Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
COTSWOLDS I JUG WALESA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 08.12.2017.

VRIJEDNOST VIŠE:
večere u Walesu, ulaznice za katedralu u Gloucesteru, crkvu Krista Kralja
u Oxfordu, utvrdu/dvorac u Cardiffu i Rimske terme u Bathu

Termini putovanja:
02.10. - 09.10.2018.

1. dan: ZAGREB – BONN/KÖLN
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506, u 04:30 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz potrebna i propisana stajanja putem. Smještaj u hotel na području između Bonna i Kölna, noćenje.

2. dan: BONN/KÖLN – CALAIS/DUNKIRK – CANTERBURY – LONDON
Doručak. Odjava i odlazak iz hotela i nastavak putovanja prema Engleskoj kroz Belgiju i Francusku, prema Calaisu odnosno Dunkirku (točno vrijeme i mjesto polaska u završnoj obavijesti!). Ukrcaj na brod i prelazak kanala La Manche. Po dolasku na englesko tlo nastavak putovanja prema Londonu, koji nas vodi preko Canterburyja, u pokrajini Kent, grada smještenog na rijeci Stour i prije svega poznatom po svojoj katedrali. Canterbury je sjedište nadbiskupa od Canterburyja, vjerskog lidera Anglikanske crkve, a katedrala jedna od najstarijih vjerskih građevina u Engleskoj, godine 1988. stavljena je na popis zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Posjet katedrali (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak putovanja do glavnog grada te smještaj u hotel na širem području Londona u kasnim večernjim satima. Noćenje.

3. dan: LONDON – OXFORD – NEWPORT
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newportu vodi nas preko Oxforda, starog sveučilišnog grada i pojma za britansku učenost, grada bogate obrazovne tradicije i ujedno bogatog znamenitostima, smještenog na obalama rijeka Cherwell i Temze – njegovo je sveučilište spomenuto prvi put u 12. stoljeću što ga čini jednim od najstarijih u svijetu. Približavajući se gradu izdaleka ćete uočiti tornjeve na poznatoj katedrali Krista Kralja koju ćemo po dolasku posjetiti (ulaznica uključena). Poslije posjeta katedrali prošetat ćemo Carfaxom, središtem ovog lijepog grada. Radcliffe Camera, Ashmolean muzej, most Hertford poznatiji kao „Most uzdaha“, kazalište Sheldonian, 36 koledža i još mnogo znamenitosti čini ovaj grad nezaobilaznom točkom u posjetu Velikoj Britaniji. Na kraju predlažemo opuštajuću šetnju kroz krasan botanički vrt i njegove staklenike. Nastavak putovanja prema Newportu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: NEWPORT – GLOUCESTER – STRATFORD-UPON-AVON – BOURTON-ON-THE-WATER – BIBURY – NEWPORT
Doručak. Današnji dan odvest će nas u neke od najšarmantnijih mjestašca u regiji Cotswolds, regiji koja se u Engleskoj izdvaja kao izvanredno slikovita i šarmantna, prekrasne prirode s dubokim šumovitim dolinama, blagim brežuljcima i i romantičnim selima. Prvo ćemo posjetiti glasovitu katedralu u Gloucesteru, gradu kojeg su osnovali Rimljani 97. g. n.e. Katedrala je iz 11. stoljeća, kombinacija romaničkog i gotičkog stila i u njoj je pokopan jedan od engleskih kraljeva, Edward II. iz obitelji Plantagenet. Potom nas putovanje vodi u Stratford na rijeci Avon, jednom od najposjećenijih engleskih gradova – rodno mjesto Williama Shakespearea. Grad s nešto više od 20000 stanovnika bilježi više od 3 milijuna posjetitelja godišnje. Lijep i šarmantan gradić, Stratford je brižno uređen, prepun višestoljetnih kuća iz Shakespeareova doba. Posjet jezgri grada i slobodno vrijeme za ručak i šetnju. U nastavku dana posjetit ćemo dva prekrasna sela, Bourton-on-the-Water i Bibury, uvrštenih na listu najljepših sela u Cotswoldsu. Prošetat ćemo uz njihove predivne kamene kuće, u idiličnim krajobrazima koji nude pregršt mogućnosti za divne fotografije. Dolazak u hotel u večernjim satima, večera i noćenje.

5. dan: NEWPORT – CAERPHILLY CASTLE – MERTHYR MAWR – CARDIFF – NEWPORT
Doručak. Danas ćemo u prvom dijelu dana posjetiti utvrdu iz mašte, Caerphilly Castle (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Jedna od najprešućivanijih atrakcija u Velikoj Britaniji, spektakularna tvrđava iz 13.  stoljeća osvaja svojom slikovitošću i dočarava život u davnim stoljećima. Potom ćemo posjetiti jedno od najljepših velških sela, Merthyr Mawr glasovit po svojim pješčanim dinama. Odlazak u glavni grad pokrajine Wales, Cardiff. Smješten na ušću rijeke Severn, Cardiff je postao glavni grad Walesa 1955. g. pa ga nazivaju i „najmlađim europskim glavnim gradom“. Poznat i kao „Grad crvenog zmaja“, Cardiff je nepravedno podcijenjen u odnosu na neke druge britanske gradove i doista se ima u njemu što vidjeti. No, ono što je glavni razlog za dolazak u Cardiff to je njegov poznati utvrda-dvorac – Cardiff Castle (ulaznica uključena u cijenu), začudna kombinacija utvrde i viktorijanskog luksuza. Grad nekoć poznat kao grad ugljena i željeza danas je grad kulture, u kojem su dokovi koji su nekoć ispraćali pomorce, moreplovce i ekspedicije sve do Antarktike pretvorene u šarmantnu šetnicu, a gradske avenije iz 19. st. pulsiraju životom velikog grada. Slobodno vrijeme u središtu grada za osobne programe. Povratak u hotel, večera i noćenje. 

6. dan: NEWPORT – BATH – STONEHENGE – LONDON
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Bathu, u dolini rijeke Avon. Grad se razvio oko jedinog prirodnog izvora termalne mineralne vode u Engleskoj, a zahvaljujući tome, još u vremenu rimske vlasti, dobio je status poznatog lječilišta, Aquae Sulis. Nekoć omiljeno, elitno odredište bogate engleske aristokracije, Bath je danas jedan od najomiljenijih, najljepših i najočuvanijih engleskih gradova. Danas se Bath nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske spomeničke baštine na koju je uvršten 1987.g. zbog svojeg jedinstvenog urbanizma i ljepote klasicističkih građevina, koje su iznimno skladno uklopljene među ostatke rimskog kupališta. Po dolasku posjetit ćemo glasovite Rimske terme (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme u Bathu za šetnju, kavu ili objed. Nastavak putovanja vodi nas preko Stonehengea, najpoznatijeg prapovijesnog mjesta na Britanskom otočju (ulaznica uz doplatu na licu mjesta), već tisućljećima mitsko mjesto koje je gradio narod koji je pripadao kulturi zvonastih vrčeva, najvjerojatnije između 3100. i 1500. g.pr.n.e. Nastavak putovanja prema Londonu, dolazak u hotel na širem području Londona, smještaj u sobe i noćenje.

7. dan: LONDON – DOVER/CALAIS ILI DUNKIRK – REIMS – STRASBOURG
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema engleskoj luci Dover gdje ćemo se ukrcati na brod preko La Manchea u smjeru Calaisa ili Dunkirka. Dolazak na francusko tlo i nastavak putovanja prema Strasbourgu. Put nas vodi preko Reimsa, grada koji je poznat i kao mjesto u kojem su krunjeni francuski kraljevi, ali i kao glavni grad regije Champagne. Kraći posjet središtu grada i posjet slavnoj katedrali za koju je slavni Mark Chagall slikao vitraje. Nastavak putovanja prema Strasbourgu, glavnom gradu regije Alsace u blizini njemačke granice i poznatog kao sjedište Europskog parlamenta, po dolasku obilazak najpoznatije četvrti Petite France i šetnja do slavne katedrale. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: STRASBURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
 
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama u Njemačkoj, Engleskoj, Walesu i Francuskoj: na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj, Londonu i Strasbourgu i noćenja s polupansionom (doručak i večera) u Walesu:
    • 1 noćenje s doručkom na području Kölna/Bonna
    • 2 noćenja s doručkom na širem području Londona
    • 3 noćenja s polupansionom u Walesu
    • 1 noćenje s doručkom u Strasbourgu
  • trajektni prijevoz preko La Manchea, Calais/Dunkirk-Dover-Calais/Dunkirk
  • ulaznice u katedralu u Gloucesteru, crkvu Krista Kralja u Oxfordu, utvrdu/dvorac u Cardiffu i Rimske terme u Bathu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • karte javnog prijevoza
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(prema stanju u prosincu 2017. g.)
  • Stonehenge: 16,5 GBP
  • Caerphilly Castle: 6 GBP
  • kuća W. Shakespearea: 22,5 GBP
Napomene:
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.