Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Orient
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
JORDAN - PROGRAM 1
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PALObjavljeno: 28.08.2023. / Ažurirano: 13.10.2023.

 
Termin putovanja:
16.02. – 22.02.2024. 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – AMAN
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul i polijetanje zrakoplova u 20.20 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Aman u 1.40 sati na liniji TK814 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 3.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani transfer autobusom do hotela u Amanu. Noćenje.
*Točan red letenja za svaki od datuma polazaka niže u programu

2. dan: AMAN – MRTVO MORE – AMAN
Nakon kasnijeg doručka slijedi razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta i jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema obali Mrtvog mora gdje ćete ostatak dana imati vremena za odmor i uživanje u jednoj od najfascinantnijih prirodnih pojava - Mrtvom moru, jednom od ovozemaljskih čuda, koje nas i dalje drži očaranima svojom jedinstvenom pojavom. Mrtvo more je prije svega jezero koje napaja Jordan, a na kojeg, uz Jordan, izlaz imaju Izrael te Zapadna obala. Površina same vode nalazi se oko 396 metara ispod razine mora. Salinitet u jezeru iznosi do 33%, a iz njega voda ne otječe, što znači da sva voda koja uđe u njega, u njemu i ostaje. Radi se o jezeru koje je najniže smješteno jezero na Zemlji. Na ovom području vlada suha pustinjska klima, s jako malim brojem padalina. Upravo zbog velikog saliniteta prilikom kupanja nemoguće je potonuti te se preporučuje maksimalno kupanje ne dulje od 20 minuta. Povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: AMAN – JERASH – AJLOUN – AMAN
Nakon doručka odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po razgledu Jerasha, nastaviti ćemo do Ajlouna, grada koji se i dalje odupire vremenu. Ovaj je grad Saladinova vojska u 12 st. obranila od križara. Saladin je kao sposoban i pravedan vojskovođa pobijedio križare Jeruzalemskog kraljevstva, ali i bio na glasu kao vrlo milostiv prema svojim često okrutnijim protivnicima.  Povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – DVORAC KERAK – PETRA
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Petri. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: PETRA – WADI RUM 
Nakon doručka odlazimo u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, spektakularne pustinje, ekranizirane u filmovima o Lawrenceu od Arabije, čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom no sačuvala su svoje tradicionalne vrijednosti i način života. Prijava i smještaj u luksuzni pustinjski kamp. Doživjet ćete jedinstveni ambijent beduinske večere pod zvijezdama usred pustinje uz bogati buffet. Noćenje.

6. dan: WADI RUM – AMAN/AQABA
Program na polasku 21.10.2023.: WADI RUM - AMAN
Nakon doručka odjava iz kampa i odlazak na uzbudljivi pustinjski jeep safari u trajanju od dva sata. Potom krećemo ponovo prema sjeveru zemlje u smjeru jordanske prijestolnice Amana. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i odmor do transfera u zračnu luku. Oko 23.30 sati odlazak iz hotela prema zračnoj luci Aman.

Program na polasku 16.02.2024.: WADI RUM – AQABA
Nakon doručka odjava iz kampa i odlazak na uzbudljivi pustinjski jeep safari u trajanju od dva sata. Potom odlazak prema Crvenom moru odnosno gradu Aqabi koji je jedini jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli s Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom koje možete vidjeti šetajući promenadom. Aqaba je, zbog svojeg specifičnog položaja, luka i trgovačko središte već tisućama godina. Zbog bogate povijesne baštine te prirodnih ljepota obližnjih pustinjskih planina i koraljnih grebena Crvenog mora grad se sve više pretvara u turističku meku. Prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Nakon večere slobodno vrijeme u hotelu ili u šetnji gradom do kasnovečernjeg transfera u zračnu luku Aqaba. Oko pola noći organizirani transfer iz hotela u Aqabi do zračne luke Aqaba.

7. dan: AMAN/AQABA – ISTANBUL – ZAGREB
Program na polasku 21.10.2023: AMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku Aman, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 2.15 sati na liniji TK813 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 4.40 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb u 6.55 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 8.00 sati po hrvatskom vremenu.

Program na polasku 16.02.2024.: AQABA – ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku Aqaba, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 2.25 sati na liniji TK832 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 4.50 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb u 8.15 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines) . Dolazak  u Zagreb u 8.25 sati po hrvatskom vremenu.
 


FIRST MINUTE PONUDA NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 40 € / 301,38 kn
(First minute vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
21.10. - 27.10.2023. 1.399 € / 10.540,77 kn
16.02. - 22.02.2024. 1.339 € / 10.088,70 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 200 € / 1.506,90 kn

Doplate: 
 • napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 50 € (obvezna doplata na licu mjesta voditelju putovanja)
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
 • jeep safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
 • vizu za Jordan
 • trošak organizacije putovanja.
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • napojnice
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
 • policu putnog osiguranja

Neslužbeni red letova:
21.10. – 27.10.2023.

21OCT ZAGREB ISTANBUL          20:30 23:40
22OCT ISTANBUL AMMAN            01:40 03:55

27OCT AMMAN ISTANBUL            02:15 04:45
27OCT ISTANBUL ZAGREB           06:55 08:00

16.02. – 22.02.2024.
16FEB ZAGREB ISTANBUL             20:00 00:10
17FEB ISTANBUL AMMAN               02:20 04:40

22FEB AQABA ISTANBUL                02:25 04:50
22FEB ISTANBUL ZAGREB             08:15 08:25


Napomene:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • Jordanska viza - Državljanima Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan, dobiva se na granici. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji kopiju putovnice s osnovnim podacima. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, te je potrebno imati 1 praznu stranicu.
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)

 


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 31.07., 10.08., 26.08. 

GARANTIRANI POLAZAK!!

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 02.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.:  15.08., 03.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.