Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ATENA - PROGRAM 4
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 09.01.2020./Ažurirano: 09.01.2020.


 
Termin putovanja:
12.03. - 16.03.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!
11.04. - 15.04.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!
20.06. - 24.06.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan: ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji A3781 (Aegean Airlines) u 9.50 sati s dolaskom u Atenu u 12.35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela te prijava i smještaj u hotel u centru grada. Nakon prijave i smještaja u sobe, slijedi odlazak s voditeljem putovanja u prvu orijentacijsku šetnju središtem grada. Atena je najstarija prijestolnica zapadnog svijeta, najveći je grad Grčke i jedan od najpoznatijih turističkih gradova u svijetu. Antička Atena poznata je po demokraciji važnoj za današnje čovječanstvo, kolijevka je europske civilizacije, omiljena je destinacija za sve ljubitelje mitologije, a ime je dobila po grčkoj božici snage i mudrosti. Ovo je grad od 5 milijuna stanovnika, no njihov lagani način života i smirenost daju sasvim drugačiji dojam o veličini grada. U Atenu posjetitelji dolaze kao bi vidjeli ostatke antičke kulture, ali i kako bi se opustili te isprobali neke od najpoznatijih gastronomskih delicija poput musake, tjestenine s mljevenim mesom i bešamelom – pastisio, janjetine isjeckane na kockice – suovlaki, baklave ili vasilopite koja se priprema za Novu godinu. Barovi rade do 04:00, a noćni klubovi najkasnije do 06:00 sati, volite li se zabavljati svakako ćete se dobro provesti, a najveći izbor barova, kafića i noćnih klubova nalazi se u četvrtima Thissio, Kolonaki, Syntagma i Psirri u središtu grada. Povratak u hotel. Noćenje.
*Polazak 12.03.2020.: Polazak zrakoplova na liniji A3781 (Aegean Airlines) u 16.00 sati s dolaskom u Atenu u 19.20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: ATENA i RT SOUNION

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (doplata za ulaznicu za Akropolu – 20 EUR). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi vožnja slikovitom obalom Saronskog zaljeva do glasovitog rta Sounion, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu za Posejdonov hram – 8 EUR). Poznat po iznimnoj lokaciji, Rt Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Poslije posjeta rtu povratak u Atenu. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: ATENA – (fakultativni izlet OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo cjelodnevni izlet na Saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferom od/do hotela (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer u Ateni. Noćenje.

4. dan: ATENA – (fakultativni izlet KORINTSKI KANAL - MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pokrajinu Argolidu, smještenu na poluotoku Peloponezu (uz doplatu). Vožnja obalnom cestom Saronskog zaljeva do Korintskog kanala, koji povezuje Egejsko s Jonskim morem. Kraće zaustavljanje za fotografiranje na mostu iznad kanala. Nastavak vožnje do “zlatom bogate“ Homerove Mikene. Razgled prvog i najstarijeg grada „kopnene Europe“: kiklopske zidine, Lavlja vrata, kraljevski krug grobova, ostaci megarona, velika Atrejeva riznica. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada moderne Grčke, smještenog na obali mora. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Epidaura, svetišta boga Asklepija, grčkog boga liječništva. Razgled najvećeg starogrčkog kazališta, poznatog po odličnoj akustici. Povratak u Atenu, uz panoramski razgled luke Pirej. Večera u hotelu. U večernjim satima predlažemo odlazak do trga Sintagme, na razgled smjene predsjedničke garde ispred Parlamenta, te vožnju žičarom do vidikovca na brdu Likabetus, i uživanje u prekrasnom pogledu na svijetla Atene. Noćenje.

5. dan: ATENA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Atena. Po dolasku u zračnu luku prijava na izravan let za Zagreb u 8.10 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 9.05 sati po lokalnom vremenu.
*Povratak 16.03.2020:  Let za Zagreb u 14.00 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 15.30 sati po lokalnom vremenu.



POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja  Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata za
1-krevetnu sobu
12.03. - 16.03.2020.
11.04. - 15.04.2020.
4.380 1.090
20.06. - 24.06.2020. 4.980


Doplate:
  • boravišna pristojba (po osobi/noćenju; plaćanje na licu mjesta u hotelu):
    • hotel 3*: 1,50 EUR
    • hotel 4*: 3 EUR
Fakultativni izleti:
(min. 20 prijavljenih putnika)
  • izlet otoci Aegina, Poros i Hydra: 640 kn (uključen transfer od hotela do luke ukrcaja i obrnuto)
  • izlet Korintski kanal - Mikena - Nauplion - Epidaur: 690 kn (uključen ručak i ulaznice za lokalitete)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – Atena – Zagreb
  • zrakoplovne pristojber (uključene u cijenu)
  • 4 noćenja s doručkom u Ateni u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u centru grada
  • transfere od/do zračne luke Atena
  • cjelodnevni razgled grada i rta Sounion uz službenog gradskog vodiča
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za sadržaje koji nisu navedeni kao uključeni
  • fakultativne sadržaje
  • karte za javni prijevoz u Ateni
  • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
(prema stanju iz ožujka 2019. godine)
  • Akropola: 20 EUR (uključuje i ulaz u Dionizovo kazaliste)
  • Novi Muzej Akropole: 10 EUR
  • Rt Sounion (Poseidonov hram): 8 EUR
  • Nacionalni arheološki muzej:
    • 12.03. - 16.03.2020.: 6 EUR
    • 11.04. - 15.04.2020. i 20.06. - 24.06.2020.: 12 EUR
  • Žičara na Likabetus: 7,50 EUR
     
  • Djeca do 18 g. i studenti ne plaćaju ulaznice, stariji od 65 g. ostvaruju 50% popusta na cijenu ulaznice.

Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.