Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2021.
ODMOR U HRVATSKOJ
MEDITERAN 2021.
POPIS DRŽAVA OTVORENIH ZA TURIZAM
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
TENERIFE - TURA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 01.07.2021. / Ažurirano: 01.07.2021.
 
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM


Termini putovanja:
11.07. – 18.07.2021. - GARANTIRANI POLAZAK!!
15.08. – 22.08.2021.
22.08. – 29.08.2021.


1. dan: LJUBLJANA – TENERIFE
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana te prijava na let za Tenerife, otok vječnog proljeća. Po dolasku, transfer do hotela te prijava i smještaj. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s destinacijom i orijentacijsku šetnju. Večera i noćenje.

2. dan: TENERIFE: NACIONALNI PARK PICO DEL TEIDE - VULKANSKA MJESEČEVA POKRAJINA - CHIO - LOS GIGANTES
Nakon doručka, odlazimo do vulkanske planine Pico del Teide, najviše točke otoka Tenerife i Španjolske. Nacionalni park Teide, jedan od najstarijih u Španjolskoj, upisan je na UNESCO-v popis svjetske baštine zbog jedinstvenog prirodnog krajolika kojemu se teksture i boje neprestano mijenjaju. Uživat ćemo u vožnji koja će nas dovesti do prekrasne vulkanske pokrajine na samo 1.200 metara od kratera snježnog vrha 3.718m ovog velikana. Najljepši dio Nacionalnog parka predstavlja Las Canadas, krater vulkana u čijoj blizini se nalaze monolitne stijene nazvane Los Roques s kojih se pružaju panoramski vidici na okolicu. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrog vremena), mogućnost uspona sa žičarom do samog vrha s kojeg se pružaju nezaboravni pogledi na otok Tenerife. Najljepši dio nacionalnog parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana uz koji prolazi i cesta. Prošetat ćemo do Los Roquesa odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na okolicu. Nastavit ćemo pored lijepih vulkanskih formacija, bujnih šuma i slikovitih zabačenih zaselaka. Zaustavit ćemo se u selu Chio i malo degustirati delicije pripremljene vještim rukama našeg domaćina (doplata). Proći ćemo litice Los Gigantesa te se vratit kroz bogate plantaže na jug otoka. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: TENERIFE – (fakultativni izlet otok LA GOMERA) – TENERIFE
U ljetnim mjesecima temperature na otoku vječnog proljeća su više nego ugodne pa dan možete provesti odmarajući se,  a ako ste jedan od onih putnika kojima su svakodnevne aktivnosti puno bliže, predlažemo cjelodnevni izlet na prekrasni otok La Gomera. Iz luke Los Cristianos na jugu plovit ćemo brodom do malog i još uvijek prilično neistraženog otoka, poznatog po bujnoj vegetaciji i brdovitoj unutrašnjosti. Otok je poznat i po tome što je bio posljednja postaja Kristofora Kolumba prije plovidbe prema Americi. Vidjet ćete dio Nacionalnog parka de Garajonay, poznatog po svojoj endemskoj šumi Laurisilva. U La Degolladi de Peraza zaustavit ćemo se na jednom od vidikovaca, nastaviti do sela Rosas i Agulo. Lokalno stanovništvo upoznat će vas s el silbom, jezikom zvižduka za komunikacijom kroz klisure. Prije povratka na Tenerife, u San Sebastianu ćemo razgledati toranj Torre del Conde i La Casa de Colon, mjesto gdje je boravio Kristofor Kolumbo. Povratak na Tenerife. Večera i noćenje.

4. dan: TENERIFE – IZLET PO SJEVERU OTOKA: COD DE LOS VINOS - GARACHIO - PUERTO DE LA CRUZ (LORO PARK)
Sjeverni dio otoka Tenerife neodoljivo je atraktivan zbog svoje prekrasne prirode koja u svojim njedrima skriva plodna vinska područja i tako se može pohvaliti svjetski poznatim vinima. Vožnja do Icod de Los Vinosa koji je poznat po 600 godina starom zmajevom drvu, odličnim vinima i slikovitoj arhitekturi. Nastavit ćemo do grada Garachio koji se može pohvaliti prirodnim "jacuzzijem", najboljom malvazijom, a uske i šarene ulice odjekuju karipskim dijalektom španjolskog jezika pomiješanim s mirisom "cortade" i svježeg sira "freske". Za kraj ćemo skoknuti do Puerto De La Cruza i razgledati grad. Mogućnost posjeta parku Loro koji će vas impresionirati bujnom vegetacijom i  predstavama sa životinjama (dupini, orke ...). Za one koji se ne odluče posjetiti Loro Park, preporučamo uživanje na jednoj od najljepših vulkanskih plaža - Playi Jardin ili poznatim bazenima Martianez. Povratak u hotel.

5. i 6. dan: TENERIFE – (fakultativni izlet GRAN CANARIA) – TENERIFE
Doručak u hotelu i slobodan dan za odmor, samostalne razglede i istraživanje ovog prekrasnog otoka. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni, cjelodnevni izlet na otok Gran Canaria gdje nas očekuju velike suprotnosti, more i pješčane dine s jedne strane te s druge bujna vegetacija unutrašnjosti otoka. Posjetit ćemo mjesta Playa Ingles, Dunas, Maspalomas i Las Palmas, glavni grad otoka Gran Canaria, nakon čega ćemo posjetiti četvrt Vegueta i prošetati trgom Sv. Ane. Obilazak parka San Telmo u kojem rastu izuzetno stara stabla zmajevca. Povratak na otok Tenerife, noćenje.

7. dan: SANTA CRUZ - LA LAGUNA - CANDELARIA
Ostala su nam još tri mjesta na popisu naših razgleda, važnih i zanimljivih. Prvo ćemo se uputiti prema La Laguni, nekada glavnom gradu, a danas sveučilišnom centru, gdje se mladalački duh grada uspješno stapa s prekrasnim drevnim palačama. Grad je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavit ćemo do Santa Cruza, glavnog i najvećeg grada na otoku koji unatoč prvom dojmu o svojoj veličini i dalje zadržava svoju autentičnost i lokalni štih. Vidjet ćemo najvažnije znamenitosti te se prošetati Španjolskim stubama i gradskom tržnicom. Na kraju posjet jednom od najstarijih naselja na otoku, Candelaria. U loklanoj crkvi se nalazi kip Crne Marije, a grad se smatra vjerskim središtem svih Kanarskih otoka. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan: TENERIFE – LJUBLJANA
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Poslijepodne vožnja do zračne luke te polijetanje zrakoplova prema Ljubljani


 Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika):
 • Hotel 3*: 
   - polazak 11.07.: 8.280 kn

   - polasci 15.08. i 22.08.: 8.350 kn
 • Hotel 4*:
   - polazak 11.07.: 9.800 kn
   - polasci 15.08. i 22.08.: 10.100 kn

   
Doplata za manji broj putnika (25 – 34 putnika): 230 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (hotel 3* i 4*): 2.270 kn

Popust za djecu do 12 godina na pomoćnom krevetu: 10%
 

Fakultativni izleti i sadržaji:
 • Izlet na otok La Gomera: 600 kn
 • Izlet na Gran Canariu: 1.060 kn
 • Loro Park: 300 kn

Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana – Tenerife – Ljubljana
 • pristojbe zračnih luka
 • organizirani transfer od zračne luke do hotela i obratno
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu 3* ili 4*
 • 3 izleta tijekom boravka na Tenerifima
 • voditelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije

Cijena aranžmana ne uključuje:
 • fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • policu putnog osiguranja
 

COVID-19:

Uvjeti ulaska u Republiku Sloveniju:
Za dolazak u Zračnu luku „Jožeta Pučnika“ u Ljubljani nije potrebno imati negativan PCR test ako ste u tranzitu koji podrazumijeva da teritorij Republike Slovenije morate napustiti u roku od 12 sati.
Uvjeti za ulazak za putnike koji nisu u tranzitu:
- negativan PCR test na prisutnost SARS-CoV-2 (COVID-19) ne stariji od 48 sati od uzimanja brisa;
- negativan brzi antigenski test na prisutnost SARS-CoV-2 (COVID-19) ne stariji od 24 sata od uzimanja brisa;
- potvrdu o pozitivnom PCR ili brzom antigenskom testu na SARS-CoV-5 koja je stariji od 21 dan, ali ne više od 6 mjeseci ili potvrdu liječnika da je preboljela  COVID-19 i da od početka simptoma nije prošlo više od 6 mjeseci;
- potvrdu o cijepljenju protiv COVID-a 19, kojom osoba dokazuje da je od primitka druge doze cjepiva proizvođača Biontech/Pfizer prošlo najmanje 7, MODERNA 14 te AstraZeneca, Johnson & Johnson i Sputnik V 21 dan

Uvjeti ulaska u Kraljevinu Španjolsku (Tenerife):
Po dolasku na Tenerife, hrvatski državljani moraju predočiti negativni PCR test (RT-PCR) COVID-19, koji nije stariji od 72 sata prije dolaska / slijetanja na Tenerife (djeca do 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).

Potvrda mora biti u pisanom ili elektroničkom obliku i izdana na španjolskom, engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, broj osobnog dokumenta (koji mora biti jednak dokumentu s kojim putujete), datum i vrijeme testa, podatje i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koje je izvršilo test, tehnika korištena za provođenje testa i negativni rezultat testa.

PCR test uz obavezno naručivanje može se obaviti u nadležnim institucijama, domovima zdravlja i bolnicama - potvrđeni negativni test ne smije biti stariji od 72 sata od slijetanja u zračnu luku na Tenerifima.

Uz to, SVAKI PUTNIK (čak i za djecu do 6 godina) mora ispuniti FCS obrazac prije polaska (zbog postupaka za dobivanje QR koda), koji se može naći na https://www.spth.gob.es/.  Svaki putnik mora se prvo registrirati odnosno urediti svoj profil, a zatim ispuniti obrazac. Obrazac je na engleskom jeziku, a dovoljno je da ga ispuni jedna odrasla osoba za sve putnike koji su na istoj rezervaciji odnosno borave u istom smještajnom objektu (u svaki obrazac dodajte osobe koji putuju s vama i borave na istoj adresi (odrasli i maloljetnici). U slučaju da putnici nemaju rezerviran isti smještaj, potrebno je izvršiti zasebnu prijavu - za svakog putnika zasebno. Važno je da u prijavi navedete isti putni dokument tj. putnu ispravu s kojim ćete putovati. Nakon popunjavanja obrasca dobit ćete poruku o potvrdi o uspješno ispunjenom obrascu i QR kod za svakog putnika koji se mora predočiti osoblju zračne luke (tiskana ili mobilna verzija) prilikom slijetanja na Tenerife (bez navedenog koda u nećete moći ući u državu.) Popunjavanje online najave za ulazak u Španjolsku obvezno je za sve putnike.

Prilikom ulaska na Tenerife potrebno je preuzeti aplikaciju RadarCOVID na svoj mobilni telefon: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/
Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 25


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMOMADEIRA - TURA
DIREKTAN ČARTER LET
Polazak iz Ljubljane
Polazak: 8 dana
Polasci: 26.09.2021.


MARAKEŠ - MAROKO
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 3 dana
Datum: 12.11.2021.

ROVANIEMI - FINSKA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 2 dana
Datum: 11.12.2021.

DUBAI - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 noći
Polasci: od 01.06.2021.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Datum: od 01.06.2021.


EGIPAT - HURGHADA
DIREKTAN LET IZ GRAZA
Trajanje: 8 dana
Polasci: subotom od 05.06.2021.


MALDIVI
Polasci iz Zagreba od 01.06.2021.
Već od 11.040 kn po osobi
Trajanje: 7 dana


DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba od 01.06.2021.
Već od 8.740 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba od 01.06.2021.
Već od 10.700 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja


ARUBA
Polasci iz Zagreba od 01.06.2021.
Već od 12.900 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja

BARBADOS
Polasci iz Zagreba od 01.06.2021.
Već od 10.980 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja


JAMAJKA
Polasci iz Zagreba od 01.06.2021.
Već od 13.400 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja


KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
od 01.06.2021.
Već od 10.690 kn po osobi
Trajanje: 7 noćenja