PORTUGAL - AZORSKI OTOCI - PROGRAM 1
AA


Objavljeno: 18.07.2019./Ažurirano: 29.11.2019.

 Vrijednost više:
uključeni svi izleti, hoteli 4* I polupansion na azorima!

Termini putovanja:
13.02. - 22.02.2020.


1. dan: ZAGREB – FRANKFURT
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom za Frankfurt na liniji LH u 14:55 sati. Po dolasku u Frankfurt u 16:30 sati ukrcaj u autobus i transfer do hotela na području aerodroma. Po dolasku u hotel smještaj u sobe i slobodna večer. Moguć odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada s voditeljem putovanja. Povratak u hotel javnim prijevozom s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT – PONTA DELGADA
Doručak. Transfer na aerodom, let kompanije TAP prema Azorima preko Lisabona u 13:25 sati. Slijetanje na Azore na otok Sao Miguel u Pontu Delgadu prema najavi u 18:00 sati. Transfer u hotel, smještaj i večera. Ponta Delgada je glavni grad otočja kojeg čini 9 otoka, od kojih je Sao Miguel ne samo najveći već i najraznolikiji i najnaseljeniji otok – na njemu živi otprilike polovica ukupnog stanovništva otočja. Nazivaju ga i otokom čaja, duhana, ananasa i krava! Ponta Delgada dramatično je smještena u podnožju vulkanskog masiva Sete Cidades. U prijevodu „tanka točka“, Ponta Delgada je šarmantno mjesto puno zanimljivih fasada, uličnih slika na zidovima, barova i restorana, baroknih crkvica... Noćenje.

3. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet SETE CIDADES
Doručak. Danas ćemo se uputiti na izlet Sete Cidades, na zapadni dio otoka, s prekrasnim krajolicima – istinski ljubitelji prirode na Azorima uživaju posvuda, ali Sete Cidades ih ostavlja bez daha! Sete Cidades u prijevodu znači „Sedam gradova“, a odnosi se na jezera nastala vulkanskom erupcijom. Zbog svoje iznimne ljepote Sete Cidades se nalaze na listi prirodnih čuda Portugala. Pješačke staze kroz idiličnu prirodu dovest će nas do Vista do Rei, „kraljevskog vidikovca“ s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na poznate Zeleno i Modro jezero. Povratak iz idilične prirode u poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

4. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet LAGOA DO FOGO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Lagoa do Fogo, centar vulkana Agua de Pau. Uspon na 900 m visine dovest će nas do nebeski plavog jezera u krateru koje je dugo dva kilometra i široko jedan, otkuda se pruža očaravajući pogled uokolo. Jezero Fogo poznato je kao jedno od najljepših jezera na otoku, savršeni primjer netaknute prirode. Potom ćemo se spustiti i posjetiti Caldeiru Velhu, termalno jezerce ispod slikovitog vodopada. U nastavku ćemo posjetiti i tzv. surfersko selo, Ribeiru Grande. Povratak u Pontu Delgadu, slobodna večer. Večera. Noćenje.

5. dan: PONTA DELGADA: poludnevni izlet VILA FRANCA
Doručak. Poslije doručka uputit ćemo se na poludnevni izlet u mjesto Vila Franca do Campo. Neki kilometar od obale na južnoj strani otoka Sao Miguel, otočić Vila Franca je nastala u krateru davno potopljenog vulkana i jedna je od najvažnijih atrakcija na otoku. Proglašena prirodnim rezervatom, rubne stranice njezina kratera obrubljene su vegetacijom endemskih vrsta, dok je u samom krateru gotovo savršeno okruglo, prirodno jezero, spojeno s morem uskim kanalom. Nekoć glavni grad Azora dok Ponta Delgada nije preuzela tu ulogu, Vila Franca je grad ananasa i naranči. Povratak u Ponta Delgadu, slobodno poslijepodne. Večera.
Noćenje.

6. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet NORDESTE

Doručak. Poslije doručka krećemo na izlet naziva „NORDESTE“ (Sjeveroistok). Riječ je sjeveroistočnom dijelu otoka kako samo ime govori, ali i o gradiću istog imena koji se nalazi u središtu regije. Taj dio otoka nema termalne izvore i jezera, ali zato obiluje vodopadima i prelijepim vidikovcima, najstarijim kućama, najstarijim selima, to je dio otoka koji se prvi počeo naseljavati po dolasku Portugalaca 1432.g. i smatra se najljepših dijelom otoka Sao Miguel. Sjeveroistok je pun planinskih vrhunaca, rijetkih i ugroženih vrsta ptica, pitoresknih sela, zelenih polja, vodopada i spektakularnih klifova, osim toga smatra se regijom Europe najbogatijom cvijećem! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

7. dan: PONTA DELGADA: cjelodnevni izlet FURNAS
Doručak. Danas ćemo posjetiti Furnas, selo na istoku od Ponte Delgade, u unutrašnjosti otoka te se upoznati pobliže s vulkanskim porijeklom otočja. Prije toga ćemo stati u Calouri gdje se nalazi poznati vidikovac.  Furnas je poznat po velikoj termalnoj aktivnosti: tu se nalaze brojni termalni izvori i fumarole koje izgledaju kao one na Islandu ili Novom Zelandu primjerice. Tu je i poznati botanički park Terra Nostra, pun flore sa svih strana svijeta koji ćemo posjetiti, unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, pogodno za kupanje. Uključen ručak tijekom izleta, glasoviti Cozido Furnas. Poslije posjeta Furnasu put nas vodi na sjevernu obalu, na poznatu plantažu čaja Gorreana, jedinu u Europi, koju ćemo posjetiti i okrijepiti se šalicom čaja. Povratak u Ponta Delgadu, večera. Noćenje.

8. dan: PONTA DELGADA: slobodan dan
Doručak. Slobodan dan za dodatno otkrivanje otoka. Predlažemo da svoj boravak na Azorima upotpunite nekim od dodatnih izleta i aktivnosti kao što su izleti brodom u ribičke aktivnosti, kajakarenje u vulkanskim jezerima, izleti u prirodu na kvadovima, jahanje, itd. Ili možete posjetiti neke od brojnih staklenika s ananasima po kojima je otok poznat, odnosno najstariji muzej na otoku Carlos Machado koji odlično prikazuje način života na otočju. Za preporučiti je i obilazak poznate špilje Gruta de Garvao u neposrednoj blizini grada koja je pravo geološko čudo! Večera. Noćenje.

9. dan: PONTA DELGADA – FRANKFURT
Odjava iz hotela i rani transfer do zračne luke. Let zrakoplovom iz Ponte Delgade preko Lisabona za Frankfurt u u 7:00 sati, dolazak u Frankfurt u 18:30 sati po lokalnom vremenu. Smještaj u hotel u blizini aerodroma i noćenje.

10. dan: FRANKFURT – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom iz Frankfurta za Zagreb u 13:00 sati, dolazak u Zagreb u 14:20 sati po lokalnom vremenu.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 500 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 13.790 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.590 knDoplate:
 • boravišna pristojba u Lisabonu i Portu (po noćenju): 2 EUR po osobi
Doplate po želji:
 • 3 ručka tijekom cjelodnevnih izleta: 520 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom na linijama Zagreb–Frankfurt–Lisabon– Ponta Delgada–Lisabon–Frankfurt–Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
 • smještaj u hotelima 4*:
  • 2 noćenja na širem području Frankfurta (na području zračne luke) na osnovi noćenje/doručak
  • 7 noćenja u Ponti Delgadi na Azorima na osnovi polupansiona (s iznimkom zadnjeg dana Azora kad zbog
   ranog leta doručak nije moguć)
 • sve izlete prema programu
 • ručak na izletu Furnas
 • lokalne vodiče tijekom izleta po Azorima
 • pratitelja na putovanju
 • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • boravišnu pristojbu
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izričito navedenih kao uključene
 • policu putnog osiguranja
 • trošak javnog prijevoza
 • napojnice 
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi
Napomene:
 • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 
 • Informacije o putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20