Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
ŠPANJOLSKA TURA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 21.07.2023. / Ažurirano: 21.07.2023.


BARCELONA - ZARAGOZA - MADRID - TOLEDO - VALENCIA – TARRAGONA


Termin putovanja:
07.10. - 14.10.2023.
 
1. dan: ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu u 22.20 sati na liniji VY1281 (Vueling). Po dolasku u Barcelonu u 00.40 sati, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BARCELONA – izlet MONTSERRAT – BARCELONA
Nakon doručka odlazimo u panoramski razgled grada autobusom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, Gaudijevo životno ostvarenje, remek-djelo katalonske umjetnosti (razgled izvana). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. U poslijepodnevnim satima odlazak do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Povratak u hotel i večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

3. dan: BARCELONA – TARRAGONA – VALENCIA
Doručak. Odjava iz hotela i potom polazak prema Tarragoni. Po dolasku u Tarragonu slijedi pješački razgled starog dijela grada bogatog rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem. Tarragona je kao rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12.st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegantno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, završavajući na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme u gradu. Slijedi vožnja do Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada “paelle”. “Terra Magica” - po mnogim anketama najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. st. stolovao opjevani nacionalni junak „El Cid Campeador“. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: VALENCIA – izlet NACIONALNI PARK LA ALBUFERA – VALENCIA
Nakon doručka odlazimo u razgled starog dijela grada, razgled započinjemo pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st. Posjet jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central. Šetnja do Plaça de l' Ajuntament - barokne gradske vijećnice iz 18. st., Arena de Toros. Odlazimo potom prema modernom dijelu grada, gdje su urbanu cjelinu pretvorili u jedan od najmodernijih gradova u Europi. Želja za kreiranjem učinkovite povezanosti starog i novog u gradu ostvarena je kroz provedbu planova najvažnijeg arhitekta Valencije, Santiaga Calatrava. Na obalama nekadašnje rijeke Turie podignut je impozantan kompleks koji ima ne samo estetski, već i praktičan karakter, sadrži sve: od Muzeja znanosti, Palače umjetnosti, Oceanografskog muzeja. U poslijepodnevnim satima odlazimo na izlet u Nacionalni park La Albufera, na obali Sredozemnog mora. La Albufera je prirodni rezervat okružen predivnom lagunom gdje valovi Sredozemnog mora oplakuju obalu El Salera. Ovo sjajno mjesto, idealno za bijeg od gradske gužve, prirodno je stanište za preko 250 vrsta ptica selica. Tri odvojena kanala povezuju močvare i lagunu s Balearskim morem. Slijedi plovidba brodom po jezeru s pogledom na tipične kuće «barracas» i na jedinstvena polja riže, koja je najvažniji sastojak čuvene valencijske paelle ili «paella valenciana» te ostalih lokalnih specijaliteta. Povratak u Valenciju. Večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

5. dan: VALENCIA – TOLEDO – MADRID
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje prema Toledu. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla - La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj), samostan i crkva San Juan de los Reyes, Alcázar, crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga Santa Maria La Blanca, Plaza Zocodover. Po završetku razgleda odlazimo prema Madridu. Po dolasku u glavni grad Španjolske prijava i smještaj u hotelu. Večera i noćenje.

6. dan: MADRID – izlet ESCORIAL – MADRID
Nakon doručka krećemo u razgled španjolske prijestolnice uz pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. U poslijepodnevnim satima odlazak na poludnevni izlet u El Escorial, dojmljivu samostansku kraljevsku rezidenciju Filipa II, jedno od najposjećenijih mjesta u Španjolskoj. Punog imena San Lorenzo Real de El Escorial, to je golemo zdanje u kojem se nalazi kraljevska palača, crkva, samostan i knjižnica. Kompleks koji je nastao između 1563. i 1584. godine, u tzv. Zlatno doba (za Španjolsku) Escorial svjedoči o tadašnjoj moći i veličini nekadašnjeg španjolskog svjetskog carstva, toliko velikom da se govorilo da tamo „sunce nikada ne zalazi“. Razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodan ostatak dana za osobne programe, dodatne razglede, šetnju opuštajućim parkom Retiro ili kupovinu. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan: MADRID – ZARAGOZA – BARCELONA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Zaragozi, prijestolnici Aragona. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Razgled povijesne jezgre grada: Bazilika Nuestra Senora del Pilar - barokna bazilika s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv. Jakova, trg Pilar, Lonja trgovačka burza 16.stoljeća, gradska vijećnica, katedrala Svetog spasitelja, Casa del Dean, zidine Aljaferia iz doba arapskog osvajanja, Puerta del Carmen, crkva Santa Engracia, četvrt San Miguel, toranj Zuida, spomenik Goyi. Po završetku razgleda nastavljamo prema Barceloni. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: BARCELONA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Prije povratka kući svakako predlažemo da današnje prijepodne iskoristite za posjet čuvenoj crkvi Sagrada Familia. Preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici. Posjetite također Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U za to previđeno vrijeme (oko 16:30 sati), polazak transfera od hotela prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 19.30 sati na liniji VY1280 (Vueling). Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.30 sati.



FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 50 € / 376,30 kn
(First minute vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
07.10. - 14.10.2023. 1.549 € / 11.670,94 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 398 € / 2.998,73 kn


Popusti:
  • dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju: 10%
Doplate:
  • doplata za turističku pristojbu u Barceloni cca 2,50 € - 3 € po osobi/noć (plaćanje u hotelu na recepciji)
Doplate po želji:
  • Doplata za paket ulaznica: 120 € (904,14 kn)
    Paket ulaznica uključuje:
    • ulaznicu za katedralu i Pueblo Español u Barceloni
    • ulaznicu za svetište Montserrat i uspon vlakom do svetišta zupčastom željeznicom
    • ulaznicu za rimski amfiteatar i katedralu u Tarragoni
    • ulaznicu za katedralu, Burzu svile (Lonja de la Seda) i plovidbu brodom u Valenciji
    • ulaznicu za katedralu, crkvu Sv. Tome i sinagogu u Toledu
    • ulaznicu za Muzej Prado u Madridu
    • ulaznicu za samostan u kraljevskom kompleksu El Escorial
    • ulaznicu za Baziliku Gospe od Pilara (Nuestra Señora del Pilar) i Katedralu Spasitelja (La Seo de Zaragoza)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe i naknade
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad osobne prtljage (dimenzija max. 40x20x30cm npr. manja torba, ruksak)
  • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
  • prijevoz autobusom tijekom ture i razglede prema programu
  • 7 noćenja s polupansionom hotelima 4* u Barceloni, Valenciji i Madridu u dvokrevetnim sobama
  • poludnevni izlet u Montserrat
  • poludnevni izlet u Nacionalni park Albufera
  • poludnevni izlet u El Escorial
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalne vodiče tijekom razgleda gradova i na izletima
  • slušalice tijekom razgleda i posjeta lokalitetima
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
  • Centro del arte Reina Sofia: 10 EUR
  • Prado: 15 EUR
  • Museo Thyssen y Bornemisza: 12 EUR
  • Kraljevska palača: 10 EUR
  • stadion FC Real Madrid
    • odrasli: 25 EUR
    • djeca 4-14 g.: 18 EUR

Neslužbeni red letova:
07.10.2023. ZAGREB BARCELONA   22:20  00:40
14.10.2023. BARCELONA ZAGREB   19:30  21:40,

 
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 
 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.