DUBAI - PROGRAM 1
PAL

Objavljeno: 02.02.2021. / Ažurirano: 02.02.2021.

GRUPNI POLASCITermini putovanja:
29.03. - 03.04.2021.
29.04. - 04.05.2021.

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Dubai u 18.50 sati na liniji TK760 (Turkish Airlines). Po dolasku u Dubai u 00.20 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do Hotela Metropolitan Dubai 4*. Smještaj i noćenje.
 
2. dan: DUBAI MODERN CITY TOUR – (fakultativni izlet KRSTARENJE S VEČEROM DUBAI MARINA)
Nakon kasnijeg doručka u 11 sati odlazak na razgled novog, modernog dijela grada (uključeno u cijenu). Razgled obuhvaća novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju.  Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Sljedeća stanica je Souk u Madinat Jumeirah, živahni tradicionalni bazar u arapskom stilu sa živopisnim trgovinama, galerijama, restoranima i kafićima, ispresijecan kanalima pa ga od milja nazivaju i Mala Venecija. Odlazak na Palm Jumeirah, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm, One & Only, Waldorf Astoria, The Ritz, itd. Zaustavit ćemo se na predjelu zvanom Pointe the Palm gdje ćemo napraviti pauzu za kavu i fotografiranje. Nastavljamo prema Dubai Marini, tzv. europskom dijelu grada gdje se također uzdižu predivni neboderi kao čuda moderne arhitekture na samo tri minute hoda od bijele pješčane plaže koja obljubljuje poznatu rezidencijalnu četvrt JBR (Jumeirah Beach Residences) i još jedno čudo arhitekture, novoizgrađeni umjetni otok Bluwaters Island na kojem ćemo napraviti još jednu stanku. Potom odlazimo do Mall of the Emirates gdje ćete vidjeti prvo umjetno skijalište u Dubaiu. Za one koji pak ne skijaju, tu je najveći zatvoreni snowpark na svijetu, od čak 3000 kvadratnih metara, u sklopu kojeg je i snježna spilja. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel ili po želji mogućnost ostanka na ručku ili shoppingu u Mall of the Emirates. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u Dubai Marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.
 
3. dan: DUBAI – (fakultativni izlet DUBAI MIRACLE GARDEN i GLOBAL VILLAGE)
Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na zabavu u vodenom parku Wild Wadi (pored hotela Burj Al Arab), plivanje s dupinima i cjelodnevnu zabavu u Aquaventure park u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži.  Predlažemo također i posjet novootvorenim atrakcijama poput Dubai Legolanda ili tematsko-zabavni park IMG Worlds of Adventure s 5 tematskih cjelina uključujući i Cartoon Network te Marvel zone. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet Miracle Garden i Global Village. Svake godine od sredine studenog pa sve do sredine svibnja, Dubai cijeli dio grada pretvori u najljepšu cvjetnu bajku – Miracle Garden. Više od 70 tisuća metara kvadratnih tako osvane u najljepšem šarenom ruhu raznovrsnog bilja, cvijeća i cvjetnih instalacija. Miracle Garden otvoren je na Valentinovo 2013. godine, a čarobni svijet raskošnog vrta krasi 150 milijuna cvjetova koji su raspoređeni kroz divne instalacije u obliku raznih modela, oblika i lukova. Dubai Miracle Garden dva puta se pronašao u Guinnessovoj knjizi rekorda. Kreacija iz 2016. u obliku aviona Airbus A380 dospjela je na popis najvećih cvjetnih instalacija ikada dizajniranih. Svake godine vrt dobiva novi koncept, svježe ideje i sasvim novi izgled pa posjetitelji uvijek imaju novi materijal za savršene „cvjetne fotografije“. U neposrednoj blizini nalazi vrt Butterfly koji je dom za oko 35.000 leptira (više od 25 vrsta). Zatim odlazimo u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava i raznih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Noćenje.
 
4. dan: OLD DUBAI CITY TOUR – (fakultativni izlet VIDIKOVAC BURJ KHALIFA)
Nakon doručka u 9 sati krećemo autobusom u obilazak starog dijela grada ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu. Prvo postaja današnjeg obilaska je predsjednička palača Zabeel Palace, dom vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma. Nakon kraće foto pauze ispred rezidencije odlazimo u najstariji dio grada. Šetnjom kroz povijesnu jezgrom Al Fahidi u kojoj ćete otkriti stari Dubai, onaj gdje nema ni traga neboderima ni modernom svijetu, dolazimo do Dubai Creek-a, kanala koji se proteže Dubaijem, a koji se može prijeći na nekoliko načina. Najupečatljiviji je svakako tradicionalnim drvenim brodom abrom, a upravo ćemo se i mi njime prebaciti na drugu stranu kanala do četvrti Deira gdje ćemo obići poznate soukove. Soukovi su tradicionalne arapske tržnice na kojima ćete svjedočiti pravom vatrometu boja, mirisa i okusa. Uživajte u kupovini prekrasnih suvenira uz nezaobilazan doživljaj cjenkanja s upornim, ali ljubaznim i susretljivim prodavačima. Najpoznatiji su soukovi oni na kojima se prodaju zlato, začini, mirisi i tekstil. Souk sa zlatom najveća je tržnica zlata na Arapskom poluotoku. Jedno je od najboljih mjesta na svijetu za kupovinu finog nakita, zlata, srebra i dragog kamenja. Na souku sa začinima oduševiti će vas mnoštvo sušenog bilja i začina, poput cimeta, kardamona, šafrana i klinčića. U mirisima koji će vas okruživati uživati ćete čak i ako niste pasionirani kuhar ili gurman. Na souku s parfemima pronaći ćete tradicionalna arapska prirodna ulja attare u atraktivnim bočicama. Ujedno ćete moći i sami napraviti vlastiti parfem ili kući ponijeti prepoznatljive mirise oud ili bakhoor. Njima možete prenijeti orijentalni ugođaj u svoj dom. Naposljetku, na souku s tekstilom dočekati će vas ručno rađene marame, šalovi i drugi modni detalji. Sve izrađeno od kašmira, svile, pamuka ili vune, prekrasnih i maštovitih uzoraka. Potom odlazimo do najvećeg trgovačkog centra na svijetu Dubai Mall gdje se u podnožju najviše građevine na svijetu Burj Khalife, nalazi se Dubai Fountain koja će vam prirediti pravi audiovizualni spektakl i najpopularniji show u Dubaiju. Riječ je o najvećem koreografiranom sustavu fontana na svijetu. Obuhvaća vodene mlazove visoke i do 150 metara te njihovo zabavno plesanje i ljuljanje u ritmu tradicionalne arapske glazbe ili popularnih hitova iz cijelog svijeta. U petominutnom plesu fontane, koji prati i osvjetljenje oko 6,000 lampica, lasera i projektora, možete uživati potpuno besplatno. U rano poslijepodne u 13:00 i 13:30 sati te potom svakih pola sata između 18:00 i 23:00 sata. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife. Povratak u hotel ili po želji ostanak u Dubai Mallu uz samostalni povratak u hotel. Noćenje.
 
5. dan: DUBAI – (fakultativni izlet PUSTINJSKI JEEP SAFARI S VEČEROM) - DUBAI
Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski jeep safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli (šiša). Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.
 
6. dan: DUBAI - ISTANBUL - ZAGREB
Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na let za Istanbul u 8.40 sati na liniji TK763 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.45 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Zagreb u 19.10 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati po lokalnom vremenu.

 

FIRST MINUTE POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 200kn
(First minute vrijedi do 30 dana prije polaska ili do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


Termini putovanja Cijena u kn/osobi u
dvokrevetnoj sobi
Doplata u kn za
jednokrevetnu sobu
29.03. - 03.04.2021.
29.04. - 04.05.2021.
5.780 1.690


Doplate:
 • turistička pristojba "Turizam Dirham": 15 AED (cca 30 kn) po sobi i noćenju
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače: 20 USD
Fakultativni izleti (uplate uz rezervaciju):
 • Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi: 440 kn (uključena ulaznica za Predsjedničku palaču)
 • Izlet Pustinjski Jeep safari i večera u beduinskom kampu uz show program: 390 kn
 • Krstarenje s večerom u Dubai Marini: 450 kn
 • Odlazak na vidikovac najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa: 420 kn
 • Dubai Miracle Garden i Dubai Frame: 490 kn
 • Global Village: 250 kn
Cijena aranžmana uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines u ekonomskoj klasi na izravnom letu Zagreb – Dubai – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • 1 komad predane prtljage po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • grupni transfer autobusom od zračne luke do hotela i obrnuto
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom
 • poludnevni razgled Dubaija prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • napojnice
 • turističku pristojbu
 • fakultativne izlete
 • troškove osobnih narudžbi
 • policu putnog osiguranja
Napomene za izlete:
 • Svi sadržaji koje koristite u Global Village-u dodatno se plaćaju na licu mjesta.
 • Cijene izleta važeće su za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Ne garantiramo mogućnost uplate izleta na licu mjesta.
 • Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
 • Svi navedeni izleti mogu se rezervirati tijekom cijele godine osim sljedećih izleta koji su otvoreni u navedenom periodu:
  MIRACLE GARDEN: 3.11.2020. - 01.05.2021.
  GLOBAL VILLAGE: 25.10.2020. - 05.04.2021.


VAŽNE NAPOMENE

COVID-19:
VAŽNO - PRIJE PUTOVANJA: Savjetujemo vam da prije svakog putovanja dodatno provjerite ima li ograničenja za putovanja u određenu destinaciju. Putovanje može biti dopušteno samo u određene svrhe, a turističko putovanje može biti izuzeto.
Više detalja možete pronaći na:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/


PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19:
 • Državljani Republike Hrvatske koji putuju u Dubai moraju imati kod sebe negativan rezultat PCR testa. Putnik se mora podvrgnuti testiranju najkasnije 72 sata prije dolaska (vrijeme koje se računa je od trenutka uzimanja brisa, a ne od trenutka kada stignu rezultati). Po dolasku u Dubai obavezno dodatno besplatno testiranje.
 • Djeca do 12 godina starosti (11,99) se ne moraju testirati
 • Test mora biti urađen u laboratoriji koju je odobrila Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata - u pitanju su laboratorije koje su autorizirane od strane Vlade Republike Hrvatske odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ "Dr. Andrija Štampar" i sl.)
 • Putnici moraju imati ispisan dvojezični rezultat testa (na hrvatskom i engleskom)
 • Svi putnici moraju preuzeti aplikaciju za pametne telefone „COVID DXB APP“ prije nego što napuste zračnu luku.
 • Postoji mogućnost da putnik bude nasumično podvrgnut dodatnom testiranju. U tom slučaju, putnik je dužan rezultate testa pričekati u svojoj hotelskoj sobi, a koji će stići putem aplikacije “COVID DXB APP”. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Hrvatske da se posebno raspitaju o procedurama ulaska u Veleposlanstvu UAE u zemlji čiji su državljani.
 • Svi putnici moraju imati popunjenu Zdravstvenu deklaraciju koja se dobije u zračnoj luci ili samom zrakoplovu
 • Putnici moraju imati putno zdravstveno osiguranje
 • Nošenje zaštitnih maski je obavezno na svim javnim površinama u gradu, osim na gradskim plažama i za stolom u restoranu. U hotelu maska nije obavezna na plaži i prostoru oko bazena. Maska je u hotelu obavezna samo u zatvorenom prostoru i prilikom ulaska u restoran.DODATNE NAPOMENE:
 • Putovnice moraju važiti još minimalno 6 mj., od termina povratka sa putovanja
 • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
 • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji UAE i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
 • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
 • Završna obavijest o putovanju će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
 • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
 • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 15