NOVA GODINA U PORTU - PROGRAM 2
AA


Objavljeno: 17.07.2019./Ažurirano: 09.09.2019.

Porto – Braga – Guimaraes – Dolina rijeke Douro – Lisabon

VRIJEDNOST VIŠE:
Uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju!
Uključena degustacija vina u Portu i izlet u dolinu rijeke Douro s brodskom vožnjom,
ručkom i degustacijom vina!

Termini putovanja:
29.12.2019. - 02.01.2020.

1. dan: ZAGREB - PORTO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 11:35 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) - Palača Burze (ulaznica uključena) - Trg Liberdade - most Dom Luis - toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: PORTO - BRAGA - GUIMARAES - PORTO
Doručak. Cjelodnevni izlet u dva grada na sjeveru, Bragu i Guimaraes. Braga je uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera, ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. Posjetit ćemo uz lokalnog vodiča središte grada i ono najpoznatije u Bragi – svetište Bom Jesus do Monte, smješteno na šumovitom Monte Espinho, 3 km izvan grada. Ovo popularno svetište posebno je zbog grandioznih stuba i pogleda na dolinu Rio Cavado i planine u daljini. Nakon kraćeg slobodno vremena u središtu Brage nastavljamo putovanje prema Guimaraesu, „kolijevki Portugala“. Ovdje je 1109. g. rođen Afonso Henriques, osnivač portugalskog kraljevstva. Na tzv. Svetom obronku iznad grada stoji njegov romanički dvorac u kojem je navodno rođen (ulaznica uključena). „Kolijevka Portugala“ spojena je i s drugom portugalskom kraljevskom dinastijom, obitelji Braganca. U starom se dijelu grada nalazi njihova palača iz 15. st. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina stari je grad upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001. godine. Povratak u Porto u kasnijim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: PORTO: krstarenje dolinom rijeke Douro
Doručak. Posjet sjeveru Portugala ne bio bio potpun bez izleta u dolinu rijeke Douro, svjetski poznate po proizvodnji slavnog vina istoimenog imena. Za dolinu rijeke Douro kažu da bi se mogla nazvati i „čarobnom dolinom“, njezina je ljepota skoro mitska. Da je tome tako govori i činjenica da je UNESCO zaštitio svojom titulom prelijepe krajolike uz rijeku, a dolina rijeke Douro je prva označena i regulirana vinska regija u svijetu, već 1756. g.! Na  izlet krećemo poslije doručka autobusom, do mjestašca Pinhao gdje ćemo se ukrcati na brod i uz čašu vina ploviti dva sata uz pogled na glasovite vinograde, terase i farme, koji svi zajedno oblikuju čudesno lijepe pejzaže. Nakon dva sata vraćamo se u Pinhao i nastavljamo dolinom do imanja Quinta do Seixo, gdje ćemo posjetiti njihovu poznatu vinariju i degustirati njihov poznati porto. Nakon posjeta Quinti odlazak na ručak (uključeno u cijenu). Poslije ručka nastavak putovanja dolinom po glasovitoj cesti N222, proglašenom jednom od najboljih svjetskih cesta, prema gradiću Pesso da Regua, središtu doline. Povratak u Porto u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na otvorenom (napomena: organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

4. dan: PORTO - LISABON
Doručak. Poslije kasnijeg doručka putovanje prema portugalskoj prijestolnici, Lisabonu. Putem do Lisabona posjetit ćemo jedan od najljepših gradića u zemlji, ljupki Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5.dan: LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo odlazak (javnim gradskim prijevozom) na Baixa do Chiado s kojeg vozi glasoviti stari tramvaj, linija 28 Martim Moniz. Vožnja starim tramvajem je jedna od velikih atrakcija grada i ludo iskustvo jer tramvaj vozi po brežuljcima i ulazeći u lude zavoje, istodobno omogućuje da se vide stare jezgre grada, a završiti vožnju možete u blizini starog dvorca Sao Jorge s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Tko više voli moderniju arhitekturu doći će na svoje s posjetom dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 23:50 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.090 kn

 
Doplate:
  • boravišnu pristojbu: 2 EUR (po osobi i noćenju, na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Porto i Lisabon-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom:
  • pratitelja na putovanju
  • transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada
  • transfer do zračne luke u Lisabonu
  • visokoturistički autobus tijekom cijele ture
  • sve razglede i izlete prema programu
  • službene vodiče u Portu, Bragi, Guimaraesu i dolini rijeke Douro
  • ulaznice za Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, dvorac u Guimaraesu, svetište Bom Jesus do Monte u Bragi
  • probu vina u Portu
  • izlet na rijeku Douro s vožnjom brodom, degustacijom vina i ručkom
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje
  • boravišnu pristojbu
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • policu putnog osiguranja
  • napojnice
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi

Napomene:
  • Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja.
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40