Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
LISABON CITY BREAK - 5 DANA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 29.11.2021. / Ažurirano: 04.10.2022.

 

Termin putovanja:
22.10. - 26.10.2022. - RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 13.25 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u prvi orijentacijski razgled grada pješice i javnim prijevozom. Put nas vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: rotundom Markiza od Pombala, Avenijom slobode (Avenida da Liberdade), trgom Obnovitelja (Praça dos Restauradores) i trgom Rossio, ulicom Rua Augusta, gradskim četvrtima Baixa, Chiado i Bairro Alto. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: LISABON
Nakon doručka odlazak autobusom do najzapadnije gradske četvrti Belém i pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijem dijelu portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Nastavak vožnje prema središtu portugalske prijestolnice uz Belemsku palaču (aktualnu predsjedničku rezidenciju), Muzej kočija, uz rijeku Tejo ispod mosta 25. travnja (Ponte 25 de Abril), tržnicu Ribeira i gradsku vijećnicu, preko Trga trgovine (Praça de Comércio) do najstarije gradske četvrti Alfama. Posjet lisabonskoj katedrali Sé iz 12. stoljeća te crkvi i rodnom mjestu sv. Ante. Šetnja uz romantični vidikovac sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo, pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. U večernjim satima predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u poznate četvrti Bairro Alto i Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON – LISABONSKA RIVIJERA: SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL
Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Vožnja autobusom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara. Šetnja središtem grada do Nacionalne palače, kraljevskog ljetnikovca iz 15. stoljeća. Najpoznatija znamenitost Sintre je čudesna palača Pena, izgrađena na stijeni i okružena raskošnim parkovima s mnoštvom različitih vrsta biljaka iz svih dijelova svijeta. Kombinacija različitih stilova gradnje i živopisnih boja daje dojam pravog dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme za posjet i uživanje u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolicu. Nastavak vožnje do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roca i slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi vožnja do poznatog ljetovališta Cascais, te Estorila, gradića poznatog po utrci Formule 1. Povratak u Lisabon poslijepodne. U večernjim satima predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak na  FADO večer u tipičnom restoranu s tradicionalnom predstavom fada – portugalske „šansone“, koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: LISABON – (fakultativni izlet FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS) – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet sjevernim dijelom regije Estremadura (uz doplatu). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa od strane vodiča o najvažnijim mjestima samog svetišta, slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Put nas potom vodi do Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudnu za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Cilj posjeta je zavjetna crkva i samostan Bogorodice od Pobjede (Mosterio de Santa Maria da Vitoria), istinska rapsodija u kamenu, remek-djelo portugalske gotike i još jedan dragulj s UNESCO-va popisa koji je, unatoč gradnji u trajanju od gotovo 130 godina, ostao nedovršen. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo 2 kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustaviti ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu stisnutom unutar srednjovjekovnih zidina, u kojem su još od 13. st. portugalske kraljice imale svoju rezidenciju. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju „ginjinhe“, poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. U  večernjim  satima slobodno za vlastite programe i aranžmane. Za one koji koji ostaju u Lisabonu predlažemo šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak metroom do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nações, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama  i gdje možete posjetiti  Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti čuvenim tramvajem br. 28 s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom te posjetiti poznatu tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari. Za ljubitelje umjetnosti, moguć je posjet čuvenoj Fundaciji Gulbenkian – izvanrednoj kolekciji oko 4500 umjetnina, poglavito slika, ali i keramike, posuđa, iz raznih epoha, zaključno sa suvremenošću. Tu su i Muzej Likovne umjetnosti, Muzej Fada i dr. Noćenje.

5. dan: LISABON – ZAGREB
Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.35 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.40 sati po lokalnom vremenu.
 



Termini putovanja  Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
22.10. - 26.10.2022. 5.380 kn (716 EUR)
Doplata za jednokrevetnu sobu; 1.590 kn (212 EUR)


Popusti:
  • jedno dijete do 12 godina u trokrevetnoj sobi u pratnji dvije odrasle osobe: 20%
  • trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni: NA UPIT
Doplate:
  • za boravišnu pristojba u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (plaćanje na licu mjesta)

Fakultativni izleti:
(minimalno 15 prijavljenih putnika)

  • Izlet Fátima, Batalha, Nazaré i Óbidos: 350 kn (46 EUR) po osobi
    • prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja - najmanje 15 prijavljenih
  • Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 50 EUR po osobi
    • plaćanje na licu mjesta
Cijena aranžman uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom TAP Portugal u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Zagreb
  • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • zrakoplovne pristojbe
  • četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
  • predviđeni hotel: VIP Executive Entrecampos - Hotel & Conference 4* ili sličan
  • transfer od/do zračne luke u Lisabonu
  • razgled Lisabona
  • cjelodnevni izlet Lisabonskom rivijerom (Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Estoril)
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao ukljuĉene
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
Informativne cijene ulaznica:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Samostan sv. Jeronima: cca 10 EUR po osobi
  • Utvrda sv. Jurja cca: 10 EUR po osobi
  • Oceanario de Lisboa:
    • odrasli: 19 EUR
    • mlađi od 12 god. i stariji od 65. god.: 13 EUR
  • Museu Calouste Gulbenkian: 14 EUR
  • Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica): 5 EUR
  • Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija): 8 EUR
  • 1 vožnja metroom: cca 1,50 EUR po osobi

Predviđeni red letenja:
Prijevoznik: TAP Portugal
TP0893  ZAGREB LISABON  13:10 15:50
TP0892 LISABON ZAGREB   08:05 12:25

COVID-19 Informacije:
Svi putnici po dolasku u Portugal moraju:
- predočiti dokaz testa na COVID-19, s negativnim rezultatom, provedenim u posljednja 72 sata ili 48 sati (u slučaju brzog antigenskog testa) prije ukrcaja, osim djece koja nisu navršila 12 godina ili
- predočiti EU COVID digitalni certifikat

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a.

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.