ISTOČNA ŠPANJOLSKA - NAVARRA I ARAGONIJA
AA


Objavljeno: 17.01.2017.

Termin putovanja:
17.06. - 26.06.2017.

1.dan: ZAGREB/RIJEKA - GENOVA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 05:45 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje Ligurskim primorjem prema Francuskoj do Genove. Ukrcaj na brod za Barcelonu (ako ukrcajno vrijeme dopusti kratak posjet središtu grada). Noćna plovidba.

2.dan: BROD - BARCELONA
Doručak na brodu. Plovidba do Barcelone do poslijepodnevnih sati. Po dolasku iskrcaj i odlazak u panoramski razgled katalonske prijestolnice: brežuljak Montjüic, “Jupiterovo brdo”, mjesto gdje se otvarala Olimpijada 1992. i gdje su smješteni neki od najzanimljivijih barcelonskih muzeja - Plaza España, jedan od najvažnijih gradskih trgova kojeg okružuju monumentalni tornjevi koji su 1929. bili ulaz na Svjetsku izložbu i arena za borbe s bikovima, danas šoping centar - Sagrada Familia, monumentalno i životno Gaudijevo djelo, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala - Plaza Cataluña, središnji gradski trg, točka gdje se “Stari grad” susreće s “Novim”, neke od najzanimljivijih gradskih ulica kreću s tog trga – Rambla – Gotička četvrt. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan: BARCELONA - ZARAGOZA
Doručak. Odjava iz hotela i prije nastavka putovanja posjet remek-djelu katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (doplata na licu mjesta). Putovanje prema glavnom gradu pokrajine Aragón smještenom uz rijeku Ebro, petom gradu po veličini u Španjolskoj i bez sumnje gradu koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na druge velike španjolske gradove s obzirom na to što ima za ponuditi: po dolasku razgled grada koji je 2008. godine bio domaćin svjetske izložbe i u kojem centralno mjesto zauzima impozantna bazilika Naše Gospe od Pilara, marijansko svetište i mjesto hodočašća. Poslije obilaska grada slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan: ZARAGOZA – TERUEL – ZARAGOZA
Doručak. Cjelodnevni izlet u Teruel. Sagrađen na visoravnima južne Aragonije, Teruel u svom središtu čuva značajno srednjovjekovno nasljeđe. Toranj katedrale zajedno s onima sv. Salvadora, Martina i Pedra predstavlja značajnu ostavštinu tzv. mudejarske arhitekture u Španjolskoj i spomenik je UNESCO-a. Grad poznat po prekrasnoj legendi o ljubavnicima iz Teruela (po istima su se mnogi romanopisci, ali i redatelji inspirirali) šarmantan je gradić koji čuva mnoge zanimljive kutke koje ćemo i mi obići, od akvadukta, trga Torico, preko katedrale do popularnog Paseo del Oval. U crkvi sv. Pedra u kapelici nalaze se sarkofagi u kojem su smješteni tragični ljubavnici, Diego i Isabel. Izvan grada nalazi se zanimljivi Dinopolis, tematski park o dinosaurima. Slobodno vrijeme za objed, šetnju i kupovinu suvenira. Povratak u Zaragozu, večera. Noćenje.

5.dan: ZARAGOZA - BILBAO
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Baskiji preko pokrajine La Rioja. Bilbao je poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim (Frank O. Gehry; ulaznica uključena) otisnuo u 21. stoljeće među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Razgled grada se nastavlja u starom dijelu grada (Casco Viejo), pješačkoj zoni s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.dan: BILBAO – SAN SEBASTIAN - BILBAO
Doručak. Odlazak na izlet u San Sebastian (Donostia na baskijskom), s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jedna od najljepših i najpoznatijih plaža Europe, jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, grad poznat po gastronomiji i filmskom festivalu. U 2016. godini San Sebastian je ponosno nosio titulu „Europske prijestolnice kulture“. Po dolasku u San Sebastian razgled grada počinje na brdu Igueldo gdje se pruža veličanstven pogled na zaljev grada, plažu La Concha i otok Santa Clara. Po spuštanju u grad razgled središta grada i slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Bilbao, večera i noćenje.

7.dan: BILBAO - PAMPLONA
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema pokrajini Navarri, prema glavnom gradu pokrajine Pamploni (Irunea na baskijskom), gradu poznatom po slavnom encierru odnosno utrci bikova na festivalu u srpnju svake godine koji slavi sv. Fermina, sveca zaštitnika pokrajine. Pamplona i slavne koride za Fiestu San Firmina te utrke s bikovima inspirirali su Hemingwaya za roman «Sunce se ponovo rađa». Po dolasku razgled povijesnog središta grada sa službenim gradskim vodičem: stare zidine, ciutadela, Taconera, Plaza de Toros Monumental, Plaza Castillo - Palacio de Navarra, katedrala Santa Maria la Real iz 13. st. (ulaznica uključena), nadbiskupska palača... Slobodno vrijeme za šetnju, kavu ili sl. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan: PAMPLONA – MONTSERRAT - COSTA BRAVA
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Costa Bravi preko Huesce. Putem ćemo posjetiti izlet u slavno marijansko svetište Montserrat, tzv. „Sveto brdo“, najslavnije katalonsko svetište gdje se štuje La Moreneta ili „Crna Bogorodica“. Montserrat je smješten u veličanstvenom okružju „nazubljenih planina“ na gotovo tisuću metara nadmorske visine i jedno je od najljepših europskih svetišta. Dolazak na područje katalonske Costa Brave u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

9.dan: COSTA BRAVA - AIX EN PROVENCE - TOULON
Doručak. Putovanje prema Francuskoj. Posjet gradu Aix-en-Provence, negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Razgled stare gradske jezgre pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau - Place Albertas - gradska vijećnica - katedrala sv. Spasitelja. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. Nastavak putovanja prema Toulonu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

10.dan: TOULON - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Putovanje prema Hrvatskoj kroz sjevernu Italiju i dolazak u Karlovac/Rijeku i Zagreb u večernjim satima.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do 30 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 7.290 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 kn


Doplate:
  • boravišnu pristojbu u Kataloniji (plaćanje na licu mjesta): cca. 2,5 € po osobi po noćenju
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • 1 noćenje u Francuskoj u Toulonu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona
  • 7 noćenja u Španjolskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi polupansiona:
    • 1 noćenje na području Barcelone
    • 2 noćenja u Zaragozi
    • 2 noćenja u Bilbau
    • 1 noćenje u Pamploni
    • 1 noćenje na području Costa Brave
    • 1 noćenje na brodu Barcelona – Genova na osnovi noćenja s doručkom u dvokrevetnoj unutarnjoj kabini
  • pratitelja na putovanju
  • službene gradske vodiče u Barceloni, Teruelu, Bilbau i Pamploni
  • sve razglede i izlete prema programu
  • troškove organizacije i prodaje
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • boravišnu pristojbu
  • karte javnog prijevoza
  • troškove osobnih narudžbi
  • putno zdravstveno osiguranje
Napomene:
  • Polazak iz Karlovca, bez obzira na broj prijavljenih putnika, moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke!
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40