Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
SICILIJA - CITY STAY - NOVA GODINA - PROGRAM 3
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AZ


Objavljeno: 17.07.2019./Ažuriranje: 16.12.2019.

CITY STAY U CATANIJI UZ MOGUĆNOST DODATNIH IZLETA
 
    Vrijednost više:
uključen pješački razgled grada Catanie!


Termin putovanja:
29.12.2019. - 02.01.2020. RASPRODANO!!!


1 dan, Zagreb - Catania
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim charter zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Cataniju. Dolazak u Cataniu i transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel i kratka prezentacija opcionalnih izleta te informacije o samom gradu i Siciliji. Noćenje.

2 dan, Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno cjelodnevni izlet u Syracuse i Noto
Doručak u hotelu. Opis izleta: odlazak autobusom do Syracuse i uz pratnju lokanog vodiča posjet arheološkom području iznimne važnosti. Počinjemo rimskim amfiteatrom koji datira iz 4. st.p.n.e. Eliptičnog je oblika, vanjskih promjera 140 i 119 m, samo nešto manji od veronske arene. Heronov oltar dug je 200 m  na kojem su prinošene gradske žrtve. Potom grčko kazalište, jedno od najvećih. Na njemu su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epiharmus, a pozornica se i danas koristi. Zatim odlazimo dalje autobusom preko mosta koji povezuje otok Ortygia. Posjećujemo ruševine dorskog hrama Apolona, pretvorene u bizantsku crkvu, džamiju i kršćansku baziliku, a potom katedralu koja se nalazi na Piazzi Duomo. Okružena je elegantnim baroknim palačama, a zauzima i drevno svetište.  Tu je bio dorski hram izgrađen nakon goleme pobjede protiv Kartaginjana. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak putovanja u Noto – biser sicilijanskog baroka. Obilazak povijesne jezgre sa fascinantnim bogatim pročeljima crkava i palača (17. i  18. stoljeće). Tijekom šetnje dolazimo do obnovljene katedrale koja dominira glavnim trgom. Sagradio ga je arhitekt Vincenzo Sinagra u 18. stoljeću kao monumentalno središte grada, palaču Ducezio okruženu predivnim elegantnim trijemom. Ostale zgrade koje okružuju trg: Palazzo Vescovile, crkva S. Francesca i Palazzo S. Alfano. Povratak u hotel. Noćenje.

3 dan, Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno poludnevni izlet na Kalabriju
31.12.: 3 dan, Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno cjelodnevni izlet u Ragusu i Modicu Doručak u hotelu. Opis izleta: Raguza je grad karakterističan po svojoj baroknoj arhitekturi, nastao na ruševinama starog grada nakon razornog potresa 1669. godine, koji je uništio gotovo cijeli grad. Rekonstrukcija tijekom  17. i 18. stoljeća, podijelila je grad u dva dijela. Stari dio grada Ragusa Ibla (antička) izgrađen je na ruševinama drevnog grada, a leži na velikom stjenovitom brdu. Odijeljen je od novog - Ragusa Superiore kanjonom Valle dei Ponti, koji je premošten s četiri mosta. Arhitektonska remek-djela iz baroknog razdoblja, izgrađena nakon potresa u Val di Notu, danas predstavljaju neka od najvažnijih spomenika UNESCO-ve kulturne baštine.Vođeni razgled Raguse Ible: ugodna šetnja srednjovjekovnim putevima dovest će nas do Piazze Duomo, kojom dominira barokna crkva Sv. Giorgia, koju je projektirao proslavljeni arhitekt Rosario Gagliardi. Ragusu Iblu odlikuje preko pedeset crkvica i građevina baroknog stila; poput Palače Donnafugata i Circolo di Conversazione, također projekt slavnog Gagliardia. Pauza za ručak (opcionalno). Nastavak putovanja za Modicu, koja se prostire preko visoravni prošarane dubokim kanjonima. Modica se uzdiže na ušću dviju rijeka koje razdvajaju visoravan u 4 brežuljka. Grad je karakterističan po starim suhozidima, tipičnim uskim zidićima za podjelu zemlje. Brojne prapovijesne špilje koristile su se kao domovi, sve do 20-og stoljeća.Vođeni razgled Crkve Sv. Petra, Sv. Marije Betlehemske, raskošne Crkve Sv. Georgia prepoznatljivih stepenica koje oduzimaju dah. Nakon razgleda, posjet tvornici čokolade. Povratak u hotel.

SRETNA NOVA GODINA!

4 dan, Catania
Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne. Poslijepodne uključena pješačka tura centrom grada i upoznavanje sa ljepotom kulturno-povijesnih znamenitosti grada Catanije.  Noćenje.

5 dan, Catania: slobodno vrijeme ili opcionalno cjelodnevni izlet u Taorminu i posjet malim gradićima uz obalu Etne
Doručak u hotelu. Opis izleta: vožnja autobusom do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i atraktivne turistučke destinacije. Uspon liftom sa parkinga autobusa do ulaza u grad. Grad je izgrađen na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Vođeni posjet Grčkom kazalištu, koje je najvažniji i najbolje sačuvani antički spomenik helenističke tradicije u Taormini, vjerojatno iz trećeg stoljeća. Zatim posjet srednjovjekovnom centru grada, katedrali, Piazzi IX Aprile, rimskom kazalištu (Odeon) i dvorištu Palazzo Corvaja, najznačajnije srednjovjekovne palače u Taormini. Zovu ga “Palazzo Corvaja” po obitelji Corvaja, plemićkoj obitelji iz Taormine, koja je tamo živjela od 1538. do 1945. godine. Kratka šetnja do prekrasnog gradskog vrta, bogatog egzotičnim biljkama, sa pogledom na Etnu. Nakon Taormine, vožnja po istočnoj obali Sicilije koju odlikuje lava, stvorena brojnim erupcijama Etne, prelazi nekoliko lokaliteta koji su nakon zastrašujuće vulkanske erupcije i katastrofalnog potresa 1693. godine potpuno obnovljeni u baroknom stilu. Cijela obala prekrivena je bujnim agrumima. Obilazak Normanskog dvorca Acicastello, baroknih crkava Acireale i fascinantne obale Acitrezze. Kasno poslijepodne transfer do zračne luke Catania. Polijetanje posebnog charter zrakoplova Croatie Airlines prema Zagrebu.
 



CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.480 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.440 kn



Popusti:
  • popust za treću osobu na pom. ležaju u dvokrevetnoj sobi: 400 kn
Fakultativni izleti:
(minimalno 30 putnika)
  • cjelodnevni izlet u Syracuse i Nato: 450 kn (uključen prijevoz autobusom i ručak)
    • ulaznica za Syracuse arheološki park: 10 EUR
    • ulaznica za Syracuse katedralu: cca 2 EUR
  • poludnevni izlet na Kalabriju: 295 kn (uključen prjevoz autobusom, trajektom)
    • ulaznica za muzej: cca 8 EUR
  • cjelodnevni izlet u Taorminu i posjet malim gradičima uz obalu Etne: 340 kn (uključen prijevoz autobusom)
    • ulaznica Taormina antičko kazalište: cca 10 EUR
    • ulaznica Acicastello dvorac: cca 3 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • prijevoz visokoturističkim autobusom na Siciliji od zračne luke do hotela i natrag
  • četiri noćenja s doručkom u NH Centro hotelu 4* u Cataniji u dvokrevetnim sobama s već uključenom boravišnom pristojbom 2,50 €/osoba/noć
  • uključen pješački razgled grada Catanie sa lokalnim
  • pratitelja na putovanju
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • boravišne pristojbe
  • policu putnog osiguranja

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • nelsužbeni red letova:
    • ZAG 13:50/CTA 15:35
    • CTA 20:20/ZAG 22:00
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.