Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
LISABON I MADEIRA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 29.11.2021. / Ažurirano: 02.05.2022.
 

Termin putovanja:
12.06. - 19.06.2022.
24.09. - 01.10.2022.

1. dan: ZAGREB - LISABON - FUNCHAL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Lisabon u 13.50 sati na liniji TP0893 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je 15.50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Funchal (Madeira) u 19.40 sati na liniji TP1689 (TAP Portugal). Dolazak u Funchal predviđen je u 21.30 sati. Transfer do hotela i smještaj. Slobodna večer ili odlazak u orijentacijsku šetnju gradom uz pratnju voditelja putovanja. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL
Nakon doručka slijedi poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem: tradicionalna tržnica Mercado dos Lavradores s bogatom ponudom cvijeća, egzotičnih plodova i ribe - manufaktura ručnih radova - botanički vrt pun suptropskog raslinja (uključena ulaznica) - proba poznatih Madeira vina u vinskom podrumu. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3. dan: FUNCHAL – (fakultativni izlet CAMARA DE LOBOS - PORTO MONIZ - SAO VICENTE)
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet s lokalnim vodičem po zapadnom dijelu otoka. Vožnja obalnom cestom prema malom ribarskom mjestu Câmara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze. Usputno zaustavljanje u Cabo Girão, najvišoj morskoj stijeni u Europi i drugoj po visini na svijetu (580 m). Nastavak vožnje do primorskog sela Ribeira Brava smještenog usred nasada šećerne trske iz kojeg, nakon kratke pauze za razgled, slijedi uspon do Serra de Água i Encumeade. Od tamo se za vedrog dana može uživati ​​u pogledu na sjevernu i južnu obalu otoka. Nastavljajući prema Sao Vicenteu, imat ćemo priliku uživati u bogatoj i jedinstvenoj vegetaciji najveće preostale endemske suptropske šume lovora na Madeiri. Po dolasku na sjevernu obalu otoka, nastavljamo prema Porto Monizu s pogledom na čuveni lokalni put isklesan u kamenu koji stoji danas kao svjedok ljudskoj upornosti i volji za osvajanjem novih prostora. Po dolasku u Porto Moniz slijedi ručak u restoranu koji se nalazi tik do prirodnih morskih bazena koje je oblikovala lava. Na povratku prema Funchalu idemo do 1400 metara visokog platoa Paul de Serra otkud ćemo se polako spuštati prema obali do Ponte do Sol, Ribeira Brave te nastaviti dalje cestom do Funchala. Noćenje u hotelu.

4. dan: FUNCHAL – (fakultativni izlet MONTE - PICO BARCELOS)
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „dolinu opatica“ Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Transfer do hotela. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL – LISABON
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 9.50 sati na liniji TP1694 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je u 12.45 sati. Po dolasku slijedi odlazak autobusom do najzapadnije gradske četvrti Belém i pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijem dijelu portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Nastavak vožnje prema središtu portugalske prijestolnice uz Belemsku palaču (aktualnu predsjedničku rezidenciju), Muzej kočija, uz rijeku Tejo ispod mosta 25. travnja (Ponte 25 de Abril), tržnicu Ribeira i gradsku vijećnicu, preko Trga trgovine (Praça de Comércio) do najstarije gradske četvrti Alfama. Posjet lisabonskoj katedrali Sé iz 12. stoljeća te crkvi i rodnom mjestu sv. Ante. Šetnja uz romantični vidikovac sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo, pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto ili pak uživanje u istraživanju četvrti Chiado s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina. Noćenje.

6. dan: LISABON – (fakultativni izlet SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS – ESTORIL) – LISABON   
Doručak. Predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet sa službenim vodičem u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. 1995. Sintra je stavljena na popis zaštićene svjetske baštine. Obilazak uključuje Nacionalnu palaču, nekadašnju kraljevsku ljetnu rezidenciju (uključena ulaznica). Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luis de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“,  uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slava kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Noćenje.

7. dan: LISABON – (fakultativni izlet FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS) – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet sjevernim dijelom regije Estremadura (uz doplatu). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa od strane vodiča o najvažnijim mjestima samog svetišta, slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Put nas potom vodi do Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudnu za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Cilj posjeta je zavjetna crkva i samostan Bogorodice od Pobjede (Mosterio de Santa Maria da Vitoria), istinska rapsodija u kamenu, remek-djelo portugalske gotike i još jedan dragulj s UNESCO-va popisa koji je, unatoč gradnji u trajanju od gotovo 130 godina, ostao nedovršen. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo 2 kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustaviti ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu stisnutom unutar srednjovjekovnih zidina, u kojem su još od 13. st. portugalske kraljice imale svoju rezidenciju. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. U  večernjim  satima slobodno za vlastite programe i aranžmane. Za one koji koji ostaju u Lisabonu predlažemo šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak metroom do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nações, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama  i gdje možete posjetiti  Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti čuvenim tramvajem br. 28 s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom te posjetiti poznatu tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari. Za ljubitelje umjetnosti, moguć je posjet čuvenoj Fundaciji Gulbenkian - izvanrednoj kolekciji oko 4500 umjetnina, poglavito slika, ali i keramike, posuđa, iz raznih epoha, zaključno sa suvremenošću. Tu su i Muzej Likovne umjetnosti, Muzej Fada i dr. Noćenje.

8. dan:LISABON – ZAGREB
Rana odjava iz hotela i transfer autobusom do zračne luke Lisabon uz doručak u obliku paketa (breakfast box). Prijava na let za Zagreb u 8.35 sati na liniji TP0892 (TAP Portugal). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.40 sati po lokalnom vremenu.
 



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(First minute vrijedi do 30 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!


Termini putovanja  Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
12.06. – 19.06.2022. 7.480
24.09. - 01.10.2022. 8.680
Doplata za jednokrevetnu sobu; 1.990 km


Popusti:
  • dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 20%
Doplate:
  • za boravišnu pristojbu u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (plaćanje na licu mjesta u hotelu)
Doplate po želji:
  • za polupansion u hotelima: 1.350 kn (odrasli);  680 kn (djeca 3 – 12 god.)

Fakultativni izleti:
(prilikom rezervacije; minimalno 15 prijavljenih putnika)

  • Lisabon:
    • Izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais i Estoril: 300 kn po osobi
    • Izlet Fátima, Batalha, Nazaré i Óbidos: 450 kn po osobi
    • Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 50 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)
  • Madeira:
    • Izlet Camara de Lobos - Porto Moniz - Sao Vicente s uključenim ručkom i lokalnim vodičem: 780 kn po osobi
    • Izlet Pico dos Barcelos – Monte s uključenom žičarom na Monte i lokalnim vodičem: 650 kn po osobi
Cijena aranžman uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Funchal – Lisabon – Zagreb
  • 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
  • zrakoplovne pristojbe
  • 4 noćenja s doručkom u hotelu 4*  u Funchalu u dvokrevetnim sobama
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
  • transfere od/do zračnih luka u Lisabonu i Funchalu
  • poludnevni razgled grada autobusom i pješice u Lisabonu
  • poludnevni razgled grada u Funchalu uz lokalnog vodiča, ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice koje nisu navedene kao ukljuĉene
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju
Informativne cijene ulaznica:
(plaćanje na licu mjesta)
  • Samostan sv. Jeronima: cca 10 EUR po osobi
  • Utvrda sv. Jurja: cca 10 EUR po osobi
  • Oceanarij:
    • osobe od 13 do 64 god.: cca 19 EUR po osobi
    • djeca od 4 do 12 god.: 10 EUR
    • stariji od 65 god.: 13 EUR
  • Museu Calouste Gulbenkian: 14 EUR
  • Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica): 5 EUR
  • Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija): 8 EUR
  • 1 vožnja metroom: cca 1.50 EUR po osobi

COVID-19 informacije:
Svi putnici po dolasku u Portugal moraju:
- predočiti dokaz testa na COVID-19, s negativnim rezultatom, provedenim u posljednja 72 sata ili 48 sati (u slučaju brzog antigenskog testa) prije ukrcaja, osim djece koja nisu navršila 12 godina ili
- predočiti EU COVID digitalni certifikat


Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.