Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
EURO 2021 – HRVATSKA - ČEŠKA – GLASGOW
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

  AA



 Objavljeno: 11.07.2017.

LA CORUÑA – OVIEDO – SANTILLANA DEL MAR I ALTAMIRA – BILBAO – SAN SEBASTIAN – LEÓN – SANTIAGO DE COMPOSTELA

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA

Termin putovanja:
05.10. - 09.10.2017. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – SANTIAGO DE COMPOSTELA – LA CORUÑA – OVIEDO
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u 08:30 sati za Santiago de Compostelu. Nakon slijetanja slijedi vožnja do La Coruñe, drugog po veličini grada u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Upravo iz tog vremena datira poznati Herkulov stup koji je jedan od asocijacija na grad, a smatraju ga najstarijim svjetionikom na svijetu. Po dolasku u grad panoramski obilazak i slobodno vrijeme za ručak u središtu grada i u zanimljivoj staroj jezgri grada, koja je izrasla iz stare ribarske četvrti. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima prema Oviedu, glavnom gradu pokrajine Asturije. Smještaj u hotel u središtu grada. Nakon kraćeg odmora moguć odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju ovim prekrasnim gradom za kojeg je Woody Allen rekao da „kao da nije s ovoga svijeta“ (u njemu je snimao dio filma „Vicky Cristina Barcelona“). Oviedo je na glasu kao jedan od najboljih gradova za život u cijeloj zemlji, grad je bogat i lijep, a srednjovjekovni šarm miješa se s pažljivo osmišljenim modernim rasterom ulica, romaničke i barokne crkve s raznovrsnim restoranima i vinskim podrumima, uske uličice sa savršeno restauriranim zgradama. Slobodno vrijeme za uživanje u zavodljivoj atmosferi grada. Noćenje.

2. dan: OVIEDO – SANTILLANA DEL MAR I MUZEJ ALTAMIRA – BILBAO
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na razgled povijesnog dijela prijestolnice Asturije u kojem se diči poznata katedrala (ulaznica uz doplatu). Postoji narodna izreka na španjolskom jeziku koja u prijevodu kaže: „Biti Španjolac je ponos. Biti Asturijanac je titula.“ Asturijanci za sebe tvrde da su pravi Španjolci i jedini dio zemlje koji Arapi nisu osvojili s ulaskom na poluotok 711. g. Španjolski krunski nasljednici ne bez razloga nose titulu „Príncipe de Asturias“ već stoljećima. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili okrepu u tipičnoj bodegi uz pintxose (sendviče) i asturijansku favadu i sidru (jabukovača).  Nastavak putovanja za Bilbao vodi nas preko srednjovjekovnog gradića Santillana del Mar, najpoznatijeg po svjetski poznatoj špilji Altamira koja se smjestila oko 2 km iznad mjestašca. No, Santillana je poznata i po svojim slikovitim uličicama, starim gradskim zidinama obraslim bršljanom i šarenilu cvijeća što ga stanovnici s ljubavlju njeguju. Posjet muzeju Altamira (ulaznica uz doplatu) – originalna je špilja, poznata pod nazivom „Sikstinska kapela kamenog doba“ zatvorena za javnost zbog oštećenja koja su počela nastajati zbog isparavanja posjetitelja, a u muzeju je napravljena umjetna špilja po uzoru na izvornu. Nastavak putovanja prema Bilbau. Po dolasku smještaj u hotel u središtu grada, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: BILBAO – SAN SEBASTIÁN – BILBAO
Doručak. Odlazak u razgled grada koji je do nedavno ponajprije bio poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, a koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim svjetski poznatog arhitekta Gehryja otisnuo u 21. stoljeće, među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Zanimljiv je i stari dio grada (Casco Viejo), pješačka zona s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Moguć posjet muzeju Guggenheim uz doplatu (razgled s audio-vodičem). Slobodno vrijeme za ručak u odličnim baskijskim tavernama: Bilbao je svjetski poznat po gastronomskoj ponudi, ima nekoliko restorana s Michelinovim zvijezdicama, a svakako treba kušati jela od bakalara, njihove odlične pintxose i počastiti se izvrsnim baskijskim vinom txakoli. U nastavku dana izlet u San Sebastián, grad s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jednom od najljepših i najpoznatijih plaža Europe. San Sebastián jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, poznat po sjajnoj gastronomiji i filmskom festivalu. Panoramski i pješački razgled grada, slobodno vrijeme za šetnju, razglede i vlastite programe. Povratak u Bilbao u ranim večernjim satima. Noćenje.

4. dan: BILBAO – LEÓN – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema Galiciji vodi nas kroz pokrajinu Castilla y León u kojoj ćemo se zaustaviti i posjetiti glavni grad León, prijestolnicu povijesne kraljevine Leon, smješten na rijeci Bernesgi. Jedna od važnih postaja na Putu sv. Jakova, grad je osnovan u 1. stoljeću. Od bogatog povijesnog i umjetničkog nasljeđa najznačajnija je sjajna ranogotička katedrala nazvana „Kućom svjetla“ (Pulchra Leonina), najljepši primjer francuske gotike u Španjolskoj (ulaznica uz doplatu). Nastala je na temeljima palače kralja Ordona II., a izuzetnu ljepotu i svjetlost daje joj mnoštvo prozora između brojnih elegantnih kontrafora. Slobodno vrijeme u središtu grada. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja vodi nas kroz grad Lugo, četvrti grad po veličini u Galiciji, poznat po značajnom rimskom nasljeđu. Posjet staroj gradskoj jezgri, u kasnim poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema galicijskom glavnom gradu. Smještaj u hotel, noćenje.

5. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka odlazak u panoramski i pješački razgled Santiaga de Compostele (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu). Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovinice i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. Galicija ima izvrsnu gastronomiju, dio slobodnog vremena treba svakako posvetiti nekom od specijaliteta kao pulpo a la gallega (kuhana hobotnica) ili torti Tarta de Santiago, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Slobodno vrijeme za osobne programe. Transfer do zračne luke, let posebnim zrakoplovom za Zagreb predviđen je u 18:00 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.590 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn


Doplate:
  • zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
Doplate po želji:
  • paket ulaznica za katedralu u Oviedu, Altamira muzej, Guggenheim muzej (audio vodič uključen), katedralu u Leonu i katedralu i muzej u Santiagu de Composteli: 310 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Santiago de Compostela-Zagreb
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom:
  • prijevoz autobusom na turi
  • boravišne pristojbe
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • napojnicu za vozača
  • fakultativne sadržaj
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Neslužbeni red letenja:
    • 05 OCT ZAG – SCQ  08:30 11:30
    • 09 OCT SCQ – ZAG  18:00 21:30
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 35

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

BORDEAUX I BASKIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.03. 
GARANTIRANI POLAZAK!!


VALENCIA I ZARAGOZA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

PORTO I SANTIAGO DE COMPOSTELA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.