Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
SKIJANJE SEZONA 2019/2020
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2020
MEDITERAN 2020.
KRSTARENJA JADRANOM 2020.
USKRS I PRVI SVIBNJA 2020
Europska putovanja
Autobusne ture
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Luksuzna krstarenja rijekama
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sport
Pošalji upit 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ANDALUZIJA - USKRS - PROGRAM 4
Opis i cijene  
AA


Objavljeno: 10.01.2020./Ažurirano: 14.01.2020.

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
 
SEVILLA - CÓRDOBA - GRANADA - MÁLAGA – RONDA

Termin putovanja:
08.04. - 12.04.2020. GARANTIRANI POLAZAK!!!


1. dan: ZAGREB – SEVILLA - CÓRDOBA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlines u podnevnim satima za Sevillu. Po dolasku u Sevillu i nakon preuzimanja prtljage ukrcaj u autobus, slijedi putovanje prema Córdobi, “dalekoj i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Slavni grad u Europi srednjega vijeka, rodno mjesto glasovitog filozofa Seneke, nekadašnja je metropola kalifata na španjolskom tlu. Po dolasku smještaj u hotel u središtu grada, nadomak glasovite Mezquite. Noćenje.

2. dan: CÓRDOBA - GRANADA
Doručak. Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ve svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Poslije doručka uputit ćemo se u razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt - Calleja de las flores - džamija/katedrala La Mezquita (ulaznica uključena). Slobodno vrijeme za ručak. Poslije ručka u kasnijim podnevnim satima krećemo prema Granadi, uz Córdobu najvažnije središte tijekom razdoblja arapske vlasti. Oba grada je tada povezivala tzv. Ruta kalifata, a ona i danas postoji u obliku ceste N432 koja će nas provesti brežuljkastim, rijetko naseljenim područjem punim maslinika, tu se nalaze najveći maslinici Španjolske. Putem ćemo se zaustaviti na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Dolazak u Granadu i smještaj u hotel. Slobodna večer. Preporučujemo da zauzmete svoje mjesto na nekoj od ulica Granade i doživite prolazak jedne od najspektakularnijih uskršnjih procesija u Španjolskoj. Moguć odlazak s voditeljem putovanja na flamenco (doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. dan: GRANADA – MÁLAGA
Doručak. Obilazak Granade, simbola ujedinjene Španjolske – pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirenejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih kraljeva. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre - najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače uz pratnju službenog vodiča (ulaznica uključena). Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Poslije razgleda slobodno vrijeme do kasnih poslijepodnevnih sati kad ćemo putovanje Andaluzijom nastavit putem prema Málagi. Panoramski razgled glavnog grada Coste del Sol, grada koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, ali nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. Málagi je udahnut novi život. Danas je to grad s najviše muzeja u Andaluziji, grad s odličnim restoranima, lijepim dućanima, plažama, itd. Poslije panoramskog razgleda smještaj u hotel u centru grada. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: MÁLAGA – RONDA – SEVILLA
Doručak. Polazak prema Sevilli. Putovanje nas vodi preko još jednog dragulja Andaluzije – jedinstvene Ronde! Rondu se isplati posjetiti već i zbog samog njezinog avanturističkog položaja: nalazi se na rubu visokog platoa kojeg klancem dubokim ponegdje i do 200 m dijeli rijeka Guadalevin. Gradom su bili fascinirani Ernest Hemingway i Rilke koji je napisao da je u Rondi našao svoj grad iz snova. U Rondi je svakako najslavnija njezina arena za borbu s bikovima, izgrađena 1785.g. koja se ubraja među najstarije u Španjolskoj, a grad na mapi koride ima vrlo važno mjesto jer je iz Ronde iniciran razvoj moderne španjolske borbe s bikovima (ulaznica uključena). Razgled stare jezgre uz lokalnog vodiča. Poslije razgleda kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema kraljici Andaluzije, prekrasnoj Sevilli. Po dolasku u Sevillu razgled jezgre grada uz lokalnog vodiča. Ući ćemo u katedralu, najveću gotičku crkvu na svijetu s poznatim zvonikom Giralda i posjetiti glasoviti Alcazar, velebnu i predivnu kraljevsku palaču (ulaznice uključene). Katedrala i Álcazar su dio UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Poslije razgleda smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

SRETAN USKRS!

5. dan: SEVILLA – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i smještaj prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Odlazak autobusom do Parka Marije Lujze i Plaze España. Poslije šetnje parkom nastavit ćemo prema jednom od simbola grada, tornju Torre del Oro na rijeci Guadalquívir. Preporučujemo jednosatnu vožnju rijekom koja je doprinijela razvoju grada prije nekoliko stoljeća: naime, procvat Seville smješta se u vrijeme nakon otkrića Amerike kad je bila važna trgovačka riječna luka na rijeci kojom je dolazila vrijedna roba iz španjolskih prekomorskih kolonija... Slobodan dan za uživanje u čarobnoj Sevilli: ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti! Transfer iz grada u hotel u ranim večernjim satima po prtljagu te nastavak transfera prema zračnoj luci. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u kasnim večernjim satima.
 CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.980 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.290 knDoplate:
 • soba s pomoćnim ležajem za treću osobu ili dijete: NA UPIT!
Fakultativni izleti:
 • flamenco show u Sevilli: 300 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Sevilla-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom:
 • prijevoz autobusom na turi
 • asistenciju službenih gradskih vodiča u Sevilli, Granadi, Rondi i Córdobi
 • ulaznice za Alhambru, Mezquitu, arenu u Rondi, katedralu i Álcazar u Sevilli
 • pratitelja na putovanju
 • boravišne pristojbe
 • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje: 
 • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • policu putnog osiguranja
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice
 • troškove osobnih narudžbi
Napomene:
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku i dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  


PREPORUČUJEMO

DUBAI - PROGRAM 5
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Datum: 13.03.2020.
GARANTIRANI POLAZAK!!

ISTANBUL - DELUXE - PROGRAM 3
POSEBNA PONUDA!
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 17.03.; 09.04; 30.04.2020.
GARANTIRANI POLAZAK!!

ANDALUZIJA S GIBRALTAROM I MAROKOM - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Datum: 22.03.; 09.05.; 21.06.2020.
GARANTIRANI POLAZAK!!

DVORCI LOIRE - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 22.04.; 17.06.2020.


KAPADOKIJA I MALA AZIJA - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Datum: 28.04.; 23.06.2020.
GARANTIRANI POLAZAK!!

ISLAND - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 30.04.2020.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


ST. PETERSBURG - PREMIUM - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Datum: 03.05.; 07.06.; 21.06.; 12.07.; 02.08.; 20.09.2020.
GARANTIRANI POLAZAK!!

KANADA - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Datum: 19.06.; 14.08.2020.