Opći uvjeti putovanja
Savjeti prije putovanja
Putno osiguranje - uvjeti
KRSTARENJA JADRANOM 2024.
JADRAN 2024
EUROPSKO PRVENSTVO U NOGOMETU 2024
Europska putovanja
Programi avionom
Programi uz vlastiti prijevoz
Daleka putovanja
Zemlje Orienta
Krstarenje morima
Luksuzna krstarenja morima
Zabavni parkovi
Putovanja vlakom
Krstarenja oko svijeta
Avanturistička putovanja
Sigurnost online plaćanja
Pošalji upit








 
Naslovna Naslovna    Ispiši Ispiši    Pošalji upit Pošalji upit     Podijeli
NOVA GODINA U PORTU - PROGRAM 2
Opis i cijene  

Ova stranica više nije aktivna, koristite izbornik za odabir aktualnih programa!

AA


Objavljeno: 17.07.2019./Ažurirano: 09.09.2019.

Porto – Braga – Guimaraes – Dolina rijeke Douro – Lisabon

VRIJEDNOST VIŠE:
Uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju!
Uključena degustacija vina u Portu i izlet u dolinu rijeke Douro s brodskom vožnjom,
ručkom i degustacijom vina!

Termini putovanja:
29.12.2019. - 02.01.2020.

1. dan: ZAGREB - PORTO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 11:35 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) - Palača Burze (ulaznica uključena) - Trg Liberdade - most Dom Luis - toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: PORTO - BRAGA - GUIMARAES - PORTO
Doručak. Cjelodnevni izlet u dva grada na sjeveru, Bragu i Guimaraes. Braga je uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera, ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. Posjetit ćemo uz lokalnog vodiča središte grada i ono najpoznatije u Bragi – svetište Bom Jesus do Monte, smješteno na šumovitom Monte Espinho, 3 km izvan grada. Ovo popularno svetište posebno je zbog grandioznih stuba i pogleda na dolinu Rio Cavado i planine u daljini. Nakon kraćeg slobodno vremena u središtu Brage nastavljamo putovanje prema Guimaraesu, „kolijevki Portugala“. Ovdje je 1109. g. rođen Afonso Henriques, osnivač portugalskog kraljevstva. Na tzv. Svetom obronku iznad grada stoji njegov romanički dvorac u kojem je navodno rođen (ulaznica uključena). „Kolijevka Portugala“ spojena je i s drugom portugalskom kraljevskom dinastijom, obitelji Braganca. U starom se dijelu grada nalazi njihova palača iz 15. st. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina stari je grad upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001. godine. Povratak u Porto u kasnijim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

3. dan: PORTO: krstarenje dolinom rijeke Douro
Doručak. Posjet sjeveru Portugala ne bio bio potpun bez izleta u dolinu rijeke Douro, svjetski poznate po proizvodnji slavnog vina istoimenog imena. Za dolinu rijeke Douro kažu da bi se mogla nazvati i „čarobnom dolinom“, njezina je ljepota skoro mitska. Da je tome tako govori i činjenica da je UNESCO zaštitio svojom titulom prelijepe krajolike uz rijeku, a dolina rijeke Douro je prva označena i regulirana vinska regija u svijetu, već 1756. g.! Na  izlet krećemo poslije doručka autobusom, do mjestašca Pinhao gdje ćemo se ukrcati na brod i uz čašu vina ploviti dva sata uz pogled na glasovite vinograde, terase i farme, koji svi zajedno oblikuju čudesno lijepe pejzaže. Nakon dva sata vraćamo se u Pinhao i nastavljamo dolinom do imanja Quinta do Seixo, gdje ćemo posjetiti njihovu poznatu vinariju i degustirati njihov poznati porto. Nakon posjeta Quinti odlazak na ručak (uključeno u cijenu). Poslije ručka nastavak putovanja dolinom po glasovitoj cesti N222, proglašenom jednom od najboljih svjetskih cesta, prema gradiću Pesso da Regua, središtu doline. Povratak u Porto u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na otvorenom (napomena: organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

4. dan: PORTO - LISABON
Doručak. Poslije kasnijeg doručka putovanje prema portugalskoj prijestolnici, Lisabonu. Putem do Lisabona posjetit ćemo jedan od najljepših gradića u zemlji, ljupki Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5.dan: LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo odlazak (javnim gradskim prijevozom) na Baixa do Chiado s kojeg vozi glasoviti stari tramvaj, linija 28 Martim Moniz. Vožnja starim tramvajem je jedna od velikih atrakcija grada i ludo iskustvo jer tramvaj vozi po brežuljcima i ulazeći u lude zavoje, istodobno omogućuje da se vide stare jezgre grada, a završiti vožnju možete u blizini starog dvorca Sao Jorge s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Tko više voli moderniju arhitekturu doći će na svoje s posjetom dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 23:50 sati.
 


POSEBNA PONUDA POPUST NA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI: 300 kn
(Posebna ponuda vrijedi do rasprodaje raspoloživih kapaciteta za tu cijenu!!!)


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.780 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.090 kn

 
Doplate:
  • boravišnu pristojbu: 2 EUR (po osobi i noćenju, na licu mjesta)
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Porto i Lisabon-Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe (uključene u cijenu)
  • smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom:
  • pratitelja na putovanju
  • transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada
  • transfer do zračne luke u Lisabonu
  • visokoturistički autobus tijekom cijele ture
  • sve razglede i izlete prema programu
  • službene vodiče u Portu, Bragi, Guimaraesu i dolini rijeke Douro
  • ulaznice za Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, dvorac u Guimaraesu, svetište Bom Jesus do Monte u Bragi
  • probu vina u Portu
  • izlet na rijeku Douro s vožnjom brodom, degustacijom vina i ručkom
  • troškove organizacije
Cijena aranžmana ne uključuje
  • boravišnu pristojbu
  • ulaznice koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • policu putnog osiguranja
  • napojnice
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi

Napomene:
  • Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja.
  • Putni dokumenti: putovnica/osobna moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
  • U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
  • U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
  • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte
  • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni.
  • Uz rezervaciju obavezna kopija putovnice (stranice sa osobnim podatcima)
  • Završna obavijest za grupna putovanja će se dostaviti putnicima 3-5 dana prije puta
  • Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
  • SAVJETE PRIJE PUTOVANJA POGLEDAJTE OVDJE.
NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 40


 
Povratak na vrh  Povratak na vrh   |   Print  Ispiši stranicu
 
ZA SVA PUTOVANJA VRIJEDE OPĆI UVJETI PUTOVANJA KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE
 






PREPORUČAMO
 


KRALJEVSKI MADRID
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 02.08., 08.10., 22.10.
GARANTIRANI POLAZAK!!

NORMANDIJA I BRETANJA 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 22.06.


NORVEŠKI FJORDOVI 
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 6 dana
Polasci 2024.: 25.06., 31.07., 10.08., 26.08. 


SICILIJA - PROGRAM 1
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 29.05.
GARANTIRANI POLAZAK!!


STOCKHOLM CITY BREAK
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 dana
Polasci 2024.: 28.06., 02.08., 16.08., 23.08., 04.10.

ŠVICARSKA ČAROLIJA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 5 dana
Polasci 2024.: 28.05., 19.06., 01.08., 15.08., 28.08., 03.10.


HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 8 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 08.
Island - Ujedinjeno Kravljevstvo - Danska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen (Danska)
Trajanje: 15 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 15.
Danska - Ujedinjeno Kraljevstvo - Irska

HOLLAND AMERICA LINE - NIEUW STATENDAM
POSEBNA PONUDA VRIJEDI DO 16.04.
Mjesto polaska: Kopenhagen / Danska
Trajanje: 12 dana
Polasci 2024.:
    Lipanj: 29.
Danska - Norveška - Island - Grenland

DOHA - INDIVIDUALNO
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 4 noćenja
Polasci do 31.03.2025.


MAURICIJUS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

SEJŠELI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

MALDIVI
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noći
Polasci do 31.03.2025.

DOMINIKANSKA REPUBLIKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

MEKSIKO – CANCUN / PUERTO MORELOS / PLAYA DEL CARMEN
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

ARUBA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

BARBADOS
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.

JAMAJKA
Polasci iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 01.01.2024.

KOSTARIKA
Polazak iz Zagreba
Trajanje: 7 noćenja
Polasci do 31.03.2025.