Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Daleka putovanja
Afrika
Karibi i Južna Amerika
Azija
Srednja Azija
USA i Kanada
Australija, Novi Zeland i Pacifik
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
KOLUMBIJA
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

PAL


Objavljeno: 04.12.2021. / Ažurirano: 04.12.2021..
 

Termin putovanja:
16.11. - 27.11.2022.


1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM – BOGOTÁ
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Amsterdam u 6.30 sati na liniji KL1938 (KLM). Dolazak u Amsterdam u 8.40 sati, a nastavak leta za Bogotu u 9.35 sati na liniji KL745 (KLM). Dolazak u Bogotu predviđen je u 14.30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Slijedi organizirani transfer do hotela u Bogoti. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. dan: BOGOTÁ (razgled grada: LA CANDELARIA – MUZEJ ZLATA - CERRO DE MONSERRATE)
Nakon doručka, odlazak u 6-satni razgled kolumbijske prijestolnice. Bogotá je grad u kojem živi skoro 10 milijuna stanovnika i predstavlja središte svih događanja u državi. Tipičan je latinoamerički grad, smješten na 2.650 m. Šetnja najstarijim područjem grada Candelaria, na kojem se nalazi katedrala, predsjednička palača i trg Bolivar. Odlazak u razgled jedinstvenog Muzeja zlata kojeg su ponovno otvorili 2008. godine. U njemu je sačuvano više od 6.500 zlatnih i keramičkih artefakata. Kolumbija je zemlja koja tradicionalno poštuje zlato i predmete od plemenite kovine, a tijekom prošlosti su vjerovali da je zlato sveta stvar. U Muzeju je izložena najveća i najvažnija svjetska zbirka predmeta od plemenitih kovina. Šetnja do šarolike tržnice Palequenao s raznolikim voćem i povrćem te tradicionalnim kolumbijskim jelima. Potom odlazimo na obližnje brdo Monserrate (na 3.100 m n.v.) do kojeg ćemo se dovesti žičarom i gdje ćemo imati priliku uživati u prekrasnom pogledu na grad Bogotu. Povratak u hotel. Slobodo vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

3. dan: BOGOTÁ – ZIPAQUIRA – BOGOTÁ
Nakon doručka odlazimo autobusom do mjesta Zipaquira, udaljenog otprilike sat i po vožnje od Bogote. Po dolasku razgled neobične i veličanstvene katedrale, izgrađene u rovovima rudnika soli, otprilike 200 metara ispod zemlje. Ova, kako kažu »solna katedrala«, nedjeljom primi i do 3000 vjernika. Predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske arhitekture, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, šetnju ili ručak. Poslijepodne povratak u Bogotu. Noćenje.

4. dan: BOGOTÁ – ARMENIA – PLANTAŽE KAVE – SALENTO
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke Bogota. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Armeniu, gradu u središtu regije Cafetare odnosno područja brojnih plantaža kava koje su smještene u jedinstvenoj prirodi Nacionalnog parka Los Nevados. Kolumbija je treći proizvođač kave u svijetu i to vrlo kvalitetne. Plantaže se nalaze u središtu Anda, gdje prevladava konstantno vlažno i toplo podneblje. Ova vrlo popularna kava u svijetu, sadrži sve što je potrebno za jednu kvalitetnu kavu: bogatstvo okusa i uravnoteženu aromu. Obilazak plantaže gdje ćemo dobiti uvid na koji način se proizvodi napitak koji je osvojio cijeli svijet. Slijedi vožnja prema gradu Salento. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: SALENTO – DOLINA COCORA – SALENTO
Nakon doručka odlazimo u razgled Salenta, pitoresknog kolonijalnog gradića s mnoštvom živopisnih šarenih kućica te okruženog planinama. Potom nastavljamo na cjelodnevni izlet u dolinu Cocora. Današnji dan ćemo provesti u prekrasnoj prirodi uz pregršt aktivnosti na otvorenom. Po dolasku u dolinu krećemo u šetnju (hiking) nestvarno lijepom prirodom u kojoj ćemo imati priliku vidjeti brojne vrste ptica, a posebno papagaje, ali i ono po čemu je ova dolina najpoznatija, a to je kolumbijski nacionalni simbol - voštane palme, ujedno i najviše palme na svijetu. Nakon šetnje slijedi ručak (uključen u cijenu) te mogućnost da se iskušate igrajući tradicionalne kolumbijske igre kao što su "Tejo" ili "Rana". Poslijepodne slijedi povratak u Salento. Slobodna večer u gradu. Noćenje.

6. dan: SALENTO – MEDELLIN
Doručak i odjava iz hotela. Danas se vozimo kroz prekrasne krajolike Kolumbije do Medellina, grada koji je nekoć bio vrlo opasan iz razloga što je u njemu poslovao i stolovao zloglasni kralj droge Pablo Escobar. Svojevremeno je Escobar kolumbijskoj vladi predlagao da će platiti cijeli javni dug države ukoliko ga oslobode svih optužbi. U špiljama je sakrio milijarde dolara, a višak novaca je preusmjerio za kupovinu stanova, za pomoć školama, sportskim klubovima i siromašnim obiteljima. Time se uspješno branio, no međutim, nakon 30 godina njegova djelovanja, ustrijelili su ga kolumbijski vojnici prilikom pokušaja bijega. Početkom 2000-ih Medellín započinje svoju transformaciju te će današnji razgled „grada vječnog proljeća“ upravo biti fokusiran na tu transformaciju grada iz nekoć jednog od najopasnijih na svijetu do jednog od najinovativnijih gradova na svijetu gdje su lokalne strukture vlasti vrlo uspješno krenule s ulaganjima u infrastrukturu i obrazovanje. Šetnja do trga Botero, Berrio i parka Sv. Antonija. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: MEDELLIN – GUATAPÉ – PIEDRA PEÑOL – CARTAGENA
Nakon doručka slijedi vožnja u obližnji Guatapé, popularno odredište lokalnog stanovništva. Selo Guatape je poznato po svojim kućama u živopisnim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina 20. st. gradnjom brane. Zaustaviti ćemo se kod 200 metara visoke monolitne stijene Peñol koja je jedna od najspektakularnijih atrakcija u okolici Medellína, a na koju se možete popeti uz 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Spuštamo se potom do jezera i krećemo na plovidbu brodom po jezeru uz uživanje u prekrasnoj prirodi. Ručak (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku Medellín te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela. Noćenje.

8. dan: CARTAGENA 
Doručak. Slijedi razgled Cartagene, slikovitog kolonijalnog grada uz obalu Karipskog mora. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja  Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine te čuti zanimljive priče i legende o „piratima s Kariba“. Po završetku razgleda povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: CARTAGENA – SANTA MARTA 
Doručak. Vožnja u Santa Martu, slikovito kolumbijsko i vrlo popularno ljetovalište. Najstariji kolumbijski grad odnosno romantična Santa Marta, smjestila se među gorjem Sierra Nevada de Santa Marta i okružila prekrasnim plažama. Zaustavljanje na seoskom imanju Quinta San Pedro, u vlasništvu osloboditelja latinske Amerike, Simona Bolivara. Kraći razgled Santa Marte i katedrale koja predstavlja najstariju kolumbijsku crkvu. Smještaj u hotel i noćenje.

10. dan: SANTA MARTA – (fakultativni izlet NACIONALNI PARK TAYRONA)
Doručak. Slobodan dan u Santa Marti za uživanje na plaži ili uz bazen, vlastite programe i aktivnosti. Ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u najljepši nacionalni park u Kolumbiji - Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. U sklopu izleta imat ćemo i ručak uključen u cijenu. Povratak u hotel u Santa Martu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

11. dan: SANTA MARTA – BOGOTÁ – AMSTERDAM
Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Santa Marta i prijava na let za Bogotu. Po dolasku u zračnu luku Bogota prijava na let za Amsterdam i polijetanje zrakoplova u 16.05 na liniji KL741 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan: AMSTERDAM – ZAGREB 
Po dolasku u Amsterdam u 10.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12.45 sati na liniji KL1943 (KLM). Dolazak u Zagreb u 14.35 sati.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 1.000 kn / 133 €
(vrijedi do 30 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)


Termini putovanja Cijena po osobi u
dvokrevetnoj sobi
16.11. - 27.11.2022. 20.980 kn / 2.785 €
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 4.980 kn / 661 €


Doplate:
  • napojnice: 50 EUR
Fakultativni izleti:
(minimalno 10 prijavljenih, plaćanje prilikom rezervacije)

  • Nacionalni park Tayrona s uključenim ručkom: 660 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Bogota – Zagreb
  • 3 unutarnja leta u Kolumbiji: Bogota – Armenia, Medellín – Cartagena, Santa Marta - Bogota
  • zrakoplovne pristojbe
  • 10 noćenja s doručkom u hotelima 4*/5*
  • 2 ručka tijekom ture (Dolina Cocora i Piedra Peñol)
  • autobusne prijevoze i razglede prema programu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalne vodiče na engleskom jeziku
  • troškove organizacije putovanja
  • jamčevinu i trošak organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • fakultativne izlete
  • dodatne usluge i obroke
  • napojnice
  • policu putnog osiguranja

COVID-19 NAPOMENA:
Za ulazak u Kolumbiju nije potreban negativan test na koronavirus. Putnici najkasnije 24 sata prije dolaska u Kolumbiju moraju ispuniti online formular, tzv.  "Check Mig"

Neslužbeni red letenja:
ZAGREB AMSTERDAM 06:30 08:40
AMSTERDAM BOGOTA 09:35 14:30

BOGOTA AMSTERDAM 16:05 10:30+1
AMSTERDAM ZAGREB 12:45 14:35


NAPOMENE:
  • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 27.04., 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.

STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci od 01.01.2024.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.01.2024.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.01.2024.