Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Orient
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
JORDAN I IZRAEL – PROGRAM 2
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL Objavljeno: 28.08.2023. / Ažurirano: 13.10.2023.

 
Termin putovanja:
05.01. - 12.01.2024.
16.02. - 23.02.2024.
09.04. - 16.04.2024.
10.04. - 17.04.2024.
29.05. - 05.06.2024.

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL - AMAN
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul u 20.30 sati. Dolazak u Istanbul u 23.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 1.45 sati. Dolazak u Aman u 3.55 sati po lokalnom vremenu. Slijedi organizirani prijevoz do hotela, prijava i smještaj. Noćenje.

2. dan: AMAN – JERASH – AMAN
Nakon kasnijeg doručka slijedi razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta i jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Nastavak vožnje do 50-ak kilometara udaljenog grada Jerasha, najbolje očuvanog grčko-rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama te vidjeti ostatke hramova Artemide i Zeusa. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po završetku razgleda povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Petri. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: PETRA – WADI RUM
Nakon doručka odlazimo u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, spektakularne pustinje, ekranizirane u filmovima o Lawrenceu od Arabije, čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom no sačuvala su svoje tradicionalne vrijednosti i način života. Po dolasku u Wadi Rum krećemo na uzbudljivi pustinjski jeep safari u trajanju od dva sata, a potom prijava i smještaj u luksuzni pustinjski kamp. Doživjet ćete jedinstveni ambijent beduinske večere pod zvijezdama usred pustinje uz bogati buffet. Noćenje.

5. dan: WADI RUM – WADI ARABA/YITZHAK RABIN – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM
Nakon doručka odjava iz kampa te vožnja prema graničnom prijelazu Wadi Araba/Yitzhak Rabin koji povezuje Jordan i Izrael. Po obavljanju graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. dan: BETLEHEM – STARI JERUZALEM – BETLEHEM
Nakon doručka odlazimo u cjelodnevni razgled starog Jeruzalema, grada koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu - srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske kulturne baštine. Razgledavanje grada unutar zidina sa stankama za odmor, prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta. Šetnja do Zida plača, najsvetijeg mjesta za židove iznad kojeg je Brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Odlazak do tvrđave Antonija i do crkve sv. Ane izuzetne akustičnosti iza koje se nalaze ostaci kupališta Bethesda, prolazak uskim kamenim ulicama staroga grada po Via Dolorosa (Križni put) do bazilike Isusova groba, najvećeg svetišta kršćana. Unutar bazilike je Golgota i Isusov grob. Uz neke male preinake i popravke, sadašnji izgled crkve datira iz križarskih vremena. Slobodno vrijeme za obilazak Golgote i Svetog groba. Na brdu Sion, malo izvan zidina je Dvorana posljednje večere, grob kralja Davida te crkva Marijina Usnuća. Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo i arheoloških ostataka iz rimskih i bizantskih vremena. U starom gradu se isprepliću židovska, kršćanska, arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika. Povratak u hotel u Betlehemu na večeru i noćenje.

7. dan: BETLEHEM – NOVI JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak. Odlazimo u razgled Betlehema u kojem ćemo posjetiti Baziliku Isusova rođenja, najstariju crkvu na svijetu i vrlo sveto mjesto za sve kršćane budući da se vjeruje da se na tom mjestu rodio Isus. Unutra odlazimo vidjeti špilju Kristova rođenja, mjesto odakle se između ostalog svake godine prenosi božićna misa polnoćka cijelome svijetu. Potom odlazimo do crkve Sv. Katarine i spilje sv. Jeronima, sveca porijeklom iz Dalmacije koji je napravio prvi prijevod Biblije s grčkog i hebrejskog na latinski jezik, poznatiji pod imenom Vulgata. Nakon toga nastavljamo prema Špilji Bogorodičina miljeka i Pastirskim poljima gdje se nalazi crkva u kojoj su prema predaji anđeli objavili rođenje Isusa. U nastavku dana odlazimo do Maslinske gore odakle se pruža nezaboravan pogled na zidine, kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava Jeruzalema. Po predaji, ovdje je Isus izrekao molitvu „Oče naš“ i tu je sagrađena crkva Pater Noster na čijim zidovima i kolonadama je ispisana ova molitva na gotovo svim jezicima svijeta. Silazak u Getsemanski vrt, drevni maslinik u podnožju Maslinske gore u kojem je Isus predan rimskim vojnicima. Panoramska vožnja novim dijelom Jeruzalema uz parlament Kneset i zdanje Vrhovnog suda atraktivne arhitekture do muzeja Yad Vashem posvećenog holokaustu. Razgledavanje kompleksa u kojem se može obići Dvorana sjećanja, Dječji memorijal, Aleja pravednika među narodima i ostali izložbeni prostor. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera i noćenje.

8. dan: BETLEHEM – TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani transfer autobusom do zračne luke Ben Gurion - Tel Aviv. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 12.20 sati na liniji TK863 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 14.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.35 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.40 sati. 
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 40 € / 301,38 kn
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
05.01. - 12.01.2024.
16.02. - 23.02.2024.
1.729 € / 13.027,15 kn
09.04. - 16.04.2024. 1.799 € / 13.554,57 kn
10.04. - 17.04.2024. 1.779 € / 13.403,88 kn
29.05. - 05.06.2024. 1.739 € / 13.102,50 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 € / 2.185,01 kn

Doplate:
 • napojnice za lokalne vodiče, vozače i ostalo osoblje 50 USD
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu
 • 6 večera u hotelima prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • jeep safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu
 • jordanska izlazna taksa na graničnom prijelazu s Izraelom
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • napojnice
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena aranžmana uključuje”
 • policu putnog osiguranja
 • osobnu potrošnju

Neslužbeni red letova:
05.01., 16.02.:
20:30 - 23:40 Zagreb - Istanbul
01:45 - 04:00 Istanbul - Amman
12:20 - 15:45 Tel Aviv - Istanbul
19:00 - 19:10 Istanbul - Zagreb

09.04., 10.04., 29.05.:
20:30 - 23:40 Zagreb - Istanbul
01:45 - 04:00 Istanbul - Amman
12:05 - 14:25 Tel Aviv - Istanbul
18:35 - 19:40 Istanbul - Zagreb
  
Napomene:
 • OD 12.03. - 11.04.2024. TRAJE MJESEC RAMAZANA, NEKI SADRŽAJI I AKTIVNOSTI MOGU BITI OGRANIČENI
 • OD 16.06. - 20.06.2024. TRAJE VRIJEME KURBAN-BAJRAMA, NEKI SADRŽAJI I AKTIVNOSTI MOGU BITI OGRANIČENI
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • Jordanska viza - Državljanima Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan, dobiva se na granici. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, te je potrebno imati 1 praznu stranicu.
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.

NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
  
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 31.07., 10.08., 26.08. 

GARANTIRANI POLAZAK!!

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 02.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.:  15.08., 03.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.