Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
BOŽIĆ I NOVA GODINA 2022/2023
KRSTARENJA JADRANOM 2022.
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Krstarenje rijekama
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit
 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
MADEIRA
Opis i cijene  
PAL
 

Objavljeno: 07.07.2022. / Ažurirano: 07.07.2022.


Termin putovanja:
30.10. – 04.11.2022. - GARANTIRANI POLAZAK!!!

1. dan: ZAGREB – FUNCHAL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlines za Madeiru (zračna luka Funchal) u jutarnjim satima. Po dolasku na Madeiru organizirani transfer do hotela i smještaj u hotel. Slobodna večer ili odlazak u orijentacijsku šetnju gradom uz pratnju voditelja putovanja. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL
Nakon doručka slijedi poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem. U središtu Funchala posjet gradskoj katedrali Sé; ljepota njene arhitekture proizlazi iz spajanja hispano-arapskog i gotičko-romaničkog stila. Izgrađena je 1514. godine, a krasi je jedan od najljepših crkvenih stropova, s impresivnim rezbarijama od cedrovine. Izlet se nastavlja posjetom gradskoj tržnici - štandovi sa cvijećem, svježim voćem i povrćem, ribe i morski plodovi Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Tijekom posjeta tržnici, imat ćemo degustaciju raznovrsnog egzotičnog voća tipičnog za Madeiru. Nakon tržnice, posjet manufakturi vezenih rukotvorina, gdje se mogu vidjeti prekrasni dizajni preneseni na tkaninu, kao i postupak dorade.U nastavku razgleda posjet Botaničkom vrtu (ulaznica uključena u cijenu) čiji položaj pruža idealne uvjete za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na očaravajuči krajolik zaljeva Funchal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvijet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3. dan: FUNCHAL – cjelodnevni izlet "ZAPADNA MADEIRA" (Câmara de Lobos, Ribeira Brava, Porto Moniz, Paul de Serra)
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po zapadnom dijelu otoka. Vožnja obalnom cestom prema malom ribarskom mjestu Câmara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze. Usputno zaustavljanje u Cabo Girão, najvišoj morskoj stijeni u Europi i drugoj po visini na svijetu (580 m). Nastavak vožnje do primorskog sela Ribeira Brava smještenog usred nasada šećerne trske iz kojeg, nakon kratke pauze za razgled, slijedi uspon do Serra de Água i Encumeade. Od tamo se za vedrog dana može uživati ​​u pogledu na sjevernu i južnu obalu otoka. Nastavak vožnje prema obali do Porto Muniza s prirodnim morskim bazenima koje je oblikovala lava. Pauza za ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno). Nakon ručka povratak prema Funchalu preko 1400 m visokog planinskog prijevoja Paúl da Serra. Dolazak u Funchal kasno poslijepodne. Fakultativno odlazak na večeru u tipičan lokalani restoran. Uživanje u tradicionalnim jelima, kao što je „Espetada“ (marinirana junetina na ražnju), upotpunit će plesači folklora. Noćenje.

4. dan: FUNCHAL - fakultativni izlet "ISTOČNA MADEIRA" (Pico de Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Ponta de São Lourenço)
Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj predivan otok. Uz nadoplatu mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet po istočnom dijelu otoka Madeire koji traje otprilike 8 sati, a započinje vožnjom prema Pico de Arieiro, trećem najvišem vrhu otoka (1818 m) s kojeg se za vedrog dana pruža veličanstven pogled na cijelu Madeiru. Nastavak vožnje kroz „Laurissilvu“ (najveću preostalu endemsku suptropsku šumu lovora na Madeiri) do parka prirode Ribeiro Frio (Hladni potok), područja bujne, autohtone vegetacije. Mogućnost posjeta uzgajalište pastrva (uz nadoplatu). Slijedi ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno) u pitoresknom gradiću Faial. Nastavak vožnje prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima koji predstavljaju jednu od tradicionalnih slika otoka. Nakon Santane odlazak do Ponta de São Lourenço, prirodnog rezervata s prekrasnim panoramskim pogledom na Atlantik i spektakularnim formacijama vulkanskih stijena. Povratak u hotel u Funchal. Noćenje.

5. dan: fakultativni izleti TREKKING RABAÇAL LEVADA ili GLEDANJE KITOVA I DUPINA
Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj predivan otok. Uz nadoplatu mogućnost odlaska na jedan od dva fakultativna izleta: Cjelodnevni izlet TREKKING RABAÇAL LEVADA započinje vožnjom preko visoravni Paúl da Serra do doline Rabaçal. Zaustavljanje kod pansiona Rabaçal odakle slijedi šetnja kroz prekrasnu prirodu do vodopada Risco i dalje po uređenim stazama do „Levada 25 Fontes“ (Staza 25 slapova). Na kraju šetnje dolazimo do malog jezera u dnu litice s koje se u jezerce spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u očaravajućoj prirodi. Na povratku do vozila put vodi kroz tunel koji služi za dopremanje vode na južnu stranu otoka. Ukoliko volite aktivan odmor u prirodi, ovu turu svakako preporučujemo. Trajanje ture je otprilike 8 sati.
Gledanje dupina i kitova - kao alternativu aktivnom izletu preporučamo zanimljivo trosatno putovanje katamaranom uz nadoplatu) – od Funchala se vozimo  daleko do pučine u nadi bliskog susreta s kitovima i delfinima i možda, uz malo sreće, s drugim morskim sisavcima. Povratak u hotel u Funchal. Noćenje.

6. dan: FUNCHAL – ZAGREB
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo doživljaj jedinstven za Madeiru - vožnju u najstarijem prijevoznom sredstvu na otoku – "Carros de Cestos" – drvenim kolicima kojima ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Riječ je o jednoj od najvećih atrakcija na Madeiri i budite sigurni da to ne želite propustiti!. Do lokacije za početak vožnje stiže se žičarom iz Funchala. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Funchal. Prijava na izravan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn (40 EUR)
(First minute vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!

Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
30.10. – 04.11.2022. 8.290 kn (1.105 EUR)
 
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn (240 EUR)


Popusti:
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 300 kn (40 €)
 • djeca 7 - 12 godina na pomoćnom ležaju: 700 kn (93 €)
Doplate po želji:
 • doplatu na redovnom letu iz Splita*: 1.230 kn (164 €) po osobi
 • doplatu na redovnom letu iz Dubrovnika*: 1.260 kn (168 €) po osobi
 • doplata za 5 večera u hotelu: 1.250 kn (166 €) po osobi
Fakultativni izleti:
 • izlet trekking Levada Rabaçal: 250 kn (33 €) po osobi (minimalni broj prijavljenih putnika 20)
 • cjelodnevni izlet po istočnom dijelu otoka Madeira: 450 kn (60 €) po osobi (minimalni broj prijavljenih putnika 20)
 • vožnja Carros de Cestos 17 € po osobi, karta za žičaru 11 € po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • gledanje delfina i kitova od 30 € po osobi (ovisno o raspoloživosti, plaćanje na licu mjesta)
 • večera u lokalnom restoranu s folklornim programom: 390 kn (52 €) po osobi
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Funchal – Zagreb
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • poludnevni razgled grada u Funchalu uz lokalnog vodiča, ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu i prezentaciju voća
 • cjelodnevni izlet po zapadnom dijelu Madeire uz lokalnog vodiča i uključenim ručkom
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • troškove organizacije, pripreme putovanja i jamčevine
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji nisu navedeni kao uključeni
 • fakultativne sadržaje
 • policu putnog osiguranja
 • osobnu potrošnju

Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 


PREPORUČAMO
 

ROVANIEMI - LAPONIJA
Polazak iz Ljubljane
Trajanje: 3 dana
Polasci 2022.: 02.12., 09.12., 16.12.


BILBAO I BASKIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2022.: 29.10.

GARANTIRANI POLAZAK!!

MALDIVI BEACH STAY
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 8 dana
Polasci 2022.: 12.11., 
Polasci 2023.: 07.01., 18.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!

MADEIRA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2022.: 30.10.

GARANTIRANI POLAZAK!!

LISABON - 4 DANA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2022.: 26.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!


ISTANBUL DELUXE 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2023.: 07.01., 21.02.
GARANTIRANI POLAZAK!!


DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.10.2022.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.06.2022.

SEJŠELI
Polasci iz Beograda i Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.06.2022.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci od 01.06.2022.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.11.2022.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.06.2022.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba ili Venecije
Trajanje: 7 noćenja
Polasci od 01.06.2022.