KINA - PROGRAM 12 - NOVA GODINA
PAL
 

Objavljeno: 17.05.2018.

Peking – Kineski zid – Xi'an – Nanjing – Hangzhou – Suzhou – Shanghai

Termin putovanja:
27.12.2018. - 07.01.2019. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.45 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA – PEKING
Nastavak putovanja prema Pekingu u 02.00 sata na liniji QR892 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 14.40 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING – XI'AN
Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5. dan: XI'AN
Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika („terakota ratnici“) i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“. Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu uz Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

SRETNA NOVA 2019. GODINA!

6. dan: XI'AN – NANJING
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te razgled Velike džamije u Xi’anu, koja muslimanskoj zajednici u Kini služi više od tisuću godina, a danas je jedna od najznamenitijih građevina. Ova najveća i najbolje očuvana džamija Kine, predstavlja fascinantnu fuziju kineskog i arapskog stila. Ručak. Transfer do zračne luke te let za Nanjing. Grad Nanjing, "južna prijestolnica" se smjestio na obali rijeke Yangtze i bivši je glavni grad Kine. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: NANJING – HANGZHOU
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak. Polazak autobusom prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. Po dolasku u Hangzhou, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: HANZHOU – TONGLI – SUZHOU
Doručak. Odlazak u razgled grada, obilazak pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćemo se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru. Hangzhou je također poznat i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu koju ćemo obići nakon ručka. Po završetku razgleda nastavak putovanja do gradića Tongli, sagrađenog na kanalima. Gradić odiše atmosferom tradicionalnog života u tom dijelu Kine. Slobodno vrijeme za šetnje slikovitim uličicama uz kanale. Večera u tipičnom kineskom restoranu. Odlazak prema susjednom gradu Suzhou. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: SUZHOU – SHANGHAI
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled grada Suzhou kojeg često nazivaju i „Venecijom Istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Yangtze. Grad, osnovan davne 514. g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Nastavak putovanja prema Šangaju. Po dolasku smještaj u hotel, a potom odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Noćenje.

10. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan: SHANGHAI – DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu i polijetanje zrakoplova u 23.15 sati na liniji QR871 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu u 05.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 7.30 sati. Dolazak u Zagreb u 11.55 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 12.440 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.850 kn

Doplate:
  • viza za Kinu: 180 kn - obavezan osoban odlazak u ambasadu
  • napojnice: 50 EUR
Fakultativni izleti:
  • Akrobatski show Shanghai: 150 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Shanghai - Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • unutarnji let u Kini Xi'an – Nanjing
  • 9 noćenja s doručkom u hotelima 4*
  • ručkovi i večere u hotelima i lokalnim restoranima tijekom cijelog putovanja
  • razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
  • grupne transfere na relaciji zračna luka – hotel - zračna luka
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
  • pratitelja na putovanju
  • jamčevinu
  • troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • vizu za Kinu
  • napojnice
  • fakultativne izlete
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • Viza za Kinu: potrebna. Kod apliciranja za vizu putnik mora sam dostaviti putovnicu, aplikaciju i ostale popratne dokumente u veleposlanstvo. Veleposlanstvo je u Zagrebu na adresi Mlinovi ulica 132.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • Kategorizacija smještaja u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15