Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2023.
ODMOR U HRVATSKOJ
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Orient
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
OMAN
Opis i cijene  
PAL


Objavljeno: 01.09.2023. / Ažurirano 01.09.2023.
 

Termini putovanja:
16.11. - 23.11.2023.
06.02. - 13.02.2024. - GARANTIRANI POLAZAK!!!
16.04. - 23.04.2024.  
 
1. dan: ZAGREB - ISTANBUL – MUSCAT   
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova, prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) te polijetanje zrakoplova u 9.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.25 sati. Nastavak leta za Muscat u 19.30 sati na liniji TK774 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u zračnu luku Muscat je u 01.20 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani transfer autobusom do hotela u Muscatu. Noćenje.

2. dan: MUSCAT
Nakon doručka krećemo u obilazak Muscata koji svojim posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku da svjedoče skladu modernog i tradicionalnog kulturnog nasljeđa. Razgled grada ćemo početi vožnjom prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod zgrade Opere. Royal Opera House izgrađena je na 80.000 kvadratnih metara i imitira talijanski stil opernih kuća u koju je uklopljen dizajn tradicionalne arhitekture sa suvremenom omanskom arhitekturom. Može primiti gotovo 1.100 gledatelja na tri razine gledališta, idealne akustike koja spada u grupu prvoklasnih građevina svjetske umjetnosti. Odvest ćemo se potom do starog grada gdje ćemo obići Nacionalni muzej Omana. Nacionalni muzej najistaknutije je kulturno zdanje u Sultanatu Oman, koje je posvećeno isticanju kulturne baštine Omana, od pojave ljudskog utjecaja na Oman do danas. Iskustvo muzejskog prikaza raspoređeno je u 14 dvorana, koje uključuju više od 7000 osebujnih, pažljivo odabranih nalaza i 33 digitalna iteraktivna eksponata. To je prvi muzej u Sultanatu koji uključuje centar za učenje, opremljen u skladu s najvišim međunarodnim standardima te prvi muzej na Bliskom istoku koji koristi Brailleov sustav na arapskom jeziku. Šetnja do veličanstvene palače Al Alam, službene palače Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, koja se nalazi tik do portugalskih utvrda Mirani i Jalali iz 16. stoljeća. Voziti ćemo se dokovima Corniche-a i posjetiti šarenu tržnicu (bazar) Muttrah, jednu od najstarijih u Omanu. Očarat će vas svojim uskim uličicama, mističnim mirisima tamjana i sandalovine te unikatnim ukrasima, minijaturama, nakitom, pašminama i ostalim rukotvorinama. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: MUSCAT - VRTAČA BIMAH - WADI SHAB – WADI TIWI – SUR – PLAŽA KORNJAČA
Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Suru obalnom cestom koja je poznata po lijepim panoramskim pogledima na Omanski zaljev. Dolazimo do vrtače Bimah, prirodno stvorenog kratera ispunjenog tirkizno plavom vodom u kojoj ćemo se moći i okupati ako poželimo. Potom vožnja do jedne od najljepših dolina u zemlji, Wadi Shab, što u prijevodu znači “dolina između litica“. Wadiji su doline s prirodnim jezercima uglavnom u kanjonima. Oaze u pravom smislu riječi – usred ničega zelenilo i bistra voda. Wadiji su glavne atrakcije u Omanu i pravo mjesto za odmor i šetnju. Odlazimo kroz šumu palmi i banana do Wadi Tiwia, Wadi Tiwi je još jedan prekrasan prirodan bazen okružen zelenilom. Na putu prema obalnom mjestu Sur posjetit ćemo tvornicu tradicionalnih omanskih drvenih ribarskih brodova (dhow) koji se i danas grade ručno. U Sur stižemo u predvečerje i odlazimo u hotel. Slijedi večera, a u večernjim satima (oko 20.00 sati) očekuje nas jedinstveno iskustvo – posjet utočištu kornjača na plaži Ras Al Jinz gdje zelene kornjače, nakon tisuće prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: SUR – WADI BANI KHALID – PJEŠČANE DINE WAHIBA  
Nakon doručka odjava iz hotela te nastavljamo vožnju kroz planine prema Wadi Bani Khalidu, prekrasnoj oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina. Uživat ćemo u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima, kamenim plažama i nasadima datulja i palmi. Čari doline možemo iskoristiti za osvježenje ili treking. Nakon kupanja odlazimo put pješčane pustinje i nastavljamo uzbudljivu vožnju u 4×4 vozilima sve do našeg kampa gdje ćemo se kratko odmoriti, a u predvečerje odlazimo na safari po pješčanim dinama ususret čarobnom zalasku sunca. Večerom u kampu pod pustinjskim zvjezdanim nebom na najljepši način privest ćemo kraju ovaj dan. Noćenje u bungalovima u pustinjskom kampu.

5. dan: WAHIBA – BAHLA – JABREEN – NIZWA
Nakon doručka odjava iz kampa te potom krećemo prema Nizwi, nekadašnjem glavnom gradu Omana. Na putu ka Nizwi posjet dvorcu Jabreen, uz kratko zaustavljanje pokraj lijepe utvrde Bahla – Omanskog centra keramike koja je danas pod zaštitom UNESCO-a. U prelijepoj palači Jabreen iz 17. st., najljepšoj u Omanu, doživjet ćemo srednjovjekovnu atmosferu i vidjeti ručno oslikane stropove i izrezbarene okvire vrata i prozora islamskim motivima. Osim što je bio ratna utvrda, bio je i poznati znanstveni centar tog vremena u kojem se proučavala astrologija, medicina i islamsko pravo. Slijedi posjet selu Birkat Al Mauz, što u prijevodu znači „bazen s bananama“. Vožnja kroz seosku oazu s nasadima datulja i plantažama banana. U ovom selu se i dalje koristi najstariji sustav za navodnjavanje pod nazivom „falaj“ koji je pod zaštitom UNESCO-a. Prošetat ćemo uličicama sela u kojem se i dalje nalaze stoljetne kuće od blata koje nam otkrivaju nekadašnji način života ovog područja. Dolazak u Nizwu, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NIZWA - JABAL SHAMS (GRAND CANYON) - AL HAMRA - MUSCAT
Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo u razgled Nizwe koja je bila glavni grad negdašnje Julanda dinastije u 6. i 7. stoljeću, a poznata je po Okrugloj utvrdi koja je danas najposjećeniji omanski nacionalni spomenik i zadivljujući primjer stare omanske arhitekture. U Nizwi ćemo prošetati bazarom koji je poznat po nakitu, posebnim Khanjar bodežima i ostalim ukrasima od srebra. Uživat ćemo i u šarenilu i mirisima tržnice začinima koju ćemo također posjetiti. Potom ćemo ponovno sjesti u 4×4 i odvesti se prema Misfat Al Abriyeenu, planinskom selu u zelenoj oazi usred kamene pustinje na nadmorskoj visini od 1.000 m. Prošetat ćemo njegovim uskim uličicama uz stare kuće od kamena i blata, obići stari sustav navodnjavanja te baciti pogled na poljoprivredne terase na kojima stanovnici uzgajaju banane, šipak, mango i naravno palme kojima opskrbljuju tržnice. Za kraj ćemo se odvesti do platoa planine Jabal Shamsa s najvišim vrhom u Omanu (3.009 m), što u prijevodu znači „Planina Sunca“, ispod kojeg se prostire prekrasan kanjon kojim ćemo prošetati, poznat i kao omanski Grand Canyon. Nastavljamo vožnju prema Al Hamri, jednom od najstarijih sela u ovom kraju smještenom u podnožju. Tradicionalne kuće od blata koje datiraju do prije 400 godina i danas su nastanjene, a sustav navodnjavanja koji se koristi u ovom kraju jedan je od najstarijih takve vrste (pod zaštitom UNESCO-a). U Al Hamri ćemo posjetiti tradicionalnu kuću Bait Al Safah koja je prenamijenjena u muzej i prikazuje lokalnu tradiciju i način života unutar četiri zida. Nastavak vožnje prema Muscatu. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: MUSCAT – NAKHAL - MUSCAT
Doručak. Dan započinjemo odlaskom do Velike džamije sultana Qaboosa, najljepšoj džamiji u Omanu. Razvijeni dio lokacije obuhvaća 416.000 četvornih metara. Kompleks džamije koji pokriva 40.000 četvornih metara izgrađen je na povišenom podiju u skladu s tradicijom omanskih džamija koje su građene uzdignute od razine ulice. Može primiti do 20.000 vjernika, a sastoji se od glavne molitvene dvorane, molitvene dvorane za žene, natkrivenih prolaza, dvorane za sastanke i knjižnice koja sadrži oko 20.000 knjiga. Napomena: Žene koje posjećuju džamiju dužne su pokriti glavu šalom i ne nositi kratke hlače, odjeću za plažu ili odjeću bez rukava jer moraju biti potpuno pokrivene. Muškarci moraju nositi duge hlače. Nisu dopuštene kratke hlače. Potom krećemo do obalne regije Al-Batinah. Prvo ćemo otići do male, živahne tržnice Barka na kojoj lokalni ribari prodaju svjež ulov. Prošetat ćemo da vidimo što se nudi, a zatim slijedi vožnja pored starog sela Nakhal, na kraju oaze gdje se nalaze i termalni izvori vode koji su među lokalnim stanovništvom poznati kao omiljeno odredište za piknik. Tu ćemo provesti malo vremena opuštajući se okruženi bujnom vegetacijom. Odavde krećemo prema dvorcu Al Hazm, jednom od najveličanstvenijih dvoraca u Omanu, sagrađenog 1708. godine pred kraj vladavine plemena Al Yarubi Omanom. Dvorac je dao sagraditi Imam Sultan bin Saif al Yarubi. Dvorac je ujedno i utvrda, ali i palača u kojoj je živio imam te se danas nalazi na UNESCO popisu svjetske kulturne baštine. Povratak u Muscat. Večera i odmor u hotelu do transfera u zračnu luku Muscat.

8. dan: MUSCAT – ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela i noćni transfer u zračnu luku Muscat. Prijava na let za Istanbul u 2.15 sati na liniji TK775 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 6.50 sati po lokalnom vremenu, slijedi nastavak leta za Zagreb u 8.15 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.25 sati po hrvatskom vremenu.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 50 € / 376,73 kn
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
16.11. - 23.11.2023.
06.02. - 13.02.2024.
1.799 €
16.04. - 23.04.2024.   1.839 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 € / 2.938,46 kn

Doplate:
 • obavezna doplata za napojnice: preporučujemo 5 USD dnevno (plaćanje na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Muscat – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • grupni transfer autobusom od zračne luke do hotela i obrnuto
 • 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 3*/4* te pustinjskom kampu
 • sve razglede i izlete prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • putno osiguranje
Neslužbeni red letova:
08:55 - 12:10 Zagreb - Istanbul
18:25 - 00:15 Istanbul - Muscat

01:05 - 05:20 Muscat - Istanbul
07:00 - 08:05 Istanbul - Zagreb

Napomene:
 • Putni dokumetni: putovnica mora važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Viza: Viza za Oman: Za državljane Republike Hrvatske viza nije potrebna za turističke boravke do 10 dana. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Oman. Potrebno je imati važeću putovnicu (najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu); molimo da ponesete važeću putovnicu ili kopiju putovnice prilikom rezervacije aranžmana. 
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


SICILIJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2023.06.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


ROVANIEMI - LAPONIJA/FINSKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 3 dana
Polasci 2023.08.12.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


MALTA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 19.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!!


MEKSIKO - RIVIJERA MAYA I YUCATAN
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2024.: 10.01., 15.03.
GARANTIRANI POLAZAK!!


MEKSIKO - PREMIUM RIVIJERA MAYA I YUCATAN
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2023.: 25.11.
Polasci 2024.: 19.02.


KUBA - PROGRAM 1
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2024.: 15.01., 19.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!


KUBA - PROGRAM 2
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 10 dana
Polasci 2023.: 03.11.

Polasci 2024.: 06.02.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.07.2023.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.07.2023.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.07.2023.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.07.2023.