Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
JUŽNA AFRIKA, SVAZILAND, VIKTORIJINI SLAPOVI I SAFARI U BOCVANI
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL
 

Objavljeno: 29.10.2020./Ažurirano: 29.10.2020.
 


Termin putovanja:
09.11. - 22.11.2021.


1.dan: ZAGREB – DOHA – CAPE TOWN 
Sastanak putnika 2 sata prije polijetanje zrakoplova u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let za Dohu u 8.40 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16.10 sati po lokalnom vremenu. Odlazak u grad na večeru, a poslije večere transfer u zračnu luku Doha i nastavak leta za Cape Town u 1.45 sati na liniji QR1369 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2.dan: CAPE TOWN
Dolazak u Cape Town predviđen je u 11.05 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Smještaj i kraći odmor nakon kojeg krećemo na poludnevni panoramski razgled grada koji se nalazi na krajnjem jugu Afrike i za mnoge je jedan od najljepših svjetskih gradova. U srcu grada nalazi se najstarija građevina Cape Towna – Castle of good hope, zgrada Parlamenta, Company Gardens, malajska četvrt Bo Kaap poznata po svojim šarenim kućama. Ukoliko vremenske prilike dozvole, uspon uspinjačom na Table Mountain (1085 m), veličanstvenu planinu jedinstvenog oblika koja se impozantno uzdiže nad gradom. Table Mountain je simbol Cape Towna, a proglašena je jednim od sedam svjetskih čuda prirode. Za lijepog vremena sa planine se pruža prekrasan pogled na Cape Town i okolicu. U večernjim satima povratak u hotel. Večera i noćenje.

3.dan: CAPE TOWN – CAPE POINT – CAPE TOWN
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Cape Point-a. Vožnja obalnom cestom Chapman's Peak duž Atlanskog oceana tijekom koje možete uživati u prekrasnom pejzažu. Uživat ćemo, po mnogima, u jednoj od najljepših panoramskih vožnji u svijetu. Nastavak putovanja do prirodnog rezervata Cape Point koji udomljuje brojne fascinantne životinje, uključujući babune, antilope i preko 150 vrsta ptica, među kojima i nojeve, najveće ptice na svijetu. Posjet Rtu Dobre nade te vožnja do Cape Pointa. Slobodno vrijeme za šetnju i uspon do svjetionika s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Fakultativno odlazak na ručak (uz nadoplatu). Nastavak putovanja do plaže Boulders poznate po koloniji pingvina koji su se ovdje nastanili. Posjetit ćemo i botanički vrt Kirstenbosch, na istočnim obroncima Table Mountaina, koji je već godinama na listi najboljih botaničkih vrtova u svijetu. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

4. dan: CAPE TOWN – STELLENBOSCH – FRANSCHHOEK – PAARL – CAPE TOWN
Nakon doručka vožnja kroz vinorodni kraj. Posjet mjestima: Stellenbosch kojeg su osnovali Holanđani u 17.st (arsenal, crkva Rajnske misije, Dorp Street, ulica predivnih holandskih i viktorijanskih kuća). Degustacija vina i sira u jednom od poznatih podruma ; Franschoek što znači "francuski kutak" (mjesto kojeg su osnovali prognani francuski hugenoti krajem 17.st) - bit ćete oduševljeni gradskim šarmom i mirnim okružjem. Ovdje ćete imati priliku kušati regionalne delicije, sireve i najbolja vina. Po dolasku u Stellenbosch kratko vrijeme za šetnju drugim najstarijim gradom Južne Afrike. Stellenbosch krasi zanimljiva nizozemska arhitektura i prekrasne aleje hrastova. Posjet jednoj od lokalnih vinarija na degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Večera i noćenje u hotelu.

5.dan: CAPE TOWN – JOHANNESBURG – SWAZILAND
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Cape Town. Prijava na let za Johannesburg u 12 sati na liniji SA332 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 13.55 sati. Po dolasku nastavljamo put prema Kraljevini Svazi (Swaziland), prekrasnoj zemlji smještenoj između Južnoafričke Republike i Mozambika koja je nekoć bila britanski protektorat, a od 1968. je neovisna kraljevina. Dolazak do prijestolnice Swazilanda – grada Mbabane koji obiluje živopisnim tržnicama s brojnim autentičnim proizvodima i rukotvorinama očekujemo u večernjim satima. Smještaj u hotel u okolici glavnog grada, večera i noćenje.

6. dan: SWAZILAND
Doručak. Dan ćemo provesti u jednoj od posljednjih monarhija na svijetu. Vožnja kroz dolinu Ezulwini, u glavni grad Svazilanda – Mbabaneja. Slijedi panoramski razgled. Nastavak kroz dolinu Malkerns i kraće zaustavljanje u radionici svijeća, glavnih izvoznih proizvoda ove države. Obilazak Lobambe, političkog centra države, nakon čega slijedi nastavak vožnje prema prirodnom rezervatu Mantenga u kojem ćemo imati priliku uživati u prikazu tradicionalnog plesa. Dan ćemo privesti kraju razgledom Lavlje špilje (Lion Cavern) odnosno jednog od najstarijih rudnika na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan: SWAZILAND – NACIONALNI PARK KRUGER
Doručak te odjava iz hotela. Vožnja na sjever prema Nacionalnom parku Kruger, jednom od najpoznatijih u Africi. Prostire se na više od 20.000 km2 i stanište je brojnim afričkim životinjama. Malo se rezervata može pohvaliti s takvom raznolikošću životinjskog svijeta poput ovog parka. U Krugeru živi i „pet velikih (Big Five)“ – lav, afrički slon, bivol, leopard i nosorog koje ćemo možda uspjeti sve vidjeti. Po dolasku smještaj u lodge. Večera i noćenje.

8. dan: NACIONALNI PARK KRUGER
Nakon ranog doručka krećemo na cjelodnevni safari u otvorenim vozilima po Nacionalnom parku Kruger. Tijekom safarija ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u lodge u Hazyviewu. Ostatak dana slobodno vrijeme za odmor. Večera i noćenje.

9. dan: NP KRUGER - BLYDE RIVER KANJON – PRETORIA – JOHANNESBURG
Doručak. Odlazak iz NP Kruger i vožnja slikovitom pokrajinom Drakensberg prema Johannesburgu. Usputno zaustavljanje kod kanjona rijeke Blyde, jednog od najvećih kanjona u svijetu. Nastavak kroz pokrajinu Transvaal do Pretorie, administrativnog središta Južnoafričke Republike i grada s prekrasnom arhitekturom raznih stilova. Kraće zaustavljanje ukoliko vremenski bude moguće, a zatim nastavak vožnje do Johhanesburga. Po dolasku smještaj u hotel u okolici grada. Večera i noćenje.

10. dan: JOHANNESBURG – SOWETO – JOHANNESBURG
Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Johannesburga, najvećeg grada Južnoafričke republike i ekonomskog središta države. Razgled najznačajnijih znamenitosti: Houghton - Hillbrow - Tower - toranj Brixton - Afrički muzej - četvrt Soweto s muzejem Mandela. Soweto (South Western Townships) slikovito predgrađe Johannesburga, ali i najveća crnačka rezidencijalna četvrt Južnoafričke Republike u kojoj se nalazi i poznat muzej Mandela. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

11. dan: JOHANNESBURG – VIKTORIJINI SLAPOVI (ZIMBABVE)
Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer do zračne luke Johannesburg. Prijava na let za grad Victoria Falls u Zimbabveu u 10.50 sati na liniji SA040 (South African Airways). Po dolasku u Victoria Falls u 12.25 sati i obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj. U 16 sati odlazak na krstarenje s večerom na rijeci Zambezi uz nezaboravan afrički zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI – NACINALNI PARK CHOBE (BOCVANA)
Doručak, odlazak do Nacionalnog parka Chobe, koji je uz deltu Okavango najpoznatiji prirodni rezervat u Bocvani. To je raznoliko područje, od granice na rijeci Chobe do, sada isušenog, kanala Savute te safari rezervata Oremi i delte Okavango. Park je najpoznatiji po velikoj koncentraciji slonova koji obitavaju unutar parka, pretpostavlja se da je otprilike 120 tisuća jedinki uz veliki broj bivola, antilopa i grabežljivaca poput lavova, hijena, šakala, divljih pasa, itd. Uz sve ove životinje područje je također iznimno bogato ptičjim vrstama. Tijekom safarija ručak u nacionalnom parku, poslijepodne povratak u hotel u Victoria Falls. Večera i noćenje.

13. dan: VIKTORIJINI SLAPOVI – JOHANNESBURG – DOHA
Nakon doručka otići ćemo do slapova rijeke Zambezi na području Zimbabvea. Lokalni vodič će vas odvesti na nezaboravan doživljaj kroz kišne šume kako biste vidjeli jedno od sedam prirodnih čuda svijeta. Slapove je otkrio čuveni engleski istraživač dr.David Livingstone 1855. godine te ih je nazvao po kraljici Viktoriji iako ih lokalno stanovništvo naziva „Dim koji grmi“. Nalaze se na Zambeziju, graničnoj rijeci između Zambije i Zimbabvea i smatra ih se jednom od najvećih prirodnih ljepota na planeti. Po završetku razgleda povratak u hotel te transfer u zračnu luku Victoria Falls. Prijava na let za Johannesburg u 13.25 sati na liniji SA041 (South African Airways). Dolazak u Johannesburg predviđen je u 15.05 sati. Nastavak leta za Dohu u 19.30 sati na liniji QR1360 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

14. dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu predviđen je u 5.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 7.40 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb u 11.55 sati po hrvatskom vremenu.
 


FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 1.000 kn
(First minute vrijedi do 60 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 33.870 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.940 kn



Doplate:
  • viza za Južnu Afriku: 270 kn
  • posredovanje vize za Južnu Afriku: 690 kn
  • double-entry viza za Zimbabve: 45 USD (plaća se na ulasku)
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 50 EUR (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cape Town; Johannesburg – Zagreb
  • unutarnji letovi u Južnoj Africi Cape Town – Johannesburg; Johannesburg – Victoria Falls i Victoria Falls – Johannesburg
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima i lodgevima 4* na osnovu 11 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera)
  • ručkove tijekom putovanja kako je navedeno u programu putovanja
  • safari u Nacionalnom parku Kruger (Južna Afrika) i Nacionalnom parku Chobe (Bocvana)
  • lokalne vodiče na engleskom jeziku
  • pratitelja na putovanju
  • ulaznice i razglede prema programu
  • transfere i prijevoze prema programu
  • večera u restoranu u Dohi (Katar)
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • vizu za Južnu Afriku
  • vizu za Zimbabve
  • napojnice za vodiče i vozače
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
  • osobnu potrošnju

Napomene:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • VIZA: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu za Južnu Afriku dobiva se u ambasadi u Budimpešti. Cijena vize iznosi 270 kn, a usluga posredovanja ishodovanja vize za Južnu Afriku je 690 kn.
  • Cijena vize za Zimbabve je 45 USD i dobiva se po dolasku.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela u Južnoj Africi i Zimbabveu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
  • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)
 

 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.