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn


Popusti:
  • za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe: 10 % od osnovne cijene aranžmana
Doplate:
  • pristojbe zračnih luka: 990 kn
Doplate po želji:
  • paket večera: 1.690 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • zrakoplovni prijevoz Zagreb – Stockholm – Zagreb
  • autobusni prijevoz prema programu
  • smještaj u hotelima 3* na osnovi 7 noćenja s doručkom
  • razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku
  • trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • pristojbe zračnih luka
  • ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • karte javnog prijevoza
  • osobne troškove
  • putno osiguranje
Informativne cijene ulaznica :
(prema stanju iz ožujka 2017. godine)
  • Vasa muzej u Stockholmu: 130 SEK
  • Skansen: 180 SEK
  • Nordijski muzej: 100 SEK
  • dvorac Gripsholm: 130 SEK
  • ABBA muzej: 195 SEK
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Neslužbeni red letova:
  • DY4350   ZAGARN 1030   1305
    DY4349   ARNZAG  0715  0950
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.