Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
PROVANSA - PROGRAM 3 - NOVA GODINA 2018.
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA
 

Objavljeno: 28.08.2017.
 
Nica – Aix en Provence – Saint-Rémy de Provence – Avignon – Chateauneuf du Pape - Les Baux-de-Provence – Pont du Gard – Arles – Gordes – Roussillon – Saint-Paul-de-Vence

Termin putovanja:
28.12.2017. - 01.01.2018.

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 04:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 05:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad ligurske obale do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na Azurnu obalu u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjet Nici, glavnom gradu regije i petim najvećim gradom u Francuskoj, od 19. st. mjestom u koje ljudi dolaze upijati sunce kroz cijelu godinu, čija izuzetna klima, toplina i svjetlost privlače i umjetnike kao i hedoniste već dva stoljeća... Panoramska vožnja gradom i šetnja njezinim najljepšim dijelom – starim gradom, slikovitom četvrti obojanom u fasade pastelnih boja, po ozračju pomalo „talijanskom“ dijelu grada gdje ćete osjetiti duh Nice u potpunosti. Smještaj u hotel na području Nice/Cannesa. Noćenje.

2. dan: AZURNA OBALA – AIX-EN-PROVENCE – LES BAUX-DE-PROVENCE – SAINT-RÉMY DE PROVENCE – AVIGNON
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u unutrašnjost Provanse prema negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Aix je do 15. st. bio glavni grad regije, a njegova dopadljivost i otmjenost razlog je što je Aix na glasu kao jedan od Francuzima najdražih gradova. Šetnja starom gradskom jezgrom pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau - Place Albertas - gradska vijećnica - katedrala sv. Spasitelja. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. U poslijepodnevnim satima odlazak prema jednom od najljepših sela Francuske (službeno se nalazi na toj listi), poznatom srednjovjekovnom, utvrđenom gradiću na stijeni, Les Baux. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim trgovina, restorana, itd. U nastavku dana odlazimo u Saint-Rémy, prekrasno, tipično provansalsko mjestašce koje je svjetski slavno postalo zbog Van Gogha: u tom je selu poznati slikar naslikao jednu od svojih najljepših i najpoznatijih slika, „Zvjezdanu noć“, a tu je i boravio na liječenju. Godina provedena u Saint Remyju Van Goghu je bila i najteža i najkreativnija u cjelokupnom stvaralaštvu, bio je iznimno produktivan i mnoge njegove slavne slike upravo su tu naslikane. U ovom ljupkom mjestu osjetit ćete da ste u srcu Provanse i shvatiti zašto je Saint-Rémy bio i jest omiljen mnogim slavnim osobama. Smještaj u hotel na području Avignona. Noćenje.

3. dan: AVIGNON – Châteauneuf-du-Pape – PONT DU GARD – ARLES  – AVIGNON
Doručak. Odlazak u staru jezgru Avignona, jednog od najljepših gradova Provanse, grada povijesti i umjetnosti poznatog i kao „papinski grad“, ime koje zahvaljuje svom statusu iz 14. stoljeća. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih kazališnih festivala. Avignon nas očekuje okružen zidinama u dužini od 4,5 km.  Na popis mjesta svjetske baštine u Europi, u sklopu stare jezgre Avignona, svrstana je Papinska palača, njezin episkopalni kompleks i Avignonski most. Nakon slobodnog vremena uputit ćemo se prema slavnom vinogradarskom mjestu, nekoć papinskom posjedu Chateauneuf du Pape, gdje su od 14. st. počeli uzgajati vinovu lozu. Posjet jednoj od poznatih vinarija s degustacijom poznatog vina iz regije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije predaha uz čašu vina izlet po Provansi nastavljamo odlaskom do mosta Pont du Gard, najočuvanije građevine iz rimskog perioda koja je služila kao most i akvadukt, a danas je jedan od najposjećenijih francuskih spomenika (doplata za ulaz na licu mjesta). Za kraj dana posjetit ćemo Arles na rijeci Roni, grad kojeg krase mnogobrojni rimski spomenici i po ljepoti poznate Arlezijanke. Po dolasku u Arles, grad u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, prošetat ćemo starim središtem grada, od katedrale St. Trophime - gradska vijećnica iz 17. st. - rimska Arena - Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: AVIGNON – MUZEJ LAVANDE U COUSTELLETU – GORDES – ROUSSILLON – AZURNA OBALA
Doručak. Odjava iz hotela. Za početak dana posjetit ćemo Muzej lavande u Coustelletu, staru farmu obitelji proizvođača biljke koja je simbol Provanse (doplata za ulaznicu na licu mjesta). U regiji Luberon u kojoj se ovaj dan nalazimo posjetit ćemo nakon toga jedno od najljepših i najpoznatijih sela, Gordes. Sa svojim smještajem na rubu platoa Vaucluse, sljubljen s brežuljkom na koji se naslanja, romantičnim uličicama, nadsvođenim arkadama i dvorcem iz 16. st. Gordes je dragulj Luberona i obljubljeno mjesto mnogim umjetnicima i slavnim osobama, a nerijetko se pojavljuje i u filmovima. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se pitoreskno mjesto, Roussillon - jedno od najzanimljivijih provansalskih sela, neobičnog krajobraza: krajolik je pomalo svemirski, s neobičnim crvenim stijenama i kamenolomima, a samo selo, u toplim bojama od tamne žute do oker nijansi, apsolutno se svrstava u obvezne posjete u Provansi. Putovanje prema Azurnoj obali i smještaj u hotel na području između Cannesa i Nice. Noćenje.

5. dan: CANNES – ST. PAUL-DE-VENCE – RIJEKA/ZAGREB     SRETNA NOVA 2018.!
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do najljepšeg sela Provanse, mjesta inspiracije brojnih umjetnika, mjestašcu Saint-Paul-de-Vence. Saint-Paul je desetljećima meka i utočište slavnih francuskih umjetnika, mnogi su tu imali svoje ljetne adrese, a neku su se tu i vjenčali: slavni Yves Montand i Simone Signoret. Šetnja glavnom ulicom utvrđenog mjesta s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mjesta, Mark Chagall. Kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/ Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • turističkog pratitelja
  • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 2 noćenja s doručkom na Azurnoj obali (područje Cannes/Nica) i 2 noćenja s doručkom na području Avignona
  • sve razglede i izlete prema programu
  • boravišnu pristojbu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(prema stanju iz srpnja 2017.)
  • Muzej lavande u Coustelletu 5,5 € (grupna cijena)
  • posjet vinariji i degustacija vina u Chateauneuf du Pape 150 kn
  • Arena u Arlesu 6,5 €
  • Papinska palača u Avignonu 11 €
  • most sv. Benezeta u Avignonu 5 € - skupna cijena za palaču i most 13,5 €
  • Pont du Gard 5 €
Napomena:
  • Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.