Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
RIM - NOVA GODINA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 18.10.2023. / Ažurirano: 06.12.2023.
 

Termini putovanja:
30.12.2023. - 02.01.2024. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB/SPLIT – RIM
Sastanak putnika s Palminim predstavnikom u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.40 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split, gdje se priključuje voditelj putovanja i ostali putnici. Dolazak u Rim u 17.15 sati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnog sastajališta Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slatkih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita, a šetnju ćemo završiti kod Fontane di Trevi, najslavnije rimske fontane. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od obližnjih restorana. Povratak do hotela i noćenje.

2. dan: RIM
Doručak. Razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju voditelja putovanja: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija, Rimski forum (Forum Romanum), srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva, slavoluk Septima Severa i Titusa, Via Sacra, Vestalski hram, Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja, Kapitol (Campidoglio), jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo, Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima, Piazza i Palazzo Venezia koju je sredinom 15. stoljeća dao graditi venecijanski kardinal Pietro Barbo, koji je 1464. godine postao papa Pavao II. Zgrada je odličan primjer renesanse arhitekture, a služila je kao papinska i plemićka rezidencija. Trgom Venezia (Piazza Venezia) dominira velebni memorijal Il Vittoriano, posvećen prvom talijanskom kralju - Viktoru Emanuelu II. Taj je spomenik poznat i pod nazivom Oltar domovine, a građen je od 1885. do 1935. godine, iako je najveći dio bio dovršen još 1911. godine, do 50. godišnjice ujedinjenja Italije. Kako izgleda kontrast između blještave bjeline novog i 'tamne' starine najbolje se vidi na stražnjem dijelu Vittoriana, na koji se naslanja više stoljeća stara bazilika Santa Maria in Aracoeli. Odlazimo potom do Panteona, “Hrama svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva, Piazza Navona koja je Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma. Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima, itd. Večer slobodna za pripremu za doček Nove godine na ulicama i trgovima vječnog grada. Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu..

3. dan: RIM 
Kasniji doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, najmanje države na svijetu i prisustvovanje Angelusu. Posjet Rimu i Vatikanu nije potpun bez posjeta bazilici Svetog Petra koja se nalazi na istoimenom trgu (Piazza San Pietro) i to je najveće kršćansko svetište na svijetu. Sagrađena je na mjestu stare starokršćanske bazilike koju je podigao car Konstantin Veliki na molbu pape Silvestra I. još 326. godine na mjestu gdje je Sveti Petar razapet na križ, u blizini Neronovog cirkusa. Ova starokršćanska bazilika je bila jako zapuštena pa ju je trebalo obnoviti i zbog potreba crkve nadograditi. Današnju baziliku odlučio je izgraditi Papa Nikola V, ali zbog njegove smrti projekt je obustavljen.  Zatim je Papa Julije II započeo izgradnju nove bazilike, koja je konačno završena 1626. godine. Bazilika je svetište u kojemu se nalaze neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela, poput Michelangelove skulpture Pietà, a kada se spominje umjetnost, svakako treba izdvojiti vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i pripadajućoj Sikstinskoj kapeli. U Muzejima se čuva neprocjenjivo blago, među kojima su brojna slavna djela, primjerice skulptura u pokretu Laokontova skupina, Michelangelove freske „Stvaranje čovjeka“ i „Sudnji dan“ u Sikstinskoj kapeli te Rafaelove „Rasprava o presvetom sakramentu (Disputa)“ i „Atenska škola“. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnim pogledom na Trg Svetog Petra, Vatikan i gotovo cijeli Rim. Poslijepodne nastavak razgleda grada: Castelo Sant' Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice, Fontana di Trevi, Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Navona, Campo de Fiori. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom ozračju, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje u hotelu.

4. dan: RIM – SPLIT/ZAGREBNakon doručka odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji hotela do transfera za zračnu luku. Iskoristite slobodno vrijeme posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli, šetnju ili shopping po vječnom gradu. Povratak u hotel na transfer do zračne luke. Na putu prema zračnoj luci usputni razgled crkvi San Giovanni Laterano, rimske prvostolnice, i Bazilike Svetog Pavla Izvan Zidina (Basilica Papale San Paolo fuori le Mura). Po dolasku u zračnu luku Fiumicino slijedi prijava na let za Split/Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18.00 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.15 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.55 sati i dolazak u Zagreb u 20.35 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 30 € / 226,03 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
30.12.2023. - 02.01.2024. 799 € / 6.020,07 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 150 € / 1.130,17 kn


Popusti:
  • djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni
Doplate:
  • doplatu za polazak iz Zadra, Pule i Dubrovnika: 60 € / 452,07  kn
  • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (6 - 8 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • organizirani transfer zračna luka Rim Fiumicino – hotel – zračna luka Rim Fiumicino
  • tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u centru Rima
  • razgledi prema programu putovanja
  • slušalice s uređajima za razgled grada
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza: pojedniačna karta 1.50 EUR, dnevna karta 7 EUR
  • fakultativne sadržaje
  • boravišnu pristojbu
  • troškove osobnih narudžbi
Informativne cijene ulaznica:
  • ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu - 17 EUR, besplatno djeca do 6 godina (popust 8 EUR za djecu od 6 -18 godina., studenti do 26 godina)
  • kupola bazilike Sv. Pavla 6 EUR stubištem, 7 EUR liftom
  • Koloseum, Rimski Forum i Palatinska galerija 16 EUR
  • Kapitolski muzeji cca 11,50 EUR
  • Galerija Borghese 13 EUR ( besplatno za djecu do 18 god )
  • Ulaznica za Katakombe San Calisto 8 EUR

Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • VAŽNO: Let za Rim na ovoj liniji ima međuslijetanje na splitsku zračnu luku Split i prije nastavka leta prema Rimu putnici ukrcani u Zagrebu moraju izaći iz zrakoplova i proći kroz carinsku kontrolu, nakon čega se vraćaju u zrakoplov. Ista je procedura na povratku iz Rima.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte          
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.