Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
MEDITERAN 2020.
KRSTARENJA JADRANOM 2020.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Pošalji upit 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
AUSTRALIJA - PROGRAM 1 - ZIMSKI PRAZNICI
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL

Objavljeno: 19.06.2019./Ažurirano: 20.11.2019.
 

Melbourne – Alice Springs – Kingy Canyon – Ayers Rock – Cairns – Veliki koraljni greben – Sydney


Termin putovanja:
03.01. - 17.01.2020. RASPRODANO!!!


1. dan: ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 14.30 sati na liniji EK2013 (Fly Dubai). Dolazak u Dubai u 23 sata po lokalnom vremenu.

2. dan: DUBAI – MELBOURNE
Nastavak leta za Melbourne u 3 sata na liniji EK408 (Emirates). Dolazak u Melbourne predviđen je u 23.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: MELBOURNE
Nakon doručka, slijedi odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda posjetit ćemo najpoznatije trgovačke ulice Bourke Street Mall i Collins Street, urešenu prekrasnim drvoredima, raskošnim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Obići ćemo potom najpoznatije gradske znamenitosti poput katedrale Svetog Pavla, poznatih kazališta Princess Theatre i Regent Theatre, gradsku vijećnicu, Kraljevsku izložbenu galeriju, Trg federacije. Vožnja pored Sveučilišta u Melbourneu , Nacionalnog teniskog centra, stadiona The Melbourne Cricket Ground, legendarnog mjesta australskog kriketa te zgrade parlamenta. Uživat ćemo u šetnji Kraljevskim botaničkim vrtovima, posjetiti prekrasne vrtove Fitzroy s avenijama golemih engleskih brijestova, brojnim nasadima cvijeća i fontanama, a potom i 297 metara visok toranj Eureka, na čijem se 88. katu nalazi stakleni vidikovac. Razgled ćemo završiti posjetom impozantnom spomeniku poginulima u Prvom svjetskom ratu u obliku piramide. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: MELBOURNE - (fakultativni izlet GREAT OCEAN ROAD ili PHILLIP ISLAND TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili odlazak na neki od fakultativnih izleta (uz doplatu). Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu jednom od najimpresivnijih obala u svijetu, „Great Ocean Road“. Slavna „Great Ocean Road“ predstavlja jedan od najfascinantnijih i najraznolikijih obalnih krajolika koje Australija nudi. Čarobna obala će Vas inspirirati dok putujete kroz Torquay – australsku prijestolnicu surfera, slikovita mjesta Lorne i Apollo Bay. Jedna od najznačajnijih atrakcija na ovome putu je 12 Apostola – formacija vapnenačkih stijena što se uzdižu iz mora, a odvojeni su od obale djelovanjem vjetra i valova. Na povratku u Melbourne zaustavljanje u ribarskom mjestu Port Campbell.
Ili, predlažemo odlazak na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: MELBOURNE – ALICE SPRINGS – KINGS KANJON
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema gradu Alice Springs. Po dolasku nastavak puta prema Kings kanjonu. Vožnja do Kings Canyona traje cca. 5 sati. (Ručak u vlastitom aranžmanu pri usputnom zaustavljanju). Po dolasku u Kings kanjon odlazak na šetnju uz potok (cca. 1,5 km i traje cca. 1 sat), prema vidikovcu odakle se ima prekrasan pogled na litice kanjona. Na ruti ćete vidjeti znakove kulture Aboridžina. Tura završava oko 19.30. Smještaj u hotel, noćenje.

6. dan: KINGS KANJON – AYERS ROCK
Doručak u hotelu – restoran se otvara već u 5.30 sati. Rani polazak iz hotela već u 6.30 autobusom do tzv. Rim Walk-a (šetnja kanjonom). Ova šetnja je za ljude dobre tjelesne kondicije kojima ne smeta šetnja po neravnom terenu i 90 metara po jako strmom putu uzbrdo. Sa samog vrha se pruža prekrasan pogled na Kanjon. Plato se sastoji od manjih ravnica omeđenih stijenama koje izgledaju poput ruševina. Nastavak puta predviđen je oko 10.30 sati prema Ayers Rocku – crvenom središtu Australije. Ručak je u vlastitom aranžmanu. Po dolasku smještaj u hotel Outback Pioneer, kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu  turu „Olgas“. Polazak na Kata Tjuta turu + turu Uluru zalaska sunca uz promatranje varijacije boja pri zalasku sunca uz čašu australskog vina i kanapee. Tura završava oko 20 sati. Noćenje

7. dan: AYERS ROCK – CAIRNS
U ranojutarnjim satima vožnja do Ulurua kako biste mogli uživati u izlasku sunca. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 m. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Nakon razgleda povratak u hotel te transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Cairns, grad koji se nalazi u tropskom području sjeveroistočne obale Australije i mjesto polazišta za neke od najvećih atrakcija Australije. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

8. dan: CAIRNS – VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS
Nakon doručka vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9. dan: CAIRNS - (fakultativni izlet KURANDA TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slijedi nezaboravna vožnja Skyrail žičarom u duljini 7,5 km iznad netaknute tropske kišne šume koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Po dolasku u selo Kuranda slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju. Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: CAIRNS – SYDNEY
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney. Po slijetanju doček od strane lokalnog vodiča i transfer do hotela. U kasnim poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na plovidbu katamaranom s večerom po jednoj od najljepših luka u svijetu. Odlazak pješice do luke Darling i ukrcaj na katamaran. Tijekom plovidbe pruža se nezaboravan pogled na Sydney Harbour Bridge, fascinantnu zgradu Opere i utvrdu Denison. Povraak do hotela. Noćenje.

11. dan: SYDNEY
Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Razgled spektakularne zgrade Opere, jednog od najprepoznatljivijih simbola Australije, kojeg mnogi smatraju arhitektonskim remek-djelom. Vožnja pored Hyde Parka i katedrale St. Mary, zgrade parlamenta, vijećnice, Sydney towera i luke Darling. Zaustavljanje kod Mrs. Macquarie's Chair radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere, a zatim slijedi organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Povratak u Sydney kroz predgrađa Paddington, Double Bay i Rushcutters Bay. Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan: SYDNEY - (fakultativni izlet BLUE MOUNTAINS)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu), odlazak na cjelodnevnu turu Blue Mountains. Vožnja do šarmantnog sela Leura, gdje slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupnju. Nastavak putovanja prema nacionalnom parku Blue Mountains, s fascinantnim prirodnim skulpturama nastalim djelovanjem kiše i vjetra. Dolazak do Echo Pointa, odakle se pruža pogled na stjenovite formacije Tri sestre i „australski Grand Canyon“. Uz doplatu, moguća vožnja željeznicom po najstrmijoj pruzi na svijetu u dolinu te povratak na vrh panoramskom žičarom. Slijedi posjet životinjskom rezervatu Featherdale, s jednom od najvećih zbirki australskih životinja, gdje, između ostalog, možete izbliza vidjeti koale, emue i klokane. Vožnja do Homebush Bay-a, mjesta održavanja Olimpijskih igara 2000. godine. Povratak u hotel. Onima koji preferiraju ostanak u Sydneyu, predlažemo (uz doplatu) odlazak na nezaboravnu avanturu - penjanje Sydney Harbour mostom. Uspon do vrha mosta uz asistenciju profesionalnih penjača. Sa vrha se pruža fascinantan pogled na grad i luku, a svatko tko se uspne do vrha, za uspomenu dobije fotografiju i certifikat. Ili, u vlastitoj organizaciji moguć odlazak trajektom u Manley, predgrađe Sydneyja, gdje možete uživati na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

13. dan: SIDNEY – (fakultativno BONDI PLAŽA)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada i okolice. Za kraj boravka u Australiji predlažemo da provedete dan na najpoznatijoj australskoj plaži. Plaža Bondi udaljena je oko 7 kilometara od centra grada i najpopularnija je plaža u Sydneyu, ali i cijeloj Australiji. Do plaže Bondi možete doći regularnim vlakovima i autobusima. Osim izvrsnih valova za surfere, uz plažu se nalazi i bazen. Zanimljiv je jer se na tom mjestu nalazi preko 100 godina, te uz plaćanje ulaznice omogućen je ulaz u saunu. Na kraju dana uživajte u večeri u jednom od restorana na plaži i zalasku sunca na oceanu. Povratak u hotel. Noćenje.

14. dan: SYDNEY – DUBAI
Doručak u hotelu. Odjava iz hotelske sobe do 11 sati. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku Sydney prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 21.45 sati na liniji EK413 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

15. dan: DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai predviđen je u 5.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10 sati na liniji EK2012 (Fly Dubai). Predviđeni dolazak u Zagreba u 13.15 sati.
 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 34.680 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.590 kn


 
Doplate:
 • napojnice vodiču i vozaču (plaćanje na licu mjesta): 50 EUR
Fakultativni izleti:
 • Melbourne:
  • cijelodnevni izlet Great Ocean Road: 1.890 kn
  • izlet na Philip Island: 1.200 kn
 • Cairns:
  • Izlet u Kurandu: 1.650 kn
 • Sydney:
  • cjelodnevni izlet Blue Mountains: 1.150 kn

Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Melbourne, Sydney –  Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
 • unutarnji let Melbourne – Alice Springs
 • unutarnji let Ayers Rock – Cairns
 • unutarnji let Cairns – Sydney
 • smještaj u hotelima 3*/4* prema programu na osnovi 12 noćenja s doručkom:
 • transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
 • grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
 • ručak tijekom izleta Veliki koraljni greben u Cairnsu
 • večernje krstarenje s večerom u Sydneyu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • pratitelja na putovanju
 • lokalne pristojbe i poreze
 • troškove organizacije putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • vizu za Australiju
 • napojnice
 • dodatne usluge i fakultativne izlete
 • troškove osobne prirode
 • policu putnog osiguranja
 • osiguranje od otkaza putovanja
   
Napomene:
 • Satnice letova su informativne prirode i podložne su promjenama do datuma putovanja.
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo
 • Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm
 • Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje australske vize koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • EK   2013     03JAN     ZAGREB - DUBAI                        14:30 - 23:05
  • EK   408       04JAN     DUBAI - MELBOURNE                  03:00 - 23:20
  • QF   796       07JAN     MELBOURNE - ALICE SPRINGS   09:30 - 10:50
  • QF   1854     09JAN     AYERS ROCK - CAIRNS              14:20 - 17:25
  • QF   923       12JAN     CAIRNS - SYDNEY                      12:05 - 16:00
  • EK    413      16JAN     SYDNEY - DUBAI                         21:45 - 05:15
  • EK    2012    17JAN     DUBAI - ZAGREB                         10:00 - 13:30
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 •  
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 
Follow jammark_zagreb on Twitter  

PREPORUČUJEMO

JADRAN - POSEBNE PONUDE
Vlastiti prijevoz
Dolasci od 01.06.


JADRAN - LAST MINUTE PONUDE
Vlastiti prijevoz
Dolasci od 01.07.


DUBROVNIK AVIONOM IZ ZAGREBA
NIKAD POVOLJNIJE!
Polasci od 02.07.


CRNA GORA - LJETOVANJE
polazak prema odabiru
Kotor - Igalo - Bečići - Herceg Novi - Budva - Sv. Stefan - Ćanj - Ucinj


CAMPING MON PERIN 4*
Svakodnevni dolasci
Trajanje: min. 3 dana
Datum: 15.05. - 03.10.2020.


MOBILE HOME HRVATSKA
Svakodnevni dolasci
Istra - Kvarner - Dalmacija


LUKSUZNA VILA BIANCA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA VALA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA VIDA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA MARIJA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA ALMA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.

LUKSUZNA VILA MIRNA
Minimalni boravak: 5/7 noćenja
Datum: od 30.05.2020. do 25.12.2021.