Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
CORNWALL I JUG ENGLESKE
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 26.01.2017.

Stonehenge – Salisbury UNESCO Jurska obala – Plymouth – gradići Cornwalla Bath Bristol – Oxford

Termin putovanja:
12.08. - 18.08.2017.
 
1. dan: ZAGREB – LONDON – STONEHENGE – SALISBURY – SOUTHAMPTON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija (2. kat). Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za London. Po slijetanju u London putovanje nastavljamo komfornim autobusom od Londona prema Stonehengu, najvažnijem pretpovijesnom arheološkom lokalitetu Velike Britanije. Posjet nalazištu koje datira iz neolitičkog razdoblja i originalno se sastojalo od golemih kamenih blokova poredanim u dva koncentrična kruga (uključena ulaznica). Nastavak putovanja prema Salisburyu u kojem se nalazi poznata katedrala s najvišim tornjem u Engleskoj, visokim 123 m (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za šetnju srednjovjekovnim ulicama grada, kupovinu i osobne programe. Smještaj u hotel u okolici Southhamptona. Noćenje.

2. dan: SOUTHAMPTON – WINCHESTER – JURSKA OBALA – DORCHESTER – EXETER
Doručak. Nastavak putovanja prema Winchesteru, gradu kojeg su osnovali Rimljani i kojeg je u srednjem vijeku kralj Alfred Veliki proglasio glavnim gradom Engleske. Razgled grada uz posjet Velikoj dvorani, rijetkim sačuvanim dijelom bivšeg dvorca Winchester. U dvorani se nalazi okrugli stol kralja Arthura, koji visi na zidu dvorane posljednjih 600 godina. Iako stol datira iz 13. st., što nije razdoblje kralja Arthura, svejedno privlači mnogobrojne turiste i znatiželjnike. Posjet katedrali (uključena ulaznica) iz 7. st., jednoj od najvećih katedrala u Europi gdje je sahranjena poznata spisateljica Jane Austen. Vožnja prema obali i posjet Lulworth uvali. Ovaj kružni zaljev pripada engleskoj Jurskoj obali, području upisanom na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstvena obala koja predstavlja kontinuirani geološki razvoj kroz cijeli mezozoik (trijas, jura i kreda), oko 185 milijuna godina povijesti Zemlje. Lokalitet je pružio brojne svjetski važne nalaze fosila kralježnjaka i beskralježnjaka. Za vrijeme kratke šetnje imat ćete priliku istražiti spektakularni obalni pejzaž sa zanimljivim šetnicama, dubokim špiljama i drevnim stijenama. Nastavak putovanja prema Dorchesteru, povijesnom gradu kojeg je popularizirao Thomas Hardy u svojoj knjizi „Gradonačenik Casterbridgea“. Noćenje na području Exetera.

3. dan: EXETER – DARTMOOR NACIONALNI PARK – PLYMOUTH – CORNWALL – FALMOUTH
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema poznatom Dartmoor nacionalnom parku, močvarnom području (tresetište) u središnjem Devonu, koje se proteže na 954 četvornih kilometara. Vrlo česta magla daje Dartmooru mistično i tajanstveno ozračje, koje je i Sir Arthur Conan Doyle iskoristio za kulise svoje poznate novele „Baskervillski pas“. Čitavo područje bogato je starinama i arheološkim nalazima. Nastavljamo prema Plymouthu, jednoj od najvećih i povijesno najvažnijih luka u Engleskoj.  Engleski moreplovac Sir Francis Drake, prvi Englez koji je oplovio Zemlju, uplovio je u luku Plymouth na završetku svog putovanja oko svijeta, koje je trajalo 33 mjeseca. Luka je bila i jedno od polaznih mjesta otkud se kretalo u bitku za Normandiju 1944. Nakon kraće vožnje stižemo u Cornwall. Noćenje na području Falmoutha.

4. dan: TURA PO CORNWALLU: ST. IVES – ST.MICHEL’S MOUNT – LAND'S END
Doručak. Cjelodnevni izlet po pitoresknom Cornwallu, poznatom po svom folkloru, prekrasnim selima i pomalo divljim močvarama. Putovanje do gradića St. Ives, šetnja uličicama prepunih galerija, romantičnih kuća i umjetničkih studija, koje su simbol grada još od kraja 19. st. kada su u njemu obitavali mnogi umjetnici. Gradić je popularno turističko odmaralište s prekrasnim pješčanim dinama i visokim stijenama. Vožnjom uzduž kornvalske obale stižemo do grada Maraziona, otkud možemo vidjeti Saint Michaels Mount, autentični simbol Cornwalla, otočić s dvorcem do kojeg se pješice može doći samo za oseke. Povijest mu seže još u 5. st., kada je lokalni ribar imao viziju Sv. Mihaela. U današnje vrijeme otok je dom kapele iz 15. stoljeća, osam kuća, groblja kao posljednjeg počivališta za otočne stanovnike te dvorca. Na kraju dana stižemo u Land's End, najjužniju točku Engleske i područje vezano za Rosamunde Pilcher, britansku autoricu romantičnih romana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BODMIN – TINTAGEL – TORQUAY
Doručak. Dan započinjemo Bodminom i veličanstvenom Lanhydrock palačom iz 1881. (uključeno u cijenu), domom obitelji Robartes još od 1620. godine s više od 50 soba otvorenih za javnost. Palača je služila kao kulisa mnogim filmovima snimljenim prema romanima Rosamunde Pilcher, a njezini prekrasni viktorijanski vrtovi prostiru se na površini od 900 hektara i ponose se šarolikim vrstama cvijeća kao što su kamelije, magnolije, ruže... Poslijepodnevni posjet Tintagelu i dvorcu kralja Arthura (uključeno u cijenu). Ostaci dvorca iz 13. st. smjestili su se na dvije litice te se s njih pruža prekrasan pogled na kornvalsku obalu. Noćenje na području Torquaya. 

6. dan: EXETER – BATH – BRISTOL
Doručak. Odlazak iz okolice Torquaya i dolazak do Exetera, glavnog grada grofovije Devon. Unatoč tome što je velik, Exeter je zadržao svoj šarm sa zgradama u crvenoj opeci i mnogim zelenim parkovima. Gradom dominiraju kuće iz razdoblja Tudor i Stuart te prekrasna katedrala iz 13. st. Sljedeća stanica na našem putu je Bath, jedan od najljepših gradova Europe i mjesto gdje je započela priča o strasti Rimljana prema vrućim izvorima vode. Tijekom razgleda grada otkrivamo Royal Crescent („Kraljevski luk“), sklop gregorijanskih kuća iz 18. st. u obliku polumjeseca, Kraljičin trg, takozvani „The Circus“, sveučilište te nadaleko poznate Rimske kupelji (uključena ulaznica) s izvorima tople ljekovite vode koji su u funkciji već preko 2000 godina. Nastavljamo prema Bristolu, poznatom kao glavnim gradom jugozapadne Engleske. Slobodno vrijeme za otkrivanje povijesnih zgrada, popločanih ulica i pitoreskne rive. Britanski inženjer Isambard Brunel, zaposlen u lokalnom brodogradilištu, projektirao je jedan od simbola grada, Clifton viseći most, kao i prvi transatlantski parni brod SS Velika Britanija, koji se danas nalazi na suhom doku u Bristolu. Noćenje u okolici.  

7. dan: BRISTOL – LACOCK – COTSWOLDS – OXFORD – LONDON
Doručak. Polazak prema srednjovjekovnom Lacocku, slikovitom seocu s prekrasnom opatijom, osnovanom 1232. godine. Crkveni red raspušten je 1539. godine te je otada opatija dom obitelj Talbot. Koristila se i kao kulisa za prva dva nastavka svjetski poznatog serijala filmova Harry Potter, u kojima je „glumila“ čarobnjačku školu Hogwarts. Nastavak putovanja kroz središnju Englesku i idilične krajolike Cotswoldsa, prekrasne brežuljkaste regije s pitoresknim selima, kućama prekrivenim slamnatim krovovima i srednjovjekovnim crkvama. Preko mjesta Bourton-on-the-Water i Stow-on-the-Water dolazimo do sveučilišnog grada Oxford, kojeg je engleski pjesnik Matthew Arnold opisao kao „neobičan grad s tornjevima kao iz slikovnice“. Prvi studenti pristigli su iz Francuske i 1167. godine osnovali sveučilište, najstarije u Velikoj Britaniji. Sveučilišna knjižnica je jedna od najboljih na svijetu, a u Ashmoleanu, najstarijem muzeju u Engleskoj, izložene su zbirke antikviteta. Transfer na aerodrom i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb u večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 400 kn
(Posebna ponuda vrijedi rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 10.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn


Doplate:
  • za zrakoplovne pristojbe iz Zagreba: 1.190 kn
  • doplate po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn  + zrakoplovne pristojbe
Cijena aranžmana uklljučuje:
  • prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb
  • prijevoz autobusom tijekom putovanja
  • pratitelja na putovanju
  • 6 noćenja u Engleskoj  u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV s doručkom
  • ulaznice za arheološki lokalitet Stonehenge, katedralu u Salisburyu, katedralu u Winchesteru, vrtove Lanhydrock, dvorac Tintagel, Rimske kupelji u Bathu
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.