Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
NAPULJ, APULIJA I BASILICATA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 19.08.2021. / Ažurirano: 02.06.2022.
 
Termini putovanja:
12.10. – 16.10.2022.

1. dan: ZAGREB/SPLIT – RIM – NAPULJ 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rim u 14.35 sati na liniji OU380 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17.10 sati. Slijedi transfer autobusom do Napulja, živopisnog glavnog grada pokrajine Campania. Prijava i smještaj u hotel te potom odlazak u šetnju s voditeljem putovanja bučnim i šarmantnim ulicama ovog živahnog mediteranskog grada u kojem se na svakom koraku može osjetiti ona poznata, iskričava i zavodljiva karizma „osebujnih“ stanovnika. Noćenje.

2. dan: NAPULJ – BARI – MARTINA FRANCA
Doručak. Odlazak na razgled povijesnog središta grada (pod zaštitom UNESCO-a): Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo - najstarija aktivna opera u Europi. Kraće slobodno vrijeme za espresso te šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Barija, prijestolnice Apulije, skrivenog dragulja juga Italije. Zahvaljujući svom strateškom položaju na stjenovitom poluotoku, u prošlosti je utvrđeni grad sa svojom lukom privlačio brojne trgovce i osvajače čije su civilizacije ostavile svoj trag čineći time 2 različita dijela istoga grada. Prvi dio čini srednjovjekovni stari grad odnosno Bari Vecchia koji odiše duhom minulih vremena s brojnim spomenicima, labirintom ulica i trgova, bazilikom Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u kojoj se čuvaju njegove moći, katedrala Sv. Sabina u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, kazališta Teatro Petruzzelli  i Teatro Margherita. Drugi, moderni dio grada počeo se razvijati početkom 19. st., a krase ga velike zgrade, široke avenije te brojna šetališta uz more. Slobodno vrijeme za šetnju, a svakako preporučujemo degustaciju domaće talijanske tjestenine orecchiette uz čašu čuvenog vrhunskog vina po čemu je ova pokrajina iznimno poznata. Vožnja do grada Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima možete prošetati prekrasnim gradskim središtem opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do brojnih trgova i pitoresknih uličica te najvećeg trga Piazza Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

3. dan: MARTINA FRANCA - ALBEROBELLO - GROTTE DI CASTELLANA - POLIGNANO A MARE – M. FRANCA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlete do mjesta Alberobello, na popisu UNESCO baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koju karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti ostavljaju dojam kućica iz dječjih bajki, jedinstven su primjer prapovijesne gradnje bez vezivnog materijala, isključivo od nepravilnih komada vapnenačkog kamena. Put nas dalje vodi do fascinantnog kompleksa špilja Grotte di Castellana čije je formiranje počelo prije 90 milijuna godina! Razgled spektakularnih špilja s lokalnim vodičem unutar kojega ćemo vidjeti i fascinantnu „Bijelu špilju“. Posjetit ćemo i pitoreskni primorski gradić Polignano a Mare, jedan od najljepših morskih gradića u Apuliji i jedno je od najvažnijih antičkih naselja. Smješten je na liticama obale Jadranskog mora i okružen špiljama. Grad je inače i rodno mjesto Domenica Modugna, svjetski poznatog talijanskog kantautora, poznatog po hitu „Nel blu dipinto di blu (Volare)“. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

4. dan: MARTINA FRANCA – TARANTO – MATERA – MARTINA FRANCA
Doručak. Vožnja prema jugu, duž obale zaljeva Taranto do istoimenog grada „na dva mora“, Mar Grande i Mar Piccolo. Razgled grada kojim je u antičko vrijeme prolazila glavna rimska cesta Via Appia, poznatom po tradicionalnom plesu tarantela. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje slikovitim krajem do gradića Matera, europske prijestolnice kulture 2019. g., bisera pokrajine Basilicate i prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od pretpovijesnog, trogloditskog najstarijeg naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u "špiljama" koje se stepeničasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Mogućnost posjete jedinstvenoj crkvi ukopanoj u stijenu, Santa Maria de Idris. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mel Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Povratak u Martina Francu. Noćenje.

5. dan: MARTINA FRANCA – REGGIA DI CASERTA – RIM – SPLIT/ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Kraljevske palače u Caserti (Reggia di Caserta), bivše rezidencije burbonskih kraljeva Napulja. Nekada najveća palača te najveća građevina u Europi podignuta u 18. stoljeću, s Vanvitellijevim akvaduktom i tvorničkim kompleksom San Leucio, upisana je na UNESCO popis svjetske baštine. Ovaj monumentalni kompleks bio je pokušaj burbonskog kralja Karla III da oživi sjaj dvorca Versailles u Parizu i Kraljevske palače u Madridu. Jedinstven je u tome što je spojio veličanstvenu palaču s parkom i vrtovima, ali i prirodnim šumovitim okolišem, lovačkim ložama i tvornicom svile. Nastavak vožnje do zračne luke Rim - Fiumicino. Po dolasku u zračnu luku slijedi prijava na let za Zagreb te polijetanje zrakoplova u 18 sati na liniji OU381 (Croatia Airlines) s međuslijetanjem u Split u 19.10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19.50 sati i dolazak u Zagreb u 20.40 sati.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn / 26 €
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
12.10. – 16.10.2022. 6.180 kn / 820 €
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.150 kn / 153 €


Popusti:
  • 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
  • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
Doplate:
  • polazak iz Zadra, Dubrovnika ili Pule: 380 kn (raspoloživost na upit)
  • boravišna pristojba (obavezna na licu mjesta): 1-4 EUR po noćenju
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • transferi i prijevozi autobusom prema programu
  • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Napulju
  • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na području Martina Franca (središnja Apulija)
  • razgledi prema programu putovanja
  • ulaznice za Grotte di Castellana i Reggia di Caserta (Kraljevski dvorac u Caserti)
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi

COVID-19 INFORMACIJE (stanje siječanj 2022.):
Svi putnici prije ulaska u Italiju dužni su ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).
Od 1. veljače 2022. za ulazak u Italiju iz RH, te iz država članica EU, dovoljna je COVID putovnica

Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • VAŽNO: Let za Rim na ovoj liniji ima međuslijetanje na splitsku zračnu luku Split i prije nastavka leta prema Rimu putnici ukrcani u Zagrebu moraju izaći iz zrakoplova i proći kroz carinsku kontrolu, nakon čega se vraćaju u zrakoplov. Ista je procedura na povratku iz Rima.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte          
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.