Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
IRSKA - ZELENI OTOK LEGENDI
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 09.02.2018.

DUBLIN – CLONMACNOISE – CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE & FOLK PARK –
ADARE – CORK – RINK OF KERRY – KILLARNEY NACIONALNI PARK

Termin putovanja:
28.08. - 06.09.2018.

1. dan: ZAGREB – REGENSBURG – OKOLICA FRANKFURTA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT/OKOLICA – BRUGGE/DELFT – ZEEBRUGGE/ROTTERDAM – BROD
Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: KINGSTON UPON HULL – HOLYHEAD – DUBLIN
Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema zapadu Engleske, preko Manchestera do luke Holyhead u Walesu gdje ćemo se ukrcati u trajekt za Dublin. Vožnja do Dublina, iskrcaj. Smještaj u hotel na području Dublina. Večera. Noćenje.

4. dan: DUBLIN – CLONMACNOISE – CLIFFS OF MOHER – ENNIS 
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje po Irskoj vodi nas preko Clonmacnoisea, jednog od irskih najzanimljivijih samostana. Čarobno smješten na rijeci Shannon u tzv. Midlandsu, samostan je osnovan sredinom 6. st., ali i prije toga je bio važno mjesto vjere u zemlji i jedan od najutjecajnijih središta u Europi prije dolaska Normana. Nekoliko je irskih kraljeva tu pokopano, a ostao je ruševina nakon što su ga početkom 16. st. razorili engleski vojnici (ulaznica uz doplatu). Poslije posjeta Clonmacnoise nastavljamo prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah. Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Odlazak na vožnju brodićem sa spektakularnim pogledom na klifove (doplata). Smještaj u hotel na području Ennisa, večera i noćenje.

5. dan: ENNIS – BUNRATTY CASTLE – ADARE  – CORK
Doručak. Putovanje nas danas vodi do dvorca Bunratty, poznate utvrde i nezaobilaznog odredišta svakog putovanja po „zelenom otoku“: utvrda iz 15. stoljeća i folk-park oko njega izvrstan su prikaz tradicionalnog irskog i gospodskog života (ulaznica uz doplatu). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare turistički vodiči nazivaju. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, prekrasno smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Dolazak u Cork u poslijepodnevnim satima. Prošetat ćemo gradom kojeg nazivaju „pobunjeničkim“ u Irskoj, budući da su se u njemu vodile značajne borbe u Ratu za neovisnost zemlje. Drugi grad po veličini u Irskoj, Cork je šarmantan i živahan gradić koji je 2005. g. bio europska prijestolnica kulture. Obilazak središta grada. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

6. dan: CORK – RING OF KERRY – NP KILLARNEY – CORK
Doručak. Tura po najromantičnijem području Irske Ring of Kerry s veličanstvenim pejzažima i s jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, s pogledom na Atlantik i vrlo bogatim biljnim svijetom. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama, te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Poslijepodne posjet svjetski poznatom nacionalnom parku Kilarney, omiljenom mjestu kraljice Viktorije. S prekrasnim krajolicima i bogate povijesti, Killarney nacionalni park je dom mnogih vrsta ptica, jelena i leptira. Killarney obiluje poviješću te će očarati one s afinitetom za staru arhitekturu. Posjet Killarneyju ne bi bio potpun bez posjeta Muckross kući i vrtovima, povijesnom viktorijanskom ljetnikovcu (ulaznica uz doplatu). Vrtovi su osobito privlačni i poznati po nasadima rododendrona i azaleja. Povratak u hotel na području Corka. Večera. Noćenje.

7. dan: CORK – DUBLIN
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Dublinu. Razgledavanje grada autobusom i pješice: Guinness Storehouse, prikaz povijesti i načina proizvodnje poznatog Guiness piva te degustacija piva (ulaznica uz doplatu) - parkovi Trinity College i Book of Kells (ulaznica uz doplatu) – katedrala sv. Patricka gdje je svećenik bio poznati pisac Guliverovih putovanja Jonathan Swift (ulaznica uz doplatu) - Grafton i O' Connell Street. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Poslije večere odlazak s voditeljem putovanja do poznate četvrti irskih pubova Temple Bar u središtu Dublina. Noćenje.

8. dan: DUBLIN – HOLYHEAD – KINGSTON UPON HULL
Doručak. Odjava iz hotela i ukrcaj na trajekt iz Dublina za Holyhead u Walesu. Po dolasku u Holyhead putovanje Engleskom do Kingston upon Hulla, luke u kojoj ćemo se ukrcati na noćnu plovidbu do Rotterdrama/Zeebruggea. Ukrcaj na brod u Hullu u ranim večernjima satima. Noćna plovidba.

9. dan: KINGSTON UPON HULL – ROTTERDAM/ZEEBRUGGE – FRANKFURT
Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

10. dan: FRANKFURT – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku. Posjet  Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Šetnja do trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje uz obalu jezera Chiemsee, kroz Austriju preko Graza te kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.



POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300  kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI (uključuje smještaj u dvokrevetnim kabinama): 7.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutrašnju kabinu na brodovima): 2.190 kn
Doplata za trokrevetnu kabinu (uključuje dvokrevetnu kabinu s pomoćnim ležajem): NA UPIT!


Doplate po želji:
  • večere na brodu: 220 kn
  • paket ulaznica (uplata u poslovnici): 660 kn
    • samostan Clonmacnoise
    • vožnju brodom uzduž Cliffs of Moher, Bunratty Castle i Folk Park
    • vožnja kočijom do Muckross Castle
    • Trinity College
    • Guinness Storehouse 
    • St. Patrick's katedrala
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom
  • pratitelja na putovanju
  • prijevoz brodom Zebrugge/Rotterdam-Hull i natrag s 2 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi noćenja s doručkom
  • 2 noćenja s buffet doručkom u okolici Frankfurta u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
  • 5 noćenja u hotelima 3* u Irskoj na osnovi noćenja s doručkom (potpuni irski kuhani doručak) u dvokrevetnim sobama:
    • 2 noćenja na području Dublina
    • 1 noćenje na području Ennisa
    • 2 noćenja na području Corka
  • dnevne vožnje brodom od Holyheada do Dublina i od Dublina do Holyheada
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne znamenitosti i izložbe koje nisu navedene
  • fakultativne izlete/doplate po želji
  • troškove osobnih narudžbi
  • policu putnog osiguranja
Napomene:
  • Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. 
 NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.