Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
GALICIJA I SJEVER PORTUGALA - PROGRAM 2
Opis i cijene  
AZ

Objavljeno: 04.11.2023. / Ažurirano: 04.11.2023.


Termini putovanja:
16.05. - 22.05.2024.

1 dan. ZAGREB - FRANKFURT - PORTO
Sastanak u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt na liniji Lufthanse LH1415 u 14.45h. Po dolasku oko 16.20h, nastavak puta za Porto letom LH1180 u 21.00h. Nakon slijetanja u 22.45h transfer do hotela u Portu. Smještaj i noćenje.

2 dan: PORTO - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Doručak. Slijedi vožnja prema sjeveru, prema granici sa Španjolskom i regiji Galicija. Dolazak u Santiago de Compostela koji spada među najpoznatije kršćanske hodočasničke destinacije na svijetu, te je nakon Jeruzalema i Rima, treći najvažniji svjetski centar kršćanstva. Srednjovjekovna ruta sv. Jakova od francusko-španjolske granice do Santiago de Compostela, pod UNESCO zaštitom, u srednjem vijeku snažno je doprinijela očuvanju kršćanstva. Čak je i slavni pisac Paul Coelho u ovom prekrasnom gradu pronašao inspiraciju za pisanje. Šetnja slikovitim ulicama prema katedrali u kojoj je sahranjen sv. Jakov: Plaza Obradoiro, gradska vijećnica, palača Raxoi, Hostal de los Reyes Catolicos, College San Jeronimo. Glavnim trgom dominira barokna fasada s 2 impresivna tornja, uz doplatu moguć razgled katedrale kroz Portico de la Gloria iz 12 st., srebrna kripta sv. Jakova, statua sveca,... Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Smještaj u hotel, noćenje.

3 dan: fakultativni izlet FISTERRA - MUXIA - LA CORUNA 
Doručak. Slobodan dan za upoznavanje centra Santiaga i isprobavanje izvrsne galicijske gastronomije kao što su specijaliteti Pulpo a la gallega (kuhana hobotnica), torte Tarta de Santiago ili Tarta Compostelana, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Moguć uz doplatu fakultativni izlet koji započinje odlaskom prema Finis Terri – „kraju svijeta“ gdje hodočasnici na putu prema Santiagu de Compostela dolaze do oceana. Kratka pauza kod svjetionika, najvažnijeg na „obali smrti“ koju osvjetljava kako bi brodovi sigurno uplovili u luku. Slijedi vožnja do mjesta Muxia gdje se na prekrasnom položaju nalazi svetište Nosa Senora da Barca. Prema legendi na tom mjestu se Madona ukazala apostolu sv. Jakovu. Nastavak izleta do grada La Coruna smještenog uz Atlantski ocean. Gradom dominira Herculesov svjetionik, u funkciji preko 2.000 godina. Šetnja srednjovjekovnim centrom, uz trg Maria Pita, promenadom uz more,… Povratak u Santiago de Compostela u popodnevnim satima. Noćenje.

4 dan: SANTIAGO DE COMPOSTELA - VIGO - PORTO
Doručak. Odlazak iz Santiaga te vožnja do grada Viga, bogatog keltskom i rimskom povijesti. Smjestio se cc 80 km od Santiaga, na ulazu u Ria de Vigo, dolinu okruženu morem, s prekrasnim plažama. Šetnja povijesnim centrom Casco Vello: katedrala Santa Maria, La Alameda park, kazalište Garcia Barbon, shopping ulica Calle del Principe, spomenik Julesu Verneu koji Vigo i potonulo blago poznate bitke u zaljevu Vigo koja se odigrala 1702.g. spominje u svojoj knjizi „20.000 milja pod morem“. Nastavak prema Portugalu, sve do Porta. Po dolasku razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,... Kraće slobodno vrijeme, uz mogućnost uživanja u degustaciji poznatog vina Porto u nekom od poznatih vinskih podruma. Smještaj u hotel, noćenje.

5 dan: PORTO - GUIMARAES - BRAGA - PORTO
Doručak. Vožnja prema Guimaraesu. Obilazak drevnog kamenog grada gdje je nastala kraljevina Portugal. Tu je rođen Dom Alfonso Henriques koji se nakon pobjede nad Maurima 1139. proglasio kraljem Portugala. Razgled odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina grada koji je upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a: stare granitne zidine, romanička utvrda, palača Braganza, pa zatim trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe…. Nastavak kraće vožnje prema Bragi, glavnom gradu istoimene regije.  Braga se ponosi poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva te sveučilišnim centarom dubokih kršćanskih korijena. Kraći razgled grada: katedrala Se de Braga, Nadbiskupska palača, glavna pješačka zona Rua do Souto, Arco da Puorta Nova,... U popodnevnim satima povratak u hotel, noćenje.

6 dan: PORTO - fakultativni izlet DOLINA RIJEKE DOURO (AMARANTE, PINHAO, REGUA)
Doručak. Slobodno vrijeme u Portu ili pak odlazak na fakultativni izlet. Slijedi vožnja prema dolini rijeke Douro koja je definitivno jedna od najljepših vinskih regija u svijetu. Karakteriziraju je strmi terasasti vinogradi te bijele i žute vinarije u stilu hacijenda (pod nazivom Quintas) smještene na obroncima. Prva pauza je u gradiću Amarante. U ovom biseru sjevernog Portugala oduševit će vas zgrade iz 17. st. s balkonima u jarkim bojama i uske uličice. Uz srednjevjekovni most preko rijeke Tâmega i crkvu svetog Goncala, sveca koji ima posebno mjesto u srcima mještana, nalazi se i Muzej Amadea de Sousa-Cardosa, jednog od najvećih portugalskih umjetnika 20. st. koji je rođen upravo u Amaranteu. Kraća pauza u centru. Nastavak vožnje prema glavnim vinskim čvorištima na rijeci Douro; Pinhao i Peso da Regua odakle se specijalnim brodicama zvanim rabelos nekada vino prevozilo do Porta. Odavde dolaze najbolja portugalska vina kao što su Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin, i dr. Spektakularni terasasti vinogradi pružaju se na obje strane rijeke i pejzaži su izvanredni. Prvo dolazak u Pinhao, srce doline Douro. Posjet željezničkoj stanici kojoj su zidovi ukrašeni zbirkom azulejosa (plavih ostakljenih mozaika)  iz 1937.g., a prikazuju tipične scene vezane u proizvodnju vina u dolini Duoro. U sklopu se nalazi i mala vinoteka i muzej. Slijedi vožnja prema gradiću Peso da Regua uz kraće stajanje u nekoj od mnogobrojnih Quintasa uz degustaciju vina i razgled podruma. Po dolasku, slobodno vrijeme u Peso da Regua, centru vinogradarstva regije – po želji moguća doplata vožnje brodicom rijekom Douro uz jedinstven doživljaj okolnih vinograda. U popodnevnim satima povratak autobusom prema Portu. Noćenje.

7 dan: PORTO - FRANKFURT - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro za samostalno istraživanje predivnog Porta. Transfer do zračne luke nešto iza podneva. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt na liniji Lufthanse LH1179 u 16.30h. Po dolasku oko 20.10h, nastavak puta za Zagreb letom LH1404 u 21.50h. Dolazak u Zagreb u 23.15h. 
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI:  60 € / 452,07 kn
(First minute vrijedi do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)

Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
16.05. - 22.05.2024. 1.190 € / 8.966,06 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 250 € / 1.883,62 kn
 
Popusti:
  • treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust 50 eur
Doplate:
  • boravišna taksa u Lisabonu 2 eur po osobi dnevno – plaćanje u hotelu obavezno
Cijena aranžmana uključuje:
  • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Porto-Zagreb s uključenim pristojbama
  • smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom
  • stručni pratitelj tijekom putovanja
  • prijevoz autobusom po programu
  • jamčevinu i organizaciju
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • karte javnog prijevoza
  • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Fakultativni sadržaji:
  • degustaciju vina u Portu 15 eur
  • izlet dolina rijeke Douro s degustacijom 75 eur
  • izlet Fisterra-Muxia-La Coruna 60 eur

Neslužbeni red letova:
Prijevoznik Lufthansa:
 LH1415   16MAY  ZAGFRA      1445 1620  
LH1180   16MAY  FRAOPO     2100 2245  
LH1179   22MAY  OPOFRA     1630 2010  
LH1404   22MAY  FRAZAG      2150 2315 
 


Napomene:
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20


Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 166 KB)

 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.