MADAGASKAR - PROGRAM 5
KZ
 

Objavljeno: 13.03.2017.

Termin putovanja:
04.10. - 15.10.2017. RASPRODANO!!!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za Istanbul. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20.10 sati na liniji TK 1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL – ANTANANARIVO
Nastavak leta za Antananarivo na liniji TK 160 u 01.25 sati. Obroci u zrakoplovu. Dolazak u Antananarivo u 14.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, odlazak na panoramski razgled grada. Slijedi smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE
Nakon doručka, odlazak i razgled Polyclinique Ilafy Antananarivo – Poliklinike za opću medicinu.Vožnja prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta zelena rižina polja, na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy, gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđe od aluminija, za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe, koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: ANTSIRABE – AMBOSITRA – ANOMAFANA
Nakon doručka odlazak u smjeru Ranomafana kojeg karakterizira bogata flora i fauna. Zaustavljanje u mjestu Ambositra te posjet centru rukotvorina gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju tipične drvene rezbarije plemena Zafimaniry. Nastavak vožnje kroz šumu eukaliptusa do Ranomafane. Po dolasku, smještaj u lodge. Večera. Noćenje.

5. dan: RANOMAFANA – FIANARANTSOA
Nakon doručka odlazak u razgled Nacionalnog parka Ranomafana. Ovaj park smješten je na na visini od 800 metara. Osnovan je 1991. godine s namjerom da zaštiti prirodne ljepote i rijetke životinjske vrste: tu obitava 29 različitih vrsta sisavaca uključujući i 12 vrsta lemura te brojne endemske vrste. U poslijepodnevnim satima, vožnja do Fianarantsoe te kraći razgled ovog sveučilišnog i kulturnog središta Madagaskara. Grad je okružen jezerima, vinogradima i jedinstvenom plantažom čaja na Madagaskaru. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: FIANARANTSOA – AMBALAVAO – RANOHIRA
Doručak. Slijedi vožnja uz polja riže i duhana prema mjestu Ranohira sa zaustavljanjem u Ambalavau, kako bismo posjetili radionicu za proizvodnju poznatog Antaimoro papira od riže. Poslijepodne nastavak putovanja prema Ranohiri. Prolaskom tzv. „Južnih vrata“, otkrivaju se prekrasni krajolici - prostrane savane s pogledom na velika krda zebu goveda. Po dolasku, smještaj u hotel . Večera. Noćenje.

7. dan: RANOHIRA – NACIONALNI PARK ISALO – RANOHIRA
Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta madagaskarska »kamenita šuma« je prepuna slikovitih pejzaža, slapovi i brzaci, mostovi, jezera te pješčane plaže. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. L’Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćemo  »Nimfine slapove«  te  »Piscine naturelle«  - prirodni bazen, odnosno prekrasno jezero gdje je predviđena i stanka za kupanje. Prije povratka u hotel prolazimo preko poznatog  »Fenetre de l’Isalo«  (Prozor Isalo) kako biste uživali u predivnom zalasku sunca (ukoliko vremenski uvjeti dopuste). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: RANOHIRA – TULEAR – IFATY
Nakon doručka odlazak prema gradu Tuléar. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu (baobabi, euforbie...). Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nastavak putovanja za Ifaty. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9.dan: IFATY
Doručak. Slobodno za vlastite programe: kupanje, sunčanje… Večera. Noćenje.

10 dan: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži do transfera za Tulear - zračne luke te prijava na let za Antananarivo. Po slijetanju, prijevoz do hotela Smještaj. Večera, noćenje.

11 dan: ANTANANARIVO – ISTANBUL
Nakon ranijeg doručka, posjet stomatološkoj klinici - Centre de Stomatologie Befelantanana. Upoznavanje sa radom stomatološke struke te zemlje i razmjenjivanje znanja i iskustva u dentalnoj medicini. Transfer za zračnu luku Prijava na let za Istanbul te polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16.00 sati na liniji TK 161 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul, u 04.45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 07.15 sati na liniji TK 1053 (Turkish Airlines). Dolazak u zagrebačku zračnu luku predviđen je u 08.35 sati po lokalnom vremenu. Završetak putovanja.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 19.650 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.100 kn


Doplate:
  • pristojbe zračnih luka: 4.320 kn
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 50 EUR
  • ishođenje vize: 30 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu putovanja
  • smještaj u hotelima i lodgevima 4* na bazi polupansiona
  • transfere
  • unutarnji let na Madagaskaru Tuléar – Antananarivo
  • razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • lokalnog vodiča na Madagaskaru
  • troškove organizacije
  • jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • zrakoplovne pristojbe
  • dodatne obroke, usluge i izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače
  • troškove putnog osiguranja
  • troškove ishođenja vize
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • VIZA: viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 30 EUR - plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15