ISLAND - PROGRAM 2
AA


Objavljeno: 24.11.2016.

Posjetite zemlju gdje se ledenjaci i vulkani još uvijek bore za prevlast, krajolike obilježene gejzirima, lavom i vodopadima, gdje je svaki pogled na zaljeve i fjordove prava poslastica za ljubitelje prirode i fotografije. Dopustite da vas iznenadi simpatičnost Reykjavika, okupajte se u jednom od stotinu kupališta s geotermalnom toplom vodom na otvorenom, uživajte nekoliko dana u prirodi kao preslikanoj iz Tolkinove trilogije „Gospodar prstenova“.

Island je sve to i mnogo više, u isto vrijeme surov i veličanstven, otok koji zarobljen između Atlantika i Sjevernog mora ostavlja bez daha!

Termin putovanja:
12.10. - 15.10.2017. GARANTIRANI POLAZAK!!!

1. dan:  LJUBLJANA - KEFLAVIK - REYKJAVIK
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer autobusom do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i let u Keflavik/glavna zračna luka na Islandu (uključeno u cijenu). Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice – razgled Reykjavika je uključen u cijenu. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Reykjavik je grad s kolonijom arktičkih ptica i lososima bogatom rijekom u središtu mjesta. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, restorana Perlan, muzeja skulptura Asmundura Svenssona...  Smještaj u  hotel. Noćenje.

2. dan: REYKJAVIK (˝JUŽNA AVANTURA˝: SLAP SELJALANDSFOSS - SLAP SKOGAFOSS - VIK - LEDENJAČKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo doplatu cjelodnevnog izleta ˝Južna avantura˝: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Najveći i možda najposjećeniji je Skogafoss. Pauza u gradiću Vik – najjuženijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, doživljaj Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta, koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK (˝ZLATNI TROKUT”: THINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS - SKALHOLT - HVERAGERDI)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. „Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island....” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka – zaštićen UNESCO-m, gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir po kojemu su gejziri uopće dobili ime, te gejzir Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Razgled crkve Skalholt, koja je bila katedrala južnoislandske crkve. Kraća šetnja zanimljivim gradićem Hveraþerdi, središtu plodnog područja. Povratak u Reykjavik.

4. dan: REYKJAVIK - KEFLAVIK - LJUBLJANA
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira. Svakako preporučujemo za kraj ovog lijepog programa izlet u Plavu lagunu (doplata). Islanđani obožavaju Plavu lagunu i izlet je doista pravo zadovoljstvo za um i tijelo!  U laguni se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – kažu da doći na Island a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Ako se ipak odlučite da ne želite u Modru lagunu, prijevoz do zračne luke će biti organiziran za te putnike u popodnevnim satima iz Reykjavika izravno na Keflavik. Putnici koji odu u Modru lagunu odlaze iz nje izravno u zračnu luku koja se nalazi u neposrednoj blizini Modre lagune. Let u Ljubljanu u večernjim satima. Dolazak u Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u kasnim satima. Transfer autobusom do Zagreba.
 


POSEBNA PONUDA – CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn

Doplate:
 • za zrakoplovne pristojbe: 890 kn
Doplate po želji:
 • transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 310 kn
Fakultativni izleti:
(min. 30 prijavljenih putnika; rezervacija izleta moguća samo kod zaključenja aranžmana)

 • Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 360 kn / djeca 280 kn
 • Poludnevni izlet u Plavu lagunu: 590 kn / djeca 280 kn
 • Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 520 kn / djeca 360 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
 • autobusni prijevoz na Islandu po programu
 • razgled Reykjavika po dolasku autobusom i pješački
 • pratitelja na putovanju
 • organizaciju putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer Zagreb - Ljubljana - Zagreb
 • fakultativne sadržaje
 • ulaznice koje se naplaćuju
 • troškove osobnih narudžbi
 • sve što nije navedeno u programu
 • policu putnog osiguranja
Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 35