MARRAKECH - ZIMSKI PRAZNICI
PAL



Objavljeno: 23.11.2023. / Ažurirano: 23.11.2023.


Termin putovanja:
03.01. - 07.01.2024.
 
1. dan: ZAGREB – MARRAKECH
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Marrakech. Po dolasku u Marrakech, a nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo u panoramski razgled Marrakecha, magičnog „crvenog grada“ okruženog s jedne strane snijegom prekrivenim planinskim vrhovima Atlasa dok ga s druge strane obljubljuje najveća svjetska pustinja Sahara. Marrakech, čije ime na berberskom jeziku znači „Božja zemlja“, najvažniji je od četiri kraljevska grada Maroka. Ovaj poseban i fascinantan grad utemeljila je dinastija Almoravida krajem 11. st. kada su sagrađene mnoge blistave palače i parkovi. Povratak u hotel te večera u hotelu. Noćenje.

2. dan: MARRAKECH
Nakon doručka odlazak u razgled grada te najznačajnijih znamenitosti „bisera juga“ kako se još popularno naziva Marrakech. Najupečatljiviji je stari dio grada – medina, koji se zbog svoje atraktivnosti i značaja našao na popisu svjetske baštine UNESCO-a, a upravo u tom labirintu malih ulica satkana je sva čar i ljepota ovog grada. Posjetit ćemo između ostalog prekrasnu palaču El Bahia, kompleks u kojem se nalaze brojne građevine, paviljoni i vrtovi, a posebno su impresivni raskošni mramorni podovi i oslikani zidovi. Zatim džamija Koutoubia s minaretom visokim čak 77 metara, a koji je čest motiv razglednica ovog grada; Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi, vrtovi Menara s gracioznim ljetnim paviljonom čiji se obrisi reflektiraju u svjetlucavoj vodi umjetnog jezera, okruženog prostranim vrtovima zasađenima maslinovim drvećem. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo glavni gradski trg Jemaa el-Fna, koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije, obzirom da se svake večeri trg pretvori u najveći restoran na otvorenom. Ovdje ćete naići na krotitelje zmija i majmuna, žonglere, akrobate, muške plesače, živopisno odjevene prodavače te orijentalne pripovjedače. Uz trg se smjestila i velika tržnica – souk, na kojoj možete kupiti doslovno sve, a cjenkanje je nezaobilazno. Marrakech ima najveće natkrivene tržnice u Maroku u kojima se nude razni poznati i nepoznati začini, predmeti i odjeća od kože, šarene tradicionalne svjetiljke i brojne rukotvorine. Povratak u hotel i večera. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru;  napustite metež Marrakecha, doživite ritam marokanskih pjesama i plesova. Svake večeri od 1980. godine Chez Ali Fantasia u Marrakechu nudi večeru uz nastup pod tradicionalnim šatorima Caidal. Predstava koja uključuje ples, akrobate, jahače, vatromet i narodnu glazbu... Dočekat će Vas berberska plemena koja će Vas i otpratiti do Vašeg stola pod kaidskim šatorom. Više od četiri sata prepustite se ritmu berberskih parada, glazbenika, akrobata i orijentalnih plesačica. Divite se vatrometu na kraju. Noćenje.

3. dan: MARRAKECH – (fakultativni izlet DOLINA RIJEKE OURIKA) – MARRAKECH
Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marrakecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uključen). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: MARRAKECH – (fakultativni izlet ESSAOUIRA)
Nakon doručka slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do dva sata vožnje udaljen grad Essaouiru, smješten na obali Atlantskog oceana. Essaouiru nazivaju i gradom vjetrova, a kroz povijest Maroka bila je jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Grad odiše europskim štihom, tu su smještene umjetničke galerije i radionice, a dah posebno oduzima kilometrima duga pješčana plaža i brodice naslagane na obalu. Zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj Listi zaštićene svjetske baštine. Slikoviti grad bio je omiljena kulisa brojnim redateljima pa su tako ovdje snimani i serija "Igra prijestolja", "Kraljevstvo nebesko" Ridleyja Scotta, "Aleksandar Veliki" Olivera Stonea... Zbog boemske atmosfere brojne su ga zapadnjačke zvijezde birale kao mjesto za odmor. Obilazak Medine, židovske četvrti, posjet ribljoj tržnici, isprobavanje morskih delicija... S portugalske se tvrđave pruža prekrasan pogled na Atlantski ocean i luku. Obilazak dokova s plavim čamcima i velikih pješčanih plaža prepunih surfera. Nakon razgleda grada slijedi ručak u lokalnom restoranu (uključen), a potom slobodno vrijeme za individualne programe. Predlažemo uživanje u ispijanju kava i/ili čajeva posebnih okusa i cjenkanje s lokalcima za suvenire živih boja. Povratak u Marrakech. Večera u hotelu te slobodno vrijeme za uživanje na trgu Jemaa el-Fnaa. Noćenje.

5. dan: MARRAKECH – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili fakultativno odlazak u razgled Vrtova Majorelle i Muzeja Yves Saint Laurent. Vrtove Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle 1924., a kupio ih je Yves Saint Laurent 1980. godine. Vrt Majorelle sadrži oko 3000 biljnih vrsta na gotovo 1 hektaru, art deco vilu s oznakom House of Illustres i muzej povijesti Berbera. Jedno je od najposjećenijih mjesta u Maroku. Vrt očarava svojim jasnim bojama i bujnim zelenilom, potpuno odsječen od vanjskog svijeta. Smješten u neposrednoj blizini Jardin Majorelle, muzej Yves Saint Laurent u Marrakechu nalazi se u novoj zgradi od 4000 m² te uključuje stalni izložbeni prostor od 400 m² posvećen radu Yvesa Saint Laurenta koji je dizajnirao Christophe Martin. Muzej također uključuje dvoranu za povremene izložbe, znanstvenu knjižnicu s preko 5000 svezaka, dvoranu sa 140 sjedećih mjesta, knjižaru i kafić na terasi. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luku Marrakech te prijava na izravan charter let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.
 


POPUST ZA RANE REZERVACIJE NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 50 € / 376,73 kn
(vrijedi do 45 dana prije polaska ili rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu)

Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
03.01. - 07.01.2024. 1.249 € / 9.410,59 kn
 
Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 160 € / 1.205,52 kn

Doplate:
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Marrakech – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka
  • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
  • prijevoz autobusom prema programu
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* ili 5* u Marrakechu na osnovu polupansiona
  • razglede prema programu uz pratnju lokalnih vodiča
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • napojnice
  • dodatne obroke
  • policu putnog osiguranja
  • osiguranje od otkaza putovanja
Fakultativni izleti:
  • Fantasia večera i show u restoranu „Chez Ali“ : 60 € (452,07 kn)
  • Cjelodnevni izlet u Essaouiru: odrasli 75 € (565,09 kn), djeca do 12 godina 55 € (414,40 kn). Minimum 20 prijavljenih putnika.
  • Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika: odrasli 45 € (339,05 kn),  djeca do 12 godina 35 € (263,71 kn). Minimum 20 prijavljenih putnika. Za ovaj izlet obavezna je sportska odjeća i obuća.
  • Vrtovi Majorelle & YSL muzej: 50 € (376,73 kn), ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu. Minimum 20 prijavljenih putnika.

Neslužbeni red letenja:
03JAN ZAGREB MARRAKECH 07:00 11:00
07JAN MARRAKECH ZAGREB 17:50 21:30
*lokalna vremena


Napomene:
  • Putni dokumetni: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 20

Za ovo putovanje vrijede slijedeći OPĆI UVJETI (.pdf 333 KB)