SICILIJA
PAL


Objavljeno: 09.02.2022. / Ažurirano: 01.04.2022.


 
Termin putovanja:
15.04. - 18.04.2022. - RASPRODANO!!
 
1. dan: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 8 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania u 9.45 sati, slijedi vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Nastavak vožnje do Palerma, prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Nakon večere predlažemo odlazak u večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama. Noćenje.
 
2. dan: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Doručak. Odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“ (fontana della vergogna). Zatim odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne povratak u Palermo. Večera u hotelu te potom slobodno vrijeme u gradu. Svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana i lokala isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, arancino, cassata, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje.
 
3. dan: PALERMO – CEFALÙ – TAORMINA
Nakon doručka i odjave iz hotela, nastavljamo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalù na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture.  Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalù u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema Taormini, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Prijava i smještaj u hotel u centru Taormine.
 
4. dan: TAORMINA – ETNA – CATANIA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. U poslijepodnevnim satima odlazak prema zračnoj luci Catania i prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.
 


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
15.04. - 18.04.2022. 4.880
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn


Popusti:
  • dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju: 10%
Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):
  • izlet na Etnu: 65 EUR
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
  • transfere i razglede prema programu
  • audio slušalice tijekom razgleda
  • 3 noćenja s uslugom polupansiona (doručak i večera) u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i Taormini
  • lokalne vodiče u Siracusi i Palermu
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
  • fakultativne sadržaje
  • policu putnog osiguranja
Informativne cijene ulaznica:
  • arheološki lokaliteti u Siracusi 16,50 EUR
  • Monreale katedrala 6 EUR
  • Monreale klaustar samostana 6 EUR
  • Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 19,50 EUR
  • Grčko-rimski teatar u Taormini 13,50 EUR
 
COVID-19 NAPOMENA (STANJE SIJEČANJ 2022.)*
Svi putnici prije ulaska u Italiju dužni su ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

Od 1. veljače 2022. za ulazak u Italiju iz RH, te iz država članica EU, dovoljna je COVID putovnica .

Osobe koje nisu završile ciklus cijepljenja protiv virusa SARS-CoV-2 ili preboljele COVID-19 bit će podvrgnute karanteni u trajanju od 5 dana. Ukoliko putnici dolaze iz zemalja izvan država članica EU i država Schengenskog sporazuma, trajanje karantene kojoj se trebaju podvrgnuti je 10 dana.
Gore pobrojane potvrde trebaju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.
Djeca do dobi od 6 godina izuzeta su od testiranja, dok sva djeca iznad 6 godina moraju imati negativni nalaz antigenskog testa ne stariji od 24 sata odnosno molekularnog ne stariji od 48 sati.
Od 1. veljače 2022. trajanje COVID potvrde reducirano je s 9 na 6 mjeseci.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Italiju, putnici će biti obavješteni na vrijeme.

 
Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Informativni red letenja – zrakoplovna kompanija Trade Air:
    15.4.2022.  Zagreb – Catania   08:00 – 09.45
    18.4.2022.  Catania – Zagreb   18:00 – 19:45
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)