Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
JUŽNA KOREJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AZ


Objavljeno: 07.05.2019.

Vrijednost više: hoteli 4*, puni pansion, unutarnji letovi, brzi vlak, svi razgledi i izleti
 
Termin putovanja:
05.10. - 15.10.2019.

1. dan:  ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci sa pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova.  Prijava na let za Dubai. Polijetanje zrakoplova kompanije Emirates na liniji EK130 za Dohu je u 15.40 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.20 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: DUBAI - SEOUL
Nastavak leta za Seoul na liniji EK322 je u 3.40 sati (noćni let). Dolazak u Seoul  u 16.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: SEOUL
Doručak. Odlazak na razgled glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Razgled kraljevske palače Gyeongbok koju je u 14. st. sagradila dinastija Joseon. Početkom 20. st. u potpunosti uništena za vrijeme japanske okupacije te danas možemo vidjeti veliki dio obnovljen kroz godine. Tu se nalazi i nekoliko muzeja. Posjet nacionalnom muzeju folklora i prisustvovanje izmjeni svečane straže. Nakon obilaska palače šetnja ulicom Insa Dong, jednom od najpoznatijih ulica Seoula koja je prepuna suvenirnica, restorana, kafića i čajana. Ručak (uključen u cijenu). Nakon šetnje Insadongom posjetit ćemo i tradicionalni kvart Bukchon te N Seoul tower s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Po završetku razgleda povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: SEOUL – DMZ - SEOUL
Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavaljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona de facto služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok otprilike na pola, prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-i ćemo se zaustaviti putem kako bi sami pripremili svoj ručak (uključen u cijenu). Sudjelovat ćete u izradi Bibimbapa, tradicionalnog korejskog jela. Povratak u Seoul u poslijepodnevnim satima. Kratko slobodno vrijeme do polaska na večeru. Plovidba brodom po rijeci Han i uživanje u panorami noćnog Seoula. Povratak u hotel i noćenje.

5. dan: SEOUL – YONGIN – SUWON - SEOUL
Doručak u hotelu. Dan je namjenjen upoznavanju sa korejskom kulturom. Posjetit ćemo tradicionalno selo Yongin koje je udaljeno oko 50 km od Seoula. Vidjet ćemo kako je izgledalo za vrijeme dinastije Joseon. U blizini Yongina nalazi se Suwon poznat po utvrdi Hwaseong iz 18.st. Vojna utvrda je pod zaštitom UNESCA i okružena je zidinama dužim od 5km. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda vraćamo se u Seoul gdje ćemo se upoznati sa Taekwondo-om - borilačkom vještinom dalekog istoka. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: SEOUL - JEJU
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema zračnoj luci te prijava na let za Jeju. Let traje cca 1 sat. Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina, koja uživa poseban autonomni status snažne samouprave od 1946. godine. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 m nadmorske visine) i uspavani vulkan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana. Vulkanski otok i njegove cijevi lave su 2007. godine upisane na UNESCO-v popis kao "lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Po dolasku posjetit ćemo južni dio otoka i uživati u prekrasnoj prirodi jednog od novih 7 svjetskih prirodnih čuda – Yongduam (Zmajska) stijena, muzej zelenog čaja te prekrasne litice Jusangjeolly i vodopad Jeongbang. Ručak je uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan:  JEJU
Nakon doručka odlazak prema istočnoj strani otoka. Posjet spilji Manjanggul čiju je ljepotu prepoznao i UNESCO uvrstivši je na svoj popis. Majanggul je jedan od najdužih tunela lave u svijetu, 1 km od ukupno 13 km tunela otvoren je za posjetitelje. Nastavljamo vožnju prema Seongsan Ilchulbomngu, poznatom pod nazivom „brežuljak izlaska sunca“. Seongsan Ilchulbomng je jedan od zaštitnih simbola otoka Jeju formiran u proteklih 5000 godina. Nastavak vožnje prema Seopji Koji i plaži Gimnyeong Seonsegi prije povratka u hotel. Noćenje.

8. dan: JEJU – BUSAN - GYEONGJU
Nakon doručka transfer do zračne luke. Prijava na let za Busan. Po dolasku u Busan slijedi vožnja do Gyeongjua (oko 1h). Gyeongju je bio glavni grad starog kraljevstva Silla koje je vladalo većim dijelom Koreje od 7. do 9. stoljeća. Iz tog vremena je u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu "Muzej bez zidova". Pored slavnih hramova, kao što su Seokguram i Bulguksa u Gyeongju se nalaze brojni drugi spomenici koji su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Zbog toga je Gyeongju jedno od najposjećenijih turističkih odredišta u Južnoj Koreji. Danas ćemo posjetiti grotto Seokguram, hram Bulguksa te Anapji. Nakon razgleda slijedi vožnja do hotela i prijava. Večera. Noćenje.

9. dan: GYEONGJU – DAEGU
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavljamo sa razgledom Gyeongjua – Cheomseongdae astrološki obzervatorij iz 7. st., Daereungwon kompleks kraljevskih grobnica, nacionalni muzej Gjeongju. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema Daegu. Prije nego se smjestimo u hotel čeka nas uspon na planinu Palgong. No uspon traje vrlo kratko, 7 minuta panoramskom žičarom. Jesen je najljepše doba za posjet Palgongsanu. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan: DAEGU – SEOUL/INCHEON - DUBAI
Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i odlazimo prema tržnici Seomun. Još u vrijeme dinastije Joseon ovo je bila jedna od tri najveće tržnice u Koreji. Danas poznata kao mjesto gdje možete naći sve, od fine svile do sušene ribe. Daegu je poznat po još jednoj tržnici, Yangnyeongsi, također iz perioda dinastije Joseon. To je najveća korejska tržnica orijentalnih medicinskih pripravaka i lijekova. Danas se tu nalazi mali izložbeni prostor, pedesetak trgovina, dvadesetak trgovina gingsengom te dvadesetak klinika u kojima radi više od 80 liječnika. Po završetku razgleda ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima uputit ćemo se prema željezničkoj stanici, odlazak brzim vlakom za Incheon sa polaskom u 18.10 sati Popularni KTX vozi brzinom do 300km/h. Vožnja u trajanju od oko 3 sata. Po dolasku u zračnu luku Incheon, prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova na liniji EK323 (Emirates) u 23.55 sati za Dubai. Noćni let.

11. dan: DUBAI  – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 4.25 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji EK129 u 8.30 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 12.35 sati po lokalnom vremenu.



POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 20.480 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.490 kn


Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom (Emirates)  na relaciji Zagreb – Dubai – Seoul (Incheon) - Dubai - Zagreb (ekonomska klasa)
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • letove Seoul – Jeju i Jeju - Busan
  • 8 noćenja prema programu u hotelima 4* (noćenje i doručak)
    • 2 noćenja u Seoulu
    • 2 noćenja u Jeju
    • 1 noćenje u Gyeongju
    • 1 noćenje u Deagu
  • 7 ručkova i večera prema programu ili u hotelima ili u lokalnim restoranima
  • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
  • sve ulaznice i razglede prema programu
  • pratitelja na putovanju
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za objekte i razglede koji nisu navedeni programom
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija smještaja ne odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.